Post Image

KELLEMESET A HASZNOSSAL: POSZT-COVID KEZELÉSEK ÉS WELLNESS

Rúzs & Más / 2021-05-12

Az utóbbi időben sokan tapasztalhattak Covid fertőzés utáni maradványtüneteket, amelyek közül a leggyakoribbak a visszatérő légszomj, a tartós köhögés, az izomerő csökkenése, az álmatlanság vagy a krónikus fáradságérzet. Dr. Körösfalvi Márta, a sárvári Ensana szálloda főorvosa szerint ezek a tünetek fel tudják borítani az emberek megszokott életritmusát, rontják az életminőséget, így természetes az a törekvés, ha mindenki szeretné a fertőzés után a lehető leghamarabb visszanyerni régi vitalitását. Azon sem lehet csodálkozni, hogy a jótanácsoknak már terjedelmes a netes „irodalma”, csodafüveket, pirulákat, étrendkiegészítőket ajánlva, pedig a recept mindenki számára elérhető: meg kell erősíteni az immunrendszert, ami biztos bástyaként fogja védelmezni szervezetünket.

Az immunerősítésnek számtalan lehetősége ismert, de talán a leghatékonyabbak azok, amelyek a testet és lelket egyszerre erősítik. A poszt-Covid szindrómában szenvedő emberek számára legjobb, ha légzési aktivitást, tüdőkapacitást növelő terápiás kezeléseken vesznek részt, melyek javítják a vér oxigéntelítettségét, a légutak szabad átjárhatóságát. Ilyen komplex kezelésekhez nem kell kórházi rehabilitációs osztályra beutaló, sokkal kényeztetőbb módja is van a regenerálódásnak. A gyógyfürdőkben, gyógyvizes szállodákban végzett kezelések azzal tudnak hozzájárulni a teljes gyógyuláshoz, hogy az ott dolgozó szakemberek nem csupán balneoterápiát alkalmaznak a gyógyításban, hanem holisztikus megközelítéssel komplex terápiát nyújtanak.

ensana, funkcionális tréning, biobalance, természetes, gyógyszálloda, egészség, iszap, termál víz, gyógyvíz, rúzs és más

Léteznek olyan kezelések, csomagok, amelyeket kifejezetten a poszt-Covid tünetek enyhítésre állítottak össze hagyományos gyógykezelésekkel, hidroterápiával, fizioterápiával, masszázsokkal, inhalációs terápiával, oxigénterápiával és helyes légzéstechnikát elsajátító gyakorlatokkal, mindezt rendszeres, intenzív, 30 perces sétákkal kombinálva. A kezeléseket jótékonyan kiegészíti a sóbarlang és az egészséges táplálkozással, egészséges életmóddal való megismertetés. Mindezek együttes hatása növeli a tüdőkapacitást, megkönnyíti a légzést, erősíti a tüdőt, így javítva az életminőséget.

 

ensana, gyógyvíz, spa, termálvíz, immunerősítés, immunerősító csomag, rúzs és más, wellness, szálloda

Dr.Körösfalvi Márta

„A járvány idején elszenvedett izoláció, a ritkább személyes találkozások megnövelték az igényt a társas érintkezések, a beszélgetések iránt. Erre adhat remek lehetőséget egy magasfokú higiéniai szabályokat követő gyógywellness szállodában eltöltött néhány napos pihenés, ahol a magas szintű szakmaiság mellett kiemelkedő a nyitottság és empátia is a vendégek iránt. Így válhat egy wellnesstartózkodás alatt fontos elemmé a gyógyító beszélgetés, illetve a masszázsok gyógyító érintése” – mondja Dr. Körösfalvi, aki szerint azért érdemes az Ensana szállodákat választani, mert ezek a kezelések itt érhetők el a legmagasabb színvonalon Magyarországon.

Kapcsolódó bejegyzések