Itt az Aussie!

Zsolesz / 2013-07-04

A haj jótündére, amely mindössze 3 perc alatt csodát tesz. Az Aussie termékcsalád minden darabja igazi egyéniség, nem csoda, ha a magyar Aussie lánynak is egy igazi egyéniséget, Adát választották. Az Aussie filozófiája: „Többet akarsz az élettől? Kezdd a hajaddal!”

 

Íme, az öt termékcsalád, melyek értékes növényi hatóanyagokkal ápolják a sérült hajszálakat, egészen a belsejüktől:

Miracle Moist sampon és balzsam
Hidratáló összetevőivel egy pillanat alatt csodálatossá varázsolja a száraz, sprőd, kócos hajat.
Colour Mate sampon és balzsam
Óvja és ragyogón tartja a festett hajat, miközben gyengéden tisztítja a fejbőrt és a hajszálakat.
Mega sampon és balzsam
Mindennapos használatra: felülmúlhatatlanul fényessé és rugalmassá varázsolja a hajat.
Aussome Volume sampon és balzsam
Megnöveli a haj tömegét a hajtövektől a hajvégekig.
Lucious Long sampon és balzsam
Termékek hosszú hajra, az ausztrál Kék-hegység egyes területein honos növény kivonatával,
hogy a haj újra puha és fényes legyen. Segít a mélyhidratálásban, regenerálja és táplálja a
hosszú hajat.

 

Aussie összetevők:

1. Citromfű
A híres középkori orvos, Paracelsus az élet elixírjének nevezte, később hamuzsírral keverve pedig megalkotta a legerősebb gyógyító főzetet, a Primum Ens Melissae-t. A legendák szerint XIV. Lajos egyik orvosa, Lesebure kipróbálta a főzetet egy öreg tyúkon, amely pár nap alatt levetette régi tollait, helyette egészséges új tollakat növesztett, és elkezdett ismét tojásokat tojni. Hasonlóan drámai eredményt ért el akkor is, amikor két idős szolgálón próbálta ki a főzetet, de végül nem fejezte be a kísérleteket.

2. Ausztrál makadámdió
A makadámdió az Ausztrália keleti partján fekvő szubtrópusi esőerdőkben őshonos diófajta. Az őslakók több néven emlegették ezt az ízletes növényt, leggyakrabban „Kindal Kindal”-ként. Mielőtt Alan Cunningham 1828-ban fölfedezte őket, az őslakosok már több ezer éve fogyasztották jótékony hatásai miatt. A növényt Ferdinand Von Mueller nevezte el az 1850-es években, tiszteletét téve a kor nagy tudósa és személyes jó barátja, Dr. John MacAdam előtt. A helyzet iróniája, hogy a 38 éves korában elhunyt MacAdam soha nem látott vagy kóstolt makadámdiót életében.

3. Ausztrál vadbarack, azaz Quandong
A Quandong az ausztrál őslakosok egyik fontos tápláléka volt. Everand tartományban a törzs női tagjai fakéregből készült tálakban gyűjtötték, majd kimagozták őket, a gyümölcshúst pedig elosztották a törzs tagjai között. Egyesek a magokat is elfogyasztották, más törzsek pedig összetörték, és hajkondicionáló olajként használták.

4. Golyós eukaliptusz
Ezt a növényt először Jacques-Julien Houton de Labillardiere fedezte föl Tasmania (Ausztráliához tartozó sziget) délkeleti partjainál egy 1792-es útja során. Labillardiere híres francia botanikus volt, lenyűgöző állat és növénygyűjteménnyel. Az ausztráliai útján készült tanulmányok mélyrehatóan vizsgálták az őslakosok hagyományait és megjelenésüket is. A növénygyűjteménye a mai napig megtekinthető a Firenzei Múzeumban.

5. Aloe vera
Bár az aloe vera első ránézésre jobban hasonlít egy szúrós kaktuszbokorra, mégis a liliomok és hagymák családjába tartozik. Ahol a nyugati orvoslás nem váltotta föl teljesen a tradicionális gyógymódokat, az aloe vera az egyik leggyakrabban használt nyugtató hatású gyógynövény.

6. Jojobaolaj
A jojobaolaj egy Arizonában, Dél-Kaliforniában és Északnyugat-Mexikóban őshonos növény magjaiból sajtolt olaj. A növény magjainak közel 50%-a olaj, amely kémiai tulajdonságaiban nem a megszokott növényi olajokhoz, hanem az emberi faggyúhoz hasonlít. Több évszázada használják kozmetikai és szépségápolási termékekben, mivel jótékony hatással van a bőrre és hajra.

7. Kék-hegység keverék
Ez a csodálatos keverék két különböző eukaliptusz kivonatból készül. Nevét a lélegzetelállító Kék-Hegység után kapta, mivel 91 különböző eukaliptusz faj él ezen a területen, több, mint bárhol máshol! Ez aztán egy igazán izgató illat az érzékeinknek!

8. Avokádó olaj
Az avokádóolaj egy ehető olaj, amelyet avokádóból sajtolnak (Persea americana). Szakácsok is használják, mivel karakteres ízt ad az ételeknek. A szépségápolásban is keresett alapanyag hatékony gyógyító és hidratáló hatóanyagai miatt. Főzéshez használatos olajként az új-zélandi Grove nevű vállalat vezette be 1999-ben. Magas egyszeresen telítetlen zsírsav és E- vitamin tartalma miatt az egyik legegészségesebb olaj a világon. Az olaj másik különlegessége, hogy nem a növény magjából, hanem a körülötte lévő húsos pépből sajtolják.

9. Vadcseresznye kéreg
A vadcseresznye (Prunus avium) egy Európában, Északnyugat-Afrikában és Nyugat-Ázsiában honos cseresznyefajta, a Brit-szigetektől Marokkón és Tunézián keresztül Svédországban, Lengyelországban, Ukrajnában, a Kaukázusban, Észak-Iránban, valamint a Himalája nyugati területein is megtalálható. A fűszeres illatú gumi, amely a fakérgen ejtett vágásokból szivárog, természetes rágógumiként rágható.

Kapcsolódó bejegyzések