Készüljünk a Karácsonyra!

Zsolesz / 2011-11-16

A méteráruk, takarók, párnák és harisnyák még kellemesebbé és még ünnepibbé varázsolhatják a karácsonyt. Ha meleg, barátságos hangulatra vágysz magad körül, válaszd a hagyományos mintákat, meleg színeket, és bátran ess túlzásokba! Rétegezd és kombináld a legkülönbözőbb anyagokat és mintákat, de arra ügyelj, hogy színárnyalataik egyezzenek, így lesz a végeredmény hívogató, mégis játékos.
Meghitt fények:
A gyertyák és gyertyatartók ragyogást és fényt visznek az otthonodba. Bátran alkalmazd a különböző stílusú és méretű lámpások, gyertyatartók és teamécsesek nyújtotta kellemes, meleg fényeket. Vidítsd fel a sötét sarkokat ragyogó csillagokkal és hópelyhekkel. Vásárolj néhány csinos világító füzért, és díszítsd fel velük a függönyöket az ünnepekre. De ugyanígy emelik a romantikus vacsorák fényét is az év bármely napján.
Tipp szülőknek: karácsonyra engedd meg gyermekeidnek, hogy saját maguk díszítsék fel a szobájukat világító füzérekkel – imádni fogják a játékos fényeket lefekvés előtt.

Klasszikus színek: Díszítsd otthonodat szürkével, arannyal és fehérrel. A klasszikus színek és az időtlen dizájn (szívek, csillagok és geometrikus minták) párosa egy cseppnyi ünnepet csempészhet a mindennapok egyszerűségébe.
Tipp fenyőfadíszítéshez: a modern és hűvös hatás érdekében a díszítéshez csak egyféle díszt vagy izzót használj. Képzelj el egy fát telis-tele fehér szívekkel. Tökéletesen letisztult modern megjelenés! A fehér, ezüstszürke és arany színek mind remekül illenek a karácsonyi dekorációhoz: velük téli csodavilággá változtathatod az otthonodat, és tökéletesen passzolnak a már meglévő kiegészítőidhez is. Tipp: helyezz üvegtálba fényes világító füzért vagy izzókat. A tállal az asztalt, a tálalószekrényt vagy a dohányzóasztalt is díszítheted.
Ünnep a konyhában: Csempéssz ünnepi hangulatot a konyhába is kötényekkel, fogókesztyűkkel, tésztavágókkal, tálalótálcákkal, szalvétával és poharakkal. a legtöbb hagyományos sütemény és tészta ideje most érkezett el. Vidám hangulatú sütőformáinkkal még inspirálóbb a sütés – bátran kísérletezz a megszokottól eltérő finomságokkal.
Terítési tipp: Vigyél csillogást régi ünnepi terítékedbe! Kedvenc karácsonyi színeid egyikéből válassz egyet, és ilyen színű, nagyméretű tányérokkal kombináld a már meglévő tányérjaidat. Még hívogatóbb lesz Szenteste az asztal, ha a menüt vagy az ültetőkártyákat képkeretekbe foglalva helyezed családtagjaid, barátaid elé.
A karácsonyi otthondíszítés egyik legkevésbé költséges módja a díszes papírok használata. Amennyiben kézügyességed művészi vénával párosul, a színes csomagolópapírok immár nemcsak ajándékcsomagolásra használhatók: készíthetsz belőlük asztalterítőt az ünnepi asztalra, vagy egyedi girlandokat, apró díszeket, melybe akár a gyermekeidet is bevonhatod. Az IKEA áruházakban 295 Ft-tól találsz hozzávalókat. Bővebb információ: www.ikea.hu

 

Kapcsolódó bejegyzések