Post Image

HÍRESSÉGEK A FESTŐMŰVÉSZ SZEMÉVEL – KIÁLLÍTÁS A VÁRBAN

Rúzs & Más / 2018-04-27

Több mint száz képe van világszerte. Készített portrét Mr.Khalaf al Habtoorról a Burj Al Arab tulajdonosáról, de van festménye Jenson Button Forma 1-es pilótánál, illetve a Vatikán is őrzi egyik korai munkáját. Garay Nagy Norbert festőművész a 2018. április 27-én megnyíló kiállításán, egyedi módon mutat be hazai hírességeket. A művész által létrehozott „réalité pliée” stílus az elmúlt évek alatt Demján Sándort, Csepregi Évát, Pásztor Annát, Náray Tamást, és a Virtuózok sztárját Boateng Kármen Stephany-t is elragadta.

Garay Nagy Norbert festőművész kiállítása, hírességek, rúzs és más

Náray Tamás

Budapest új kiállítóterében, a Budai Várban található Mikve Galériában, több hazai hírességről készült festményt is felfedezhetünk. Garay Nagy Norbert festőművész alkotásainak lényege, hogy soha nem hatnak a képei véletlenszerűnek, munkái messziről fotónak tűnnek, közelről viszont egyértelmű, hogy ecsettel készültek.

Garay Nagy Norbert festőművész kiállítása, hírességek, rúzs és más

Pásztor Anna

Fontosnak tartottam, hogy olyan emberekről készítsek képet, akiket nemcsak művészként tisztel a közönség, de emberekként is különlegesek. Szerettem volna, mindenkit olyan szituációban ábrázolni, ahogy amúgy nem találkozhatunk velük. Náray Tamást sokszor a divat csillogó világából, tökéletes ruhakölteményeiről, könyveiről ismerhetjük, a festményen viszont a hétköznapi oldalával találkozhatunk. Mindezzel ellentétben Annáról árad az extravagancia, így természetesen a róla készült mű is erről árulkodik. Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy Boateng Kármen Stephanie zongoraművész pedig nemcsak hogy igent mondott a felkérésemre, de 20 éve növesztett haját a festmény kedvéért levágta nullásgéppel, éppen ezért a róla készült alkotáson, rövid és hosszú hajjal is látható, mindezzel megmutatva a benne lévő kettőséget is, mely zongoraművészetében egyaránt jelentkezik (a nyitóképen!). Ő maga is egy kísérletező alkat, aki nagyon sok modern zenét játszik a klasszikus zenéken belül is. Szeret akár különböző műfajokat vegyíteni, így nem meglepő, hogy könnyen megtaláltuk a közös hangot.”– mesélte Norbert

Kármen Stephanie Boateng

Kármen Stephanie Boateng

Kármen Stephanie Boateng

Boateng Kármen Stephanie

A hírességekről készült alkotásokon kívül, a tárlat különlegességét jelentik a réalité pliée stílusban készült festmények, melynek lényege, hogy bár a divatmagazinok képein látható valóság sokszor tényleg gyönyörű, de egy bizonyos „gyűrődés” mindenben és mindenkiben ott van, hiszen folyamatosan kapjuk az élettől a nehézségeket, a problémákat, a leckéket, melyek sok mindenre megtanítanak minket. A művész az újságok lapjait, borítóit, ily módon újrahasznosítja azáltal, hogy egy műtárgyat készít belőlük. 

Garay Nagy Norbert festőművész kiállítása, hírességek, rúzs és más

Csepregi Éva

Garay Nagy Norbert kiállítását 2018. április 27-e és május 10-e között láthatja a nagyközönség, a Budai Vár új kiállítóterében, a Mikve Galériában, ahol 28 festményt csodálhatunk meg. A tárlat, hétfő kivételével a hét minden napján 10.00 és 18.00 óra között ingyenesen látogatható. Garay Nagy Norbert által vezetetett tárlatvezetés, előzetes bejelentkezés alapján: https://www.varkertbazar.hu/kiallitasok/infinity-ryhtm
2018. május 3-án 17.00 órakor és 2018. május 10.-én 17.00 órakor

Garay Nagy Norbert festőművész kiállítása, hírességek, rúzs és más

Garay Nagy Norbert Jenson Button-nal

Kapcsolódó bejegyzések