Post Image

ÍGY KÉSZÍTS FEL AZ ARCBŐRÖD A TAVASZRA!

Rúzs & Más / 2022-03-15

Végre itt a tavasz, egyre növekszik a napsütéses órák száma, érdemes a bőrünkre is nagyobb figyelmet fordítani a hideg téli hónapok után.

A tudatos bőrápolást nem lehet elég korán kezdeni, és nem mindegy, hogy milyen hatóanyagokat használunk, legyen szó akár anti-agingről, vagy egy stabil napi rutin kialakításáról. Könnyű elveszni a jótanácsok erdejében, ezért Dr. Asztalos Gabriella, bőrgyógyász, a Helia-D szakértője összegyűjtötte, hogy milyen módszerekkel és összetevőkkel tudjuk felkészíteni bőrünket a tavaszi megújulásra.

Dr. Asztalos Gabriella szerint különösen fontos, hogy csak bevizsgált termék mellett tegyük le a voksunkat, hiszen a gyenge minőségű készítményeknek káros következményei lehetnek, ráadásul hosszú távon még a pénztárcánk is bánhatja ha rosszul választunk, és végül a kukában kötnek ki a kozmetikumok.

Megfelelő arctisztítás mindennek az alapja

A hatékony tisztítás ugyanúgy a napi higiénia része kell, hogy legyen akár a fogmosás vagy a zuhanyzás, hiszen amellett, hogy megszabadítjuk a bőrt a szennyeződésektől, elősegítjük azt is, hogy a hatóanyagok eljussanak a megfelelő rétegekbe. Dr. Asztalos Gabriella hangsúlyozza, hogy nemcsak az esti, hanem a reggeli rutin részeként is érdemes tisztítani, hiszen az éjszaka során méreganyagok szabadulnak fel, amelyeket el kell távolítani. Esti rutinnál a sminklemosó olajjal kezdjünk, majd vízbázisú, alacsony pH-jú arctisztító következik, amely segít az esetleg még fellazított, de kitartó szennyeződéseket is eltávolítani. A reggeli tisztításnál nincs szükség két lépésre, de egy a bőrtípusunknak megfelelő, kellemes érzetet adó arctisztítóra mindenképp.

Tonerek

Bőrünk természetes kémhatása enyhén savas, aminek visszaállításában a tonerek (tonikok) segíthetnek. Ha eltolódik a bőr pH-ja, akkor a kórokozók elszaporodása is valószínűbb, ami irritációt és kipirosodást okozhat. Egy jó minőségű toner ráadásul gazdag tápanyagokban, és képes arra, hogy megkösse nedvességet a bőrben, sőt abban is segít, hogy a következő lépésben felvitt szérumaink hatóanyagai jobban felszívódjanak.

Növényi kivonatokkal a ráncok ellen

A stabil napi rutin sokat segít abban, hogy a bőrünk állapota pár év múlva meghazudtolja a korunkat, ám ha komolyan szeretnénk tenni az öregedés ellen, akkor érdemes hatékony anti-aging hatóanyagokat is bevetnünk. Ilyenek például a retinoidok, vagy bakuchiol, amely 100 százalékban természetes gyógynövénykivonat a malájtea magjából és leveleiből. A szakértő szerint a bakuchiol hatása hasonló a retinoléhoz, ugyanakkor kevésbé irritálja a bőrt, ráadásul különleges antioxidáns hatással bír, serkentően hat a kollagéntermelésre, és képes csökkenteni a ráncokat, valamint a hiperpigmentációt. Ez a hatóanyag a piacon még kevésbé elterjedt, azonban például a Helia-D megújult vegán termékcsaládjában már megtalálható.
A reggeli bőrápolási rutin utolsó lépése legyen a fényvédő, ami megakadályozza a tavaszi bőrgyulladás kialakulását és az UV sugarak bőröregítő hatását.

helia, helia-d, borapolas, tavasz, bakuchiol, novenyi retinol, fenyvedelem, tavaszi borgyulladas, ruzs es mas

A Helia-D Botanic Concept termékcsaládja növényi retinollal (bakuchiol) simítja a ráncokat. A könnyen felszívódó szérumnak és krémeknek rendkívül kellemes az állaga és az illata, egész napra ellátják a bőrt bőrerősítő és tápláló növényi olajokkal, a szőlőből származó antioxidáns resveratrollal, hialuronsavval.

Figyeljük a termékek lejáratát!

A szakértő szerint a jó minőségű összetevők kiválasztása mellett legalább olyan fontos, hogy figyeljük a kozmetikumok lejárati idejét is, utána pedig semmiképp se használjuk őket, hiszen a bakteriális fertőzések melegágyai lehetnek. A termékek hátulján vagy alján található, számmal, valamint nagy M betűvel jelölt adat mutatja, hogy az adott kozmetikum meddig (hány hónapig=Month) használható felbontás után. Ez termékenként eltérő, ezért mindig nézzük meg, ha új tégelyt kezdünk meg.

Kapcsolódó bejegyzések