Jeges álmok kávéból
Aranciata Caffé Freddo (nyitóképünkön)
Hozzávalók
1 Volluto Grand Cru kávé (40 ml)
1 evőkanál reszelt narancshéj
2 kiskanál barna cukor
20 ml vérnarancs szirup
150 ml szóda
jég
Elkészítési javaslat
1. Egy espressos pohárba vagy egy kiöntőbe tegyen narancshéjat és barna cukrot, majd dolgozza össze a kettőt.
2. Főzzön rá egy adag espressot, majd jégkockákkal hűtse le.
3. Külön, egy magas üvegpohárba tegyen törtjeget és egy adag szirupot.
4. Adagolja a pohárba a szódát óvatosan, hogy a rétegek elkülönüljenek egymástól.
5. A kész ital tetejére öntse rá a megszűrt espressot, ezáltal kialakítva a harmadik réteget.
Kókuszos-Csokoládés Jeges Álom
Hozzávalók
1 Arpeggio Decaffeinato Grand Cru kávé (40 ml)
150 ml tej
2 cl csokoládészirup
1 gombóc kókuszfagylalt
kókuszreszelék
jég
Elkészítési javaslat
1. Tegyen 2 cl csokoládészirupot egy nagy pohárba, és óvatosan öntsön rá egy kevés tejet a rétegek összekeverése nélkül.
2. Adjon hozzá tetszés szerint jeget, majd tegyen bele 1 gombóc fagylaltot.
3. Készítsen hideg tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval vagy Nespresso kávéfőzője habosító rendszerének segítségével, majd öntse át a pohárba!
4. Főzzön rá egy Arpeggio Decaffeinato Grand Cru kávét!
5. A tetejét vagy a pohár szélét díszítse kókuszreszelékkel!
Pisztáciás Jegeskávé
Hozzávalók
1 Livanto Grand Cru kávé (40 ml)
150 ml tej
2 gombóc pisztáciafagylalt
tört jég
Elkészítési javaslat
1. Készítsen elő egy turmixgépet, és turmixolja össze a 100 ml tejet a fagylalttal, jéggel és egy adag espressoval.
2. A kész italt töltse egy magas üvegpohárba.
3. A maradék tejből készítsen hideg tejhabot az Aeroccino készüléke segítségével, majd adagolja a pohár tetejére.
4. Díszítésképp használhat pisztáciareszeléket.