Post Image

HALLOTTÁL MÁR A SONKARIKUMRÓL? HAMAROSAN MEG IS KÓSTOLHATOD!

Rúzs & Más / 2024-03-04

Az idén 111 éves Pápai Hús Kft. egy igazi meglepetéssel állt elő a jubileum alkalmából. A Sonkarikum névre keresztelt termékcsalád a hazai szalonna és sonka szektor egyik legnagyobb szereplőjének legújabb kreációja. A sonkamesterek és termékfejlesztők három különleges ízvilágot álmodtak meg, melyek közül az egyik a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tokaji Szamorodniában érlelt sonka.

tokaji, papai hus, sonka, sonkarikum, erlelt, degenfeld, szolobirtok, szamorodni, erlelt sonka, ruzs es mas, 111

A sonkarikumok a nagy élelmiszerláncokban már kaphatók

De mi az a sonkarikum? 

„A Sonkarikumokkal a különleges jubileumunkat is meg szeretnénk ünnepelni. A számmisztika szerint az 1-es az újrakezdés és a felfedezés szimbóluma. Termékfejlesztésünkkel pedig éppen azt szerettük volna tükrözni, hogy a hazai húsipar mindig megújulásra törekvő, újdonságokat kereső vállalata vagyunk. A Pápai Hús az értékesített mennyiség alapján a bacon a főtt-füstölt húsok és a főtt sonka esetében is a legnagyobb piaci szereplő a brandek közül. Így ki, ha nem mi jelennénk meg itthon egy ilyen igazán rendkívüli, prémium termékkel” – fejtette ki Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője a termékcsalád Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon tartott bemutatóján.

tokaji, papai hus, sonka, sonkarikum, erlelt, degenfeld, szolobirtok, szamorodni, erlelt sonka, ruzs es mas, 111

Tóth Máté a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok ügyvezetője, Dobos Kata a Pápai Hús marketingese, a sonkarikum névadója és Szappanos Péter ügyvezető

Az egyedi Sonkarikumokat válogatott alapanyagokból készítik, és pontosan 111 napig érlelik, hogy a tökéletes ízélményt nyújtsák, a termékcsalád három különböző ízvilággal büszkélkedhet. A tokaji boros sonkakülönlegességet sertésfrikandóból készítik, és a fűszeres pácban a Gróf Degenfeld szőlőbirtok 2018-as Tokaji Szamorodnija mellett babérlevél, csillagánizs és mustármag is megtalálható. A végeredmény egy kellemesen füstölt, száraz érlelt sonka, mely a bor és fűszerek jegyeit hordozza magán. A Sonkarikum termékcsalád másik két tagja pedig lágy fűszerekben érlelt, feketeborsos, borókabogyós, korianderes sonka és karakteres fűszerezésű bazsalikomos, oregános, kakukkfüves sonkaínyencség.

tokaji, papai hus, sonka, sonkarikum, erlelt, degenfeld, szolobirtok, szamorodni, erlelt sonka, ruzs es mas, 111

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot is megismerhettük

A sonkamester is bemutatkozott

„Felelősségteljes, de egyben örömteli feladat nap mint nap egy legendát készíteni Pápán. Márpedig a pápai sonka a magyar sertéstenyésztők és hentesek kiválóságának szimbóluma. A minőségi hazai sertéshús mellett a hentesmesterség generációkról generációkra öröklődő hagyománya tette a magyar vásárlók számára a legjobb sonka jelzőjévé a pápait. A Pápán készülő sonkákat hosszan érleljük, de még régebb óta érlelődik az a tudás, amit igyekszünk megőrizni és továbbadni a következő nemzedékeknek, hogy ők is azzal a büszkeséggel és örömmel kínálhassák” – hangsúlyozta Tarró Kálmán, a Pápai Hús sonkamestere.

tokaji, papai hus, sonka, sonkarikum, erlelt, degenfeld, szolobirtok, szamorodni, erlelt sonka, ruzs es mas, 111

Tarró Kálmán sonkamester

Már a szervezés közben is tapasztaltam, hogy sokakban felvetődik a kérdés, hogy miért mi ketten, miért a Pápai és a Gróf Degenfeld. Két fél között, ha együtt van nem hiányozhat a kapocs sem. A magyarázat egyszerű: a Pápai és a Gróf Degenfeld két történelmi Magyar brand. Egy különleges sonka különleges érlelést igényel. Bízunk benne, hogy a Gróf Degenfeld édes Szamorodniban 111 napig érlelt Pápai Sonkarikum el fogja nyerni a fogyasztók tetszését” –  emelte ki Tóth Máté, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok ügyvezetője.

A piac előtt járnak

Szappanos Péter kifejtette, hogy az élelmiszeripar és azon belül is a húsipar markáns átalakuláson megy keresztül az egész világon. A sikerhez új szemléletre, bátor döntésekre, új, a fogyasztók kíváncsiságát felkeltő termékekre van szükség. A társaság pedig éppen ebbe az irányba tett egy érdemi lépést a Sonkarikumokkal.

tokaji, papai hus, sonka, sonkarikum, erlelt, degenfeld, szolobirtok, szamorodni, erlelt sonka, ruzs es mas, 111

Szappanos Péter a Pápai Hús ügyvezetője a születésnapi tortával

Az 1913-ban alapított pápai üzem tevékenységének része a füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna előállítása, előhűtött és fagyasztott húsok készítése, valamint a sertésvágás, darabolás. A nagy hazai húsipari vállalat közül elsőként a Pápai az évtized elején vegán, húspótló termékek gyártását is megkezdte, sőt, a szektorban azóta is unikális jelleggel kínálnak a fogyasztók számára vegán, húshelyettesítő készítményeket. A vállalat mintegy 700 főt foglalkoztat, beszállítói révén pedig további 1800-2000 környékbeli embernek nyújt megélhetést.

Kapcsolódó bejegyzések