KALIFORNIAI ÉLETÉRZÉS A TRIBE TABLE ÉTTEREMBEN – RECEPTTEL
Kalifornia ízei, egy csipetnyi magyaros fűszerezéssel, modern megvalósításban, magas minőségben, egy menő, belvárosi bisztrós hangulatban, egy dizájnos hotel kényelmében… Ha most elutazni nincs időd, a TRIBE séfje, Maszarek Ottó ízek, hangulat és stílus tekintetében is messzi tájakat hoz el a tányérodra. Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit a TRIBE Budapest Stadium étterme, a TRIBE Table.
Fine diningtól a street foodig Kalifornia számos éttermének és kifőzdéjének kínálatát tanulmányozta át Maszarek Ottó séf, hogy a TRIBE Budapest Stadium hotel éttermében olyan ételkreációkat álmodjon meg, melyekben a saját személyisége, és a magyar konyha legfontosabb elemei is összefonódnak. A végeredmény: sok-sok avokádó vagy más roppanós zöldség, többféle, friss hal, ízletes tésztakülönlegességek, újragondolt ízvilágok, meglepő textúrák, izgalmas gyümölcsös fúziók, és hagyományos elemek modern megvalósításban.

t
Egyszerre volt könnyű és nehéz Maszarek Ottó dolga: „A hotelek éttermeinek mindig nagyobb kihívást jelent, hogy felkeltse a vendégek érdeklődését, ráadásul minket nem is a belváros kellős közepén találnak. Nagy segítség viszont, hogy konyhánkban a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a thermomixtől a paco jeten át a szuvidáláshoz szükséges technológiákig. Az elképzelt fogásokat így a legjobb minőségben készíthetjük el, és a TRIBE stílusának köszönhetően megnyerő, hangulatos környezetben kínálhatjuk a hozzánk betérőknek. Rendre azt tapasztaljuk, hogy ha valaki megkóstolta már az ételeinket, általában hamar, újra és újra vissza fog térni!” – mesélte.

Maszarek Ottó séf és Havas Dóra gasztroblogger
A kaliforniai és magyar, hagyományos és formabontó fogásokat egyaránt felvonultató étlapon az avokádóleves jól megfér a gulyásleves mellett – ahogy a tonhal ceviche avokádóval és eperrel, vagy épp a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával. A pappardelle tépett vaddisznóraguval, illetve az ördöghalfilé vaníliás feketegyökérrel, medvehagymás tortellinivel és snidlingolajjal a legváltozatosabb igényeket és elképzeléseket is maximálisan kielégíti. De készül fogás petrezselyem velouté-val, van gombás rétes, és olyan desszert is, amelyet a whisky és a cseresznye találkozása tesz igazán különlegessé.
Havas Dóra gasztroblogger is átélte már a TRIBE Table nyújtotta élményt, a séffel beszélgetve, az ételeket kóstolva. „A kaliforniai életérzés mindig is közel állt hozzám, ez a TRIBE konyhájában könnyed, laza, de mégis izgalmas és tartalmas ételeket jelent. A hotel dizájnja erre még ráerősít, így olyan itt enni, mintha tényleg elutaztam volna” – tette hozzá Havas Dóra.
Maszarek Ottó séf, aki több hazai étterem mellett Salzburgban is éveken át dolgozott szakácsként, az ibis&TRIBE Budapest szálloda étterme mellett 2024 májusa óta a hotel legfelső szintjén található Cloud IX Skybar Executive Chef-je is.
Maszarek Ottó egy könnyedén elkészíthető és sokféleképpen felhasználható receptet is megosztott velünk, ha valaki az otthonában szeretné átélni az éttermi élményt.
Feta Sajtkrém Recept
Hozzávalók:
- 200 g görög feta sajt
- 100 g görög joghurt (vagy ízlés szerint több)
- 1/2 teáskanál török bors (Aleppo bors) vagy ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve vagy apróra vágva
- 1 kis paradicsom, finomra vágva (opcionális)
- Friss bazsalikom a díszítéshez
- Extra szűz olívaolaj a tálaláshoz
Elkészítés:
- Előmelegítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra légkeveréses módban.
- Sütés: Csepegtessük le a feta sajtot, és helyezzük egy tepsibe vagy sütésálló serpenyőbe. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig, amíg a teteje barnás nem lesz. (Nem szükséges lefedni.)
- Hűtés: Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Keverés: Tegyük a sült feta sajtot egy tálba, és keverjük össze 100 g görög joghurttal, frissen őrölt borssal, fokhagymával, és ízlés szerint az apróra vágott paradicsommal. Használjunk kézi keverőt vagy villát, hogy krémes állagot kapjunk.
Tipp: Ha krémesebbre szeretnénk, adjunk hozzá több joghurtot.
- Tálalás: Tegyük a krémet egy kis tálba, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és díszítsük friss bazsalikommal.
- Fogyasztás: Hidegen tálaljuk. Kiválóan illik pirítóshoz, grill zöldségekhez, sertés- és csirkehúshoz, valamint tengeri halas ételekhez.