Post Image

GYORS, LÁTVÁNYOS MEGÚJULÁS: BESZÉLJÜNK A BŐRRADÍRRÓL!

Rúzs & Más / 2017-04-19

Az arcradírozással szemmel láthatóan finomabbá és fiatalossá tehetjük az arcbőrünket. Ehhez azonban ki kell választani a megfelelő terméket, és azt is tudnunk kell, hogyan használjuk helyesen.

28 nap. Pontosan ennyire van szüksége arcbőrünknek a regenerálódásra. Ha segíteni szeretnénk a megújulásban megtehetjük bőrradírral, amely ragyogóvá és frissé varázsolja a fáradt bőrt! Az arcradír eltávolítja az elhalt hámsejteket és serkenti a vérkeringést. Ennek köszönhetően használat után a bőr finom selymes lesz és készen áll arra, hogy magába szívja az arcápoló krémek tápanyagait. A bőrradírok mindenekelőtt olyan hámlasztó anyagokat tartalmaznak, mint például a szilikon mikrogyöngyök vagy a finom homok. Az arc finom dörzsölése során ezeknek köszönhetően kíméletesen eltávolíthatók az elfáradt hámsejtek és csak a rózsás árnyalatú, egészséges arcbőr marad.

Bőrtípus szerint válasszunk arcradírt

Nem minden bőrradír felel meg az arcbőrünknek – a tremékleírásban szerepel, hogy milyen típusú bőrre szánták a készítményt. Általában igaz, hogy a zsírosabb tendenciájú bőrökre nagyobb szemcséjű, “durvább” bőrradír optimális, minél szárazabb és érzékenyebb a bőr, annál finomabb szemcsenagyság ajánlott. A száraz bőrűek választhatnak kémiai úton hámlasztó bőrradírt vagy más néven peelinget, mely nem dörzsöli a bőrt csak leoldja az elhalt hámsejteket a felszínéről.

A problémás és zsíros arcbőrre tökéletes például a fehér agyagot tartalmazó NIVEA 3in1 Arctisztító (ajánlott fogyasztói ára: 150 ml – 1699 Ft), amely bőrradírként is használható és felszabadítja a pórusokat, megelőzi a mitesszerek kialakulását. Az eredmény: gyönyörű matt és ragyogó arcbőr.

Nivea 3az1-ben arctisztító

Normál és vegyes arcbőrre való a NIVEA Bőrfinomító Arcradírja (ajánlott fogyasztói ára: 75 ml – 1699 Ft). Alaposan tisztítja, lágyítja és kisimítja a bőrt. E-vitamin tartalmú kíméletes összetétele egyensúlyban tartja a bőr nedvességtartalmát, így az ragyogóvá válik és selymes tapintású lesz.
TIPPÜNK: Kényeztesd arcodat bőrradírral a nyaralás előtt. Ennek köszönhetően egyenletesen barnul majd a bőröd.

Nivea bőrfinomító arcradír

Milyen gyakran használjunk bőrradírt?

Semmiképpen sem naponta. Általában bőven elég hetente egyszer. Mindig, mikor eltávolítjuk a bőr legfelső rétegét, beindul a bőrmegújulás teljes folyamata, ami igénybe veszi a szervezetet. Normál, illetve zsíros és problémás bőr esetén legfeljebb hetente egyszer használjunk arcradír készítményt, száraz bőrre azonban inkább csak havonta egyszer alkalmazzuk.

Gyors peeling 3 lépésben

Nivea, hogyan használjuk a bőrradírt

Az arcradír használatára legjobb egy esti időpont. Így időt adunk a bőrnek, hogy éjszaka megújuljon és reggelre szépen ragyog majd.

1. A nedves, megtisztított arcra vigyük fel a peeling-készítményt.
Először ujjainkkal vigyük fel a bőrradírt a homlokra, az orra és az állra. Soha ne dörzsöljük a bőrt túlságosan, a durva bánásmód felsértheti a felszínét. Elég, ha a bőrradírt finom körkörös mozdulatokkal elkenjük az arcon, nyakon, dekoltázson.
Kerüljük a szem és a száj környékét.

2. A peeling lemosása után használjunk arctisztító tonikot, amely felfrissíti és megnyugtatja a bőrt.
Használjuk például a NIVEA Kímélő arctisztító tonikot (ajánlott fogyasztói ár: 200 ml – 1699 Ft), amely mandulaolajat és Hydra IQ-t tartalmaz. Kíméletesen tisztítja és finoman hidratálja az arcbőrt. Így készen áll majd a megszokott nappali krémünk befogadására.

Nivea arctonik

3. Végül hidratáljuk a bőrt nappali vagy éjszakai krémmel.
Ha az arcunk tökéletesen tiszta, alaposan hidratáljuk. Vigyünk fel a bőrre nappali vagy éjszakai krémet és hagyjuk pihenni, de használhatunk arcápoló maszkot, ami intenzíven hidratál és felfrissíti az arcbőrt.

Kapcsolódó bejegyzések