Post Image

NÉGYSZEMKÖZT AZ ORSZÁG RANDIGURUJÁVAL – EXKLUZÍV

Rúzs & Más / 2017-09-22

Mindenkit érint az élete során és sokakat hosszú ideig el is kísér az igazi társ megtalálásának feladata. A Rúzs és Más-on hamarosan randi tippeket, párkapcsolati tanácsokat olvashattok, mégpedig első kézből a legilletékesebbtől: az ország randigurujától! Ennek kapcsán beszélgettünk Tóth Kornéliával sikerekről és nehézségekről, a társkeresés kihívásairól, elvárásokról és még sok érdekes témáról!

Tóth Kornélia, randiguru, igaztars.hu

R&M:Színes szakmai karriered során szerveztél divatbemutatókat, menedzseltél produkciókat, most pedig párkapcsolati tanácsadóként, RandiGuru néven ismer az ország – hogy lyukadtál ki éppen ide?

T.K.: Az életem hozta, hogy ne menjek el emellett a társadalmi probléma mellett, amit észleltem. Bővebben: egy 7 éves kapcsolatom után eszméltem rá a találkák során, hogy nem tudják kifejezni magukat a férfiak, döcögős a kommunikáció, az udvarlás általánosságban ismeretlen fogalom volt. Magasan kvalifikált beosztásban levő férfiaknál is a találkákon alapvető hiányosságok miatt nem tudott repülni az idő, és elmélyülni egymás megismerése. Így létrehoztam egy csapatot, és velük karöltve párkapcsolati tanácsadóként működünk, kiegészülve a társkereső irodámmal. A RandiGuru nevet a média aggatta rám, amit szívesen viselek.

R&M:A pályád során melyik volt a legmeghatározóbb élményed?

T.K.: De jó kérdés! Az egyik, ami évekkel ezelőtt történt meg: egy bájos, magas, első ránézésre kiegyensúlyozott nő keresett meg azzal, hogy nem tud elszakadni érzelmileg a volt férjétől, ráadásul a gyereke apja, így kénytelen vele találkozni. Pár hónap intenzív konzultáció során elértük a kívánt függetlenedést. Megjegyzem, a hölgy más terápiákon is volt korábban, amelyek nem hozták meg számára a sikert.  Az ő sikere egy olyan visszajelzés volt számomra, ami végtelen örömmel tölt el. Azóta annyit tudok a hölgyről, hogy férjhez ment.

R&M:Mit tekintesz a legnagyobb kudarcodnak és mit a legnagyobb sikerednek?

T.K.: Ez a kérdés elgondolkodtató, és frappáns választ fogok adni, amiből egyúttal azt is elárulom, milyen az életfilozófiám. Nem vagyok egy kudarcot ismerő típus, egyszerűen nem fogadom el. Szinte bármi lehet az életemben, én addig teszem a dolgom, amíg ha nem is vezet a sikerig, de legalább a kudarctól távol esik az eredmény. Így kudarcról nem  tudok beszámolni. Siker sorozataim vannak. Aki hallgat rám, és nem csak elfogadja, hanem az életében, a gondolkodásában, a szemléletében alkalmazza, amit tanítok, azoknak sikert hozok. Ez nekem a siker.

R&M:Aki főállásban segít másoknak életre szóló társat találni, nem kerülheti el a kérdést: Neked sikerült megtalálni az igazit?

T.K.: Igen, sikerült megtalálnunk egymást életem párjával. Több hosszú (az a bizonyos 7 év! ) kapcsolat után most ismét boldog vagyok. Hosszú az út, ami idáig vezetett. Ezt az utat szoktam másoknak is ajánlani, járják végig. Hiszem, hogy minden embernek megvan valahol a párja. Én éreztem mielőtt találkoztam az én Igazimmal, hogy jönni fog. Érdekes volt ez az érzés. S képzeld, amiről azt hinnénk, hogy csak 20 évesen érezhetjük, az első találkozásnál megvolt az a plusz érzés. Nagyon vártam a következő találkozást. Majd mind kiderült, ezzel ő is így volt.

R&M:Egy igazi van vagy lehet több is?

T.K.: Én maradéktalanul hiszek az igaz szerelemben. Az örök szerelemben már kevésbé. Realistább vagyok, mint régebben. Ám, vallom, amit tanítok is, a tudatos társkeresők tudják, hogyan tartsák fenn a lángot, a lobogást, hogy a tűz ne aludjon ki. A mai világban az Igazik jönnek-mennek egyes embereknél. Felmerül a kérdés, ki az Igazi? Az én olvasatomban az Igazi egy mély párkapcsolat másik fele – bár az életben akadhat több jelentős kapcsolat, Igazi társ csak egy van – a többi csak az árnyéka.

R&M:Számodra mi a legfontosabb tulajdonság egy férfiban?

T.K.: Én e tekintetben konzervatív vagyok, szeretem az úriember mentalitást. Aki ismeri a protokollt, aki tud és szeret udvarolni, akivel jókat lehet beszélgetni, tájékozott, intelligens, izgalmas. Akinek a karjaiban megszűnik a világ. Magas, jó tartású, férfias, sajátos, természetes elegáns stílusa van. Akinek arca megunhatatlan, Akiben meg tudom látni a kamasz fiút, és az érett, komoly férfit is. Azt hiszem most, mint minden szerelmes nő, a páromról tudok csak beszélni. A társkeresőimnek javaslom, a férfi kompromisszumkészségét is tartsák szem előtt.

R&M:És a nők számára általában?

T.K.: Ápolt, őszinte, figyelmes, kedves, családcentrikus, hasonló érdeklődési körű, ezermester, sportos testalkatú, szeressen utazni, vagy egy másik esetben: legyen kulturális érdeklődésű. A végzettség vegyesen jelenik meg az elvárások között. Mint tudjuk, nem a diplomával osztogatják az intelligenciát, így több diplomás hölgyek sem várják el, hogy diplomás legyen a férfi. Viszont, meg legyen benne az a plusz, amitől jó vele élni! Fontos a gyerekeseknek, hogy elfogadja, és szeresse a gyermekét, majdhogynem sajátjaként.

R&M:Tapasztalatod alapján kis hazánkban a férfiak milyen nőt keresnek? Vagy ez korosztályonként/társadalmi helyzettől függően változó?

T.K.: Rendkívül érdekes, hogy a társkereső irodámhoz forduló férfiak, nem a náluk jóval fiatalabb korú lányokat keresik. Reális értékrenddel bírnak, reális szemlélettel, így nincs kirívó példám, akit ki tudnék emelni. Szerencsére, úgy tapasztalom, más fórumokon keresnek a hagyományos keretektől eltérő társkereső szokásúak. Összegezve tehát, korosztályonként nincs nagy eltérés. Persze ahol még nincs gyermek, ott a gyermek vállalás igénye felmerül. A férfiaknak számít a nők külseje, legyen csinos, vonzó, van, aki a hajszínt is erőteljesen meghatározta. Az elvárt mentalitás és a tulajdonságok tekintetében a férfi munkája és hobbijai a meghatározóak. A társadalmi helyzet a szabadidős tevékenységek skáláját szélesíti, illetve regionálisan is tágul a tér. Érdekességként elmesélnék egy esetet: egy rocker srác, úgy keresett lányt, hogy meghatározta, milyen zenét kedveljen a lány. A fiúnak családi cége volt, így az volt az elképzelése, hogy a lány is a családi cégben dolgozzon majd. Itt két szempont szűkítette le a keresési lehetőséget, ami időbe telt, de sikerre tudtuk vinni.

R&M:Mi az a legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek a társkeresés során, ami megakadályozza őket abban, hogy társra találjanak?

T.K.: 11 év alatt találkoztam olyannal, aki önismereti táborokban tanult, de az őrá vonatkozó egyszerű kérdéseimre pár perc gondolkodás után sem tudott választ adni. Itt nem a száraz adatokra ( kor, magasság ), hanem a személyiségére vagyok kíváncsi. Probléma, hogy nincs valós önképük az embereknek önmagukról. Tipikus eset, amikor a vékony lány anorexiás lesz. Ez a torz tükör a személyiségünket, jellemünket is eltorzítja. Ezt szoktam én reális tükörként megmutatni a társkeresőimnek. Ha mondhatok még egyet, a másik, a magas elvárások. Szinte, mint egy konzervgyárba, úgy jönnek hozzám a megrendelést leadni a társkeresők. Aztán a beszélgetéskor kiderül, hogy az előző párjai sem voltak angyalok – sőt! -, csak a megalkotott ideált szeretné tőlem megkapni.

R&M:A te társkeresőd, az igaztars.hu miben különbözik a többitől?

T.K.: A tudatos társkeresés és annak lépéseiben több, amely a társkereséstől egészen a párkapcsolat lépésein belül is alkalmazható.  Szemléletet, önbizalmat, személyre szabott tanácsadást adunk szakember csapatommal együtt, egyedi módszerünk által.  Szinte végig fogjuk a kezét, még a párkapcsolatban is az adott személynek. Ha tanácstalan, fordulhat hozzánk kérdésével. A másik, ami miatt irodánk kivételes szolgáltatást ad, biztonságot nyújtunk, teljes anonimitást tagjainknak. Diszkréciónk több mint 100%-os.

R&M:Nemsokára a Rúzs és Más-on jól bevált tippekkel segítesz az olvasóinknak az ismerkedésben, randizásban! DE a jól sikerült ismerkedés csupán a kezdet. Figyelemmel kíséred-e ügyfeleid kapcsolatának alakulását, szolgálsz-e tippekkel a sikeres kapcsolat hosszú távú fenntartásához?

T.K.: Természetesen, ha igénylik, ha eljut hozzám a kérdés, a megkeresés, akkor igen. Ez egy diszkréciót igénylő szakma. Én nem avatkozom bele, ha nem keresnek meg. Biztonságot nyújtunk tagjainknak, hiszen ezért fordulnak hozzánk, sokszor közszereplők, vagy magas pozícióban dolgozók.

R&M:Ugye erről is írsz majd nekünk részletesebben?

T.K.: Igen, azt terveztem, hogy az ismerkedésről is fogok legközelebb tippeket adni.

R&M:Egy hét múlva jelenik meg az első cikked a Rúzs és Más-on, mi lesz a témája?

T.K.: Az ismerkedés az őszi szezonban. És hamarosan még egy téma, ami csak Hölgyeknek fog szólni – de ez egyelőre legyen meglepetés!

randevu_1

Mentés

Mentés

Mentés

Kapcsolódó bejegyzések