Post Image

KAPJUNK HIDEGET-MELEGET KŐTERÁPIÁVAL

Rúzs & Más / 2019-12-04

A kövekkel történő gyógyítás és masszázs mélyen gyökerezik az Indiánok kultúrájában. A kövek segítségével történő hőterápiát Mary Nelson fejlesztette ki 1993-ban, az Arizona állambeli Tucson-ban. Felfedezte, hogy a kövek súlya és az általuk tárolt meleg elegendő ahhoz, hogy ellazítsa a feszült izmokat. Az 50 Celsius fokosra felhevített bazalt a test energiaközpontjait stimulálja. Mary Nelson”LaStone Therapy”-nak nevezte el kezelési módszerét. Kliensei arról számoltak be, hogy szinte újjászülettek a kezelések során. Mára egyre több kozmetikai szalon kínálja ezeket a különleges kezeléseket.

Ellazít és méregtelenít

Naomi Campbell egyik kedvenc kezelése, a kövekkel történő masszázs továbbfejlesztett változata, a felhevített és a rendkívül hideg kövek felváltva történő alkalmazása. A hőmérséklet váltakozása és a masszázs során történő energiaáramlás javítja a fizikai test és a szellem egyensúlyát.

la stone, kőterápia, hőterápia, bazalt,. márvány, hideg, meleg, masszázs, terápia, rúzs és más

A kőterápia klinikai értelemben a test különböző pontjain alkalmazott hőterápia, mely aktiválja a méreganyagok nyirok- és keringési rendszeren keresztüli távozását. A kő- és a hőterápia együttesen az erek és izmok működését is serkentik.

Női és férfi energiák

la stone, kőterápia, hőterápia, bazalt,. márvány, hideg, meleg, masszázs, terápia, rúzs és más

A selymesre csiszolt, meleg bazalt és hideg márványkövek egyenlő arányban történő használata egyensúlyba hozza a két kő ellentétes típusú energiáját. A bazalt (mely hosszabb ideig képes megtartani a hőt, mint bármely más kőzet) férfias, a márvány pedig nőies jellegű kőzet, míg a test hátulsó oldala a férfias energiát, elülső oldala a női energiát testesíti meg. A különböző méretű, formájú és hőmérsékletű kövek a test energiaközpontjain, a csakrákon, és az energiaáramlás mentén fejtik ki hatásukat. A meleg bazalt kövek segítik az izmok ellazulását, a hideg márvány enyhíti az idegfeszültséget.

Rituálé a javából

Az egész kezelés különleges szertartásossággal zajlik. A köveket a kozmetikus megfelelő ritmusban és finom mozdulatokkal helyezi át a test egyik pontjáról a másikra, a kezektől egészen a lábfejig, hogy a vendég úgy érzi, szinte táncol. Az izmok mentén elhelyezett kövek szellemileg pihentető, ugyanakkor fizikailag erősen élénkítő hatást váltanak ki. A kezelés a szervezet öngyógyító erőit aktiválja, és valódi felfrissülést okoz.

Forrás és további érdekes olvasmányok: elle.hu

Hogy tetszett?

Kapcsolódó bejegyzések