Post Image

KIPRÓBÁLTAM: YANA BŐRFIATALÍTÓ KOLLAGÉNITAL

Rúzs & Más / 2017-04-07

A bőr felépítésének szempontjából legjelentősebb rostos fehérjék, melyek meghatározó szerepet játszanak a kötőszöveti rostok felépítésében az elasztin és a kollagén. Az elasztikus rostok a bőr rugalmasságáért felelnek. A kollagén olyan fehérje, amely tartást, erőt és rugalmasságot biztosít a bőrnek és más szöveteknek a szervezetben.

Bőrünk 75%-a kollagénből épül fel és a teljes szervezetünk fehérjéinek 30%-át adja – így a test legfontosabb fehérjéje. A kollagén rostos hálót képez az egész testben, zselatinos anyaga emlékeztet a ragasztóra, mely “összeragasztja” a csontvázat a lágy szövetekkel. Innen ered “a test ragasztója” elnevezés. A legtöbb kollagént a bőr irharétege tartalmazza.
A kor előrehaladtával a kollagén termelődése csökken, aminek következtében a bőr kevesebb vizet és tápanyagot képes raktározni és megjelennek a ráncok. 40. életévünkre elveszítjük a kollagén állományunk 30 %-át, 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő.

A távol-keleti országokban évszázadok óta hagyományosan fogyasztanak olyan ételeket (például csirkelábat), melyek fiatalítják a bőrt. Ott széles körben elfogadott, hogy a kollagénben gazdag étrend csodás bőrt eredményez. Ezzel szemben a nyugati kultúrákban az étrend gyakorlatilag egyáltalán nem tartalmaz kollagént.

Így 40 felett bizony már saját bőrömön is megtapasztaltam a kollagénvesztés következményeit: a bőröm lazává, puhává vált, már nem tanúsít túl sok ellenállást, ha össze akarom csípni. Mivel a krémezés önmagában már nem elég hatékony, sürgősen tennem kellett valamit. A Yana öregedésgátló kollagénital összehasonlíthatatlanul jobb alternatívának tűnt számomra a csirkelábhoz képest. Gondoltam, akármilyen is legyen, egy pohár vízzel biztosan lecsúszik a napi adag. Nos, vízre semmi szükség nem volt, olyan kellemes, narancsos íze van, hogy örömmel ittam magában.

Az amerikai professzionális kozmetikai márka, az Image Skincare-fejlesztette YANA™ új megközelítést biztosít a bőregészségben: hidrolizált kollagén-peptideket, biotint, fitoceramidokat, hialuronsavat és speciális antioxidáns komplexet tartalmaz. A nagy hatékonyságú peptidek lassítják a kollagén vesztést, közben pedig ezzel párhuzamosan a szervezet természetes kollagén-termelését élénkítik. Klinikai tanulmányok igazolták, hogy a kollagénnek ez a biológiailag hasznosuló formája jelentősen csökkenti a ráncok mélységét, növeli a bőr rugalmasságát és hidratáltsági szintjét.

2 hónap Yana fogyasztást követően nekem nincs szükségem klinikai tanulmányokra, ugyanis a bőröm szemmel láthatóan szebbé, egyenletesebbé és egészséges megjelenésűvé vált. Tapintásra pedig tömörebb, rugalmasabb lett. Természetesen közben nem hagytam fel a kiváló szérumaim és arckrémeim használatával, hiszen kívülről és belülről egyszerre jóval hatékonyabban ápolható a bőr, a két irányból érkező hatóanyagokkal erőteljesen visszaszorítható a kollagénvesztés illetve pótolható a hiányzó kollagén.

Úgy gondolom, most még kúraszerűen fogyasztva is nagy segyítséget jelent a bőrömnek ez a fajta belső támogatás, a későbbiekben pedig jó eséllyel a napi szépségrutinom részévé fog válni.

Image Yana öregedésgátló kollagénital

Kapcsolódó bejegyzések