Post Image

KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉG RECEPTEK AZ ÜNNEPEKRE

Rúzs & Más / 2020-12-24

Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a nem mindennapi gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A limitált kiadású Variations Italia kollekció Torta di Nocciole, az Amaretti és Il Caffè kávéit a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták. Lássunk néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz is ajánlunk.

CAFFE TORTA DI NOCCIOLE (nyitókép)

Hozzávalók (2 adaghoz):
• 2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula (40 ml)
• 30 g étcsokoládé
• 160 ml hideg 30%-os tejszín
• 20 ml hideg tej
• 5 g mogyoró
• kakaópor
Elkészítés:
Tegyen 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Öntsön hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válassza ki a „Forró csokoládé” receptet.
Öntse a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készítsen a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverje el. Tisztítsa ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsa meg. Öntsön bele 100 ml tejszínt, válassza ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazza a kávé tetejére, és szórja meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.

CAPPUCCINO AMAMISÚ

kávé, recept, kávékülönlegesség, nespresso, olasz kávé, kávékoktél, ünnepi, karácsonyi, rúzs és más, recept

Hozzávalók:
• 1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)
• 100 ml 30%-os tejszín
• 5 ml mandulaszirup
• 30 g mascarpone
• 5 g étcsokoládé
• 100 ml hideg tej
• kakaópor

Elkészítés:
Töltse habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomjon bele 2 patront, majd rázza fel. Tegyen 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítse el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomja a kávé tetejére, és díszítse kakaóporral.

NESPRESSO NEGRONI

kávé, recept, kávékülönlegesség, nespresso, olasz kávé, kávékoktél, ünnepi, karácsonyi, rúzs és más, recept

Hozzávalók:
• 1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)
• 6 nagy méretű jégkocka (6×30 g)
• 25 ml vermut rosso
• 20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)
• 20 ml gin
• 1 szelet kezeletlen narancs
• narancshéj
Tegyen 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készítsen a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válassza ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyen 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntse bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntse a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítse narancshéjjal.
Alkoholmentes alternatíva:
A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használjon 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.

 

Kapcsolódó bejegyzések