Post Image

HASZNÁLT SZERVER – SZERVER MEGOLDÁS A HAZAI KKV-KNAK

Rúzs & Más / 2023-11-21

A hazai kkv-knak versenyképességük érdekében nagyon fontos részt venni a digitalizációban, ehhez pedig egy idő után elengedhetetlen egy szerver beszerzése és használta. Erre kínál kiváló lehetőséget nyújt a ServerElite csapata, mely már 15 éves IT tapasztalattal a háta mögött dolgozik azon, hogy a magyarországi használt szerver piacot közelebb hozza a vásárlóihoz. A garanciális használt szerverek értékesítése hozzájárul ahhoz, hogy egy mikró-, kis- és középvállalkozás vagy akár egy multinacionális cég számára ne okozzon problémát és ami még fontosabb, költséghatékonyabb legyen a szerver vásárlás.

Szerver gépek kis cégeknek is

A biztonság minden cég számára hatalmas kockázatot jelent. A szerver gépek pontosan ezért játszanak óriási szerepet egy vállalkozás életében, mert hozzájárulnak az adataik védelméhez a kiberfenyegetésekkel szemben. A ServerElite országos kutatása alapján a hazai vállalkozások a gazdasági visszaesés ellenére szerencsére nem az éves IT költségvetésük terhére próbálnak spórolni, csupán optimalizálják azt és többnyire ugyanazzal a költségkerettel próbálják megoldani. Sőt, a legtöbb cég a használt, de megfelelő minőségű szerverek beszerzésében látja a hosszútávú megoldást.

Használt szerverek előnyei

Napjainkban a versenyképesség érdekében szinte minden cégnek szüksége van szerverekre. Sajnos azonban a szerver gépek egyre drágábbak és nem minden vállalkozás engedhet meg magának ilyen nagy kiadást a működése során. Erre a problémára biztosítanak tökéletes megoldást a használt szerverek, de nem mindegy, hogy honnan vásárolunk. Egy gyengébb minőségű, kisebb teljesítményű eszköz ár-érték arányban nem minden esetben nyújtja azt az eredményt, melyet el szeretnénk érni, ezért érdemesebb ellenőrzötten felújított gépet beszerezni. Továbbá az sem biztos, hogy megéri újat venni annak minden előnyével és hátrányával együtt, hiszen ugyanolyan minőségű adatokkal rendelkező szervereket lehet vásárolni a ServerElite-nél, egy új szerver árának akár 50-60 százalékát is megspórolva.

A használt, de felújított szerverek előnyei, hogy gyakran még gyorsabban és optimálisabban teljesítenek, mint az új modellek, valamint a legtöbb kereskedő garanciát is vállal a használt termékeire. A garanciás feltételek és az azzal járó szervizlehetőség pedig könnyebbséget kínál a kkv-knak az erőforrásuk hatékony beosztása érdekében. Ezenkívül a felújított szerverek akár azonnal rendelkezésünkre állhatnak, mely egy új eszköz beszerzésénél nem feltétlen van így, megnövekedhet a várakozási idő és a szállítás költsége is. Pontosan ezért a használt szerverek beszerzése a kkv szektorban igen közkedvelt és hatékony megoldás.

Szerver gépek fenntartási költségei

A szerverek számos árkategóriában állnak rendelkezésünkre, így érdemes megfontolni, hogy a vállalkozásnak milyen hosszútávú tervei vannak. Egy hatékony használt server gazdaságosabb választás, mert a fenntartási költségei semmiben sem térnek el egy új szerver gép fenntartási igényétől, amellett, hogy majdnem ugyanolyan jó minőségűek. Illetve előnyös az is, hogy az amortizáció kisebb, így a cég könyveire is kevésbé gyakorolnak negatív hatást. A jövőre nézve pedig szükséges egy könnyen bővíthető szervert fontolóra venni, mert ez a paraméter megléte vagy hiánya a későbbi költségekre is hatással lehet.

Hagyja, hogy a ServerElite segítsen egy megbízható, garanciális IT infrastruktúra kialakításában és válassza ki a cégének megfelelő szerver konfigurációt!

Kapcsolódó bejegyzések