Frissítő tippek edzés után

Zsolesz / 2016-05-25

Mit csomaguljunk az edzőtáskába? Mi mindenre kell gondolni, hogy a sportolás utáni felfrissülés is igazán üdítő legyen? Testmozgás közben azért izzadunk, hogy a testünket lehűtsük. De az igazán jó ápolási program többet ad a testnek, nem csupán lehűti azt, hanem energetizál és felfrissít. Az izmok és ízületek meghálálják majd, ha az alábbi tippeket betartjuk:

• Sportolás után – zuhanyozzunk hideg víz alatt!

Egy keménykötésű férfinak ez meg sem kottyan! Az atléták a hideg zuhanynál is extrémebb módon hűtik magukat: edzés után jeges vízben fürdenek. A zúzódások és az izomsérülések gyorsabban gyógyulnak hidegben és az izomláz is elkerülhető. Egy hideg zuhany edzés után máris frissnek és üdének érezhetjük magunkat. De a hideg zuhany serkenti a zsírégetés folyamatát is. Miközben a hideg hatására testünk maximumra kapcsolja a fűtést odabent, a bőr alatti zsírsejtekből nyer energiát. Mindennek következménye, hogy a zsírsejteket elégetjük és így az edzés hatása is tovább tart. A vitalizáló tusfürdők a frissesség érzését tovább fokozzák.

• Relaxáljunk a forró zuhany alatt!

A hideg felfrissülés után váltsunk hőfokot! A meleg víz megnyugtatja izmainkat, de higiéniai szempontból is fontos funkciója van. Edzés közben az izzadás természetes dolog és jelzi, hogy alaposan megdolgoztatjuk izmainkat, de ez a jelzés már kevésbé imponáló az edzőtermen kívül. A zuhanyzás különösen fontos, ha másokkal együtt sportolunk, amikor előfordulhat, hogy az izzadt testünk érintkezik sportolótársunkéval. Apró horzsolások, kisebb sérülések elfertőződhetnek az izzadtsággal, ezért érdemes mihamarabb lezuhanyozni sportolás után. Az úszók számára ez ugyanolyan fontos, hiszen a klóros víz kiszárítja a hajat és a bőrt, így edzés után a medencéből kiszállva is a zuhanyzó felé vezessen az utunk.

• Vitaminokkal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal turbózzuk fel a testünk energiatartalékait!

A fentiek különleges szerepet töltenek be a sportolók táplálkozásában és pozitív hatással vannak a szervezetre, egészségessé teszik és erősítik azt. A protein is fontos összetevő. De táplálék-kiegészítő helyett inkább fogyasszunk magas protein tartalmú ételeket, sovány húsokat, halat, szárnyasokat, mogyorót, babot, tojást vagy tejet.

• Mondjunk nemet az alkoholra!

Ez a legfontosabb szabály, ha fittek és egészségesek szeretnénk lenni, de ez ugyanúgy érvényes a borotválkozásra is. Az arc bőre nagyon érzékeny. Használjunk borotválkozáshoz és borotválkozás után olyan termékeket, melyek nem tartalmaznak alkoholt, nyugtató összetevői pedig csökkentik a borotválkozás utáni égető érzést.

• Kerüljük a ráncokat!

A rendszeres edzés és testmozgás erősíti az arcizmokat is, de sajnos nem képes csökkenteni a mosoly és az aggodalom okozta ráncokat. Az extrém időjárási körülmények és a napsugárzás is segíti az arc bőrének idő előtti öregedését. Használjunk hidratáló krémet, mely vitaminokkal és ásványi anyagokkal erősíti bőrünk természetes védekezőképességét.

• Ne feledkezzünk meg a hatékony napvédelemről, ha a szabadban sportolunk!

A napvédő krémek rendkívül hatékony UVA/UVB-szűrői azonnali védelmet nyújtanak a bőrnek és az ápoló összetevők, mint például a glicerin segítenek megőrizni a bőr megfelelő nedvesség-tartalmát.

 

NIVEA MEN Active Clean Tusfürdő

Az aktív szénnel gazdagított innovatív formula mágnesként vonzza magához a szennyeződést. Alaposan tisztítja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná. Az ápoltság és frissesség érzését nyújtja. 250 ml – 769 Ft

NIVEA MEN Active Clean Care Sampon

Az aktív szénnel gazdagított innovatív formula mágnesként vonzza magához a szennyeződést. Hatékonyan távolítja el a hajformázó termékek maradványait és a mindennapos szennyeződéseket. Mindennapi használatra minden hajtípusra használható. 250 ml – 799 Ft


NIVEA MEN CREME

Az első, férfiak számára kifejlesztett univerzális krém. Alkalmazható arcra, testre és kézre, bárhol, ahol a bőrnek szüksége van rá. Friss, könnyed formulája lágyítja a bőrt és véd a kiszáradás ellen. Nem ragad és gyorsan beszívódik. 150 ml – 1389 Ft, 75 ml – 869 Ft, 30 ml – 499 Ft


Kapcsolódó bejegyzések