Post Image

GASZTRO PROGRAM: CSAK A MENTES ŐSZI FESZTIVÁL

Rúzs & Más / 2020-09-20

Az idei év sok mindent tanít számunkra. Az egyik az, hogy még jobban figyeljünk magunkra is. Egy olyan rendezvényre szeretném felhívni a figyelmet, amelynek középpontjában az egészséges étkezés és a környezetvédelem áll, tehát az, hogy mennyire vagyunk felelősek mindannyian saját magunkért és a környezetünkért. A Csak a Mentes Őszi Fesztivál erről szól. Máshogy, alapanyagokra még jobban odafigyelve nagyon sokaknak az élhető hétköznapokat jelenti. Sokan küzdenek ételallergiával, vagy csak tudatosak abban, mit is visznek be a szervezetükbe. De ezeknek az ételeknek, fűszereknek a megtalálása, kipróbálása nem olyan könnyű feladat, komoly idő- és energiabefektetést igényel – akár magunknak, akár édesanyaként is.

mentes, csak a mentes őszi fesztivál, gasztro, program, gasztronómia, rendezvény, programajánló

A Csak a Mentes fesztivál immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre és mostanra talán még többen érdeklődnek az egészségtudatos élet iránt, valahogy a világ is beérte ezt a kezdeményezést. Magyarországon egyedülálló módon a Csak a Mentes szervezői fogják össze a mentes termékeket gyártó-forgalmazó cégeket, de nemcsak gasztrofesztivál ez, hiszen natúrkozmetikumokkal, az öko háztartás kellékeivel és akár a víztisztítás témájával és zero waste újdonságokkal is találkozhatnak a látogatók. Felelősség, igényesség, szakértelem – ezek a legfőbb ismérvei a Csak a Mentes Fesztiválnak. És sok-sok öröm, barátság, aha-élmény, hogy a legszigorúbb diétába, ételérzékenységbe is beilleszthető egy finomság.
Az élelmiszerek, termékek szigorú ellenőrzésen mennek keresztül, hisz pontosan tudjuk, ezen a piacon sem mind arany, ami fénylik. A vendégek mindent  megkóstolhatnak, kipróbálhatnak, megnézhetnek. Az országban egyedülálló, ami a fesztiválon zajlik, hisz glutén-, cukor-, laktózmentes, paleo, vegán élelmiszerek legnagyobb választéka itt található. Olyan ez a fesztivál, mint egy óriási egészséges bevásárlókosár, sok-sok ételallergiával élő számára is.

mentes, csak a mentes őszi fesztivál, gasztro, program, gasztronómia, rendezvény, programajánló

Természetes idén minden biztonsági intézkedést betartanak a szervezők, folyamatos fertőtlenítés, takarítás és lázmérés is lesz majd, hisz azért sok száz és ezer ember fordul meg ilyenkor egy hétvége alatt. Idén a műsorok, a főzőbemutatók elmaradnak, de lesz látnivaló bőven, sőt! A Bok csarnok minden egyes szegletét kihasználják majd a cégek, sok-sok magyar vállalkozással és néhány külföldivel is találkozhatnak a látogatók. Mentes lángos és fánk, gluténmentes hamburgerek, és mentes kürtőskaláccsal is lesz a kínálatban. Minden, mi szem-szájnak ingere, mentesen, egészségesen és finoman! Megkóstolhatod, informálódhatsz, meg(v)eheted – mentesen.

mentes, csak a mentes őszi fesztivál, gasztro, program, gasztronómia, rendezvény, programajánló

Adatmentesek nem vagyunk, így el is mondjuk a legfontosabbakat:
– A Csak a Mentes Őszi Fesztivál szeptember 26-27-én van, a BOK csarnokban, mindkét nap 10:00-17:00
–  A hétvégén 600 db nagy értékű ajándékcsomagot osztanak szét a látogatók között, valamint lesz tombola sorsolás is.
–  A rendezvény háziasszonya, Vágó Piros lesz.
–  A rendezvényre a belépőjegy elővételben 990 Ft, a helyszínen 1300
–  14 év alatt ingyenes a belépés!

Kapcsolódó bejegyzések