FŐZZÜNK LEKVÁRT AZ ÉDENKERT GYÜMÖLCSÉBŐL!

Rúzs & Más / 2019-08-06

Sárgabaracklekvár szinte minden háztartásban akad. Ám mivel a füge is egyre több helyen megterem, érdemes ezt a gyümölcsöt is felvenni a “lekvárlistára”. Annál is inkább, mert rendkívül gazdag kálciumban, káliumban és A-vitaminban. Gyógyír emésztési problémákra és a köhögést is csillapítja! Következzen Fruzsi receptje:

Kedves Rúzs és Más Olvasók!

Anyukám kertjében van egy fügefa ami minden évben rogyásig van érett fügével. Ha olyan szerencsések vagytok, hogy nálatok is nő, vagy a szomszédban, akkor kóstoljátok meg.
A családban frissen is szeretjük de a párom, Zsolt miatt tavaly óta lekvárt is főzünk belőle.

Most mindenki sárgabaracklekvárt főz, pedig éppen érik még egy figyelemreméltó gyümölcs: a füge. Íme Frufoodart Fruzsi fügelekvárja!

Íme a mi bevált receptünk:

2.5 kg friss füge
50 dkg cukor
2 citrom
1 zacskó 3:1-ben befőző zselatin

A fügét kétszer megmossuk, a szárát levágjuk és félbevágjuk.

Felrakjuk főni. Botmixerrel összepürésitjük és felforraljuk.
A citromokat megmossuk, lereszeljük a héját, kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a forrásban lévő fügepüréhez. 10-15 percig főzzük, de vigyázzunk, mert köpködhet!

A cukrot és a zselésítőt összekeverjük és fügéhez adjuk és még 5 percig főzzük.

A kifőzött üvegekbe töltjük a forró lekvárt, a fedőt rátekerjük, fejreállítjuk 5 percre. Vigyázzunk mert nagyon forró az üveg!
Ha visszafordítottuk, mehet a dusztba 48 órára hűlni.

Mi kaláccsal esszük de isteni fűszeres kecskesajttal is”

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fruzsi (Frufoodart)

Kapcsolódó bejegyzések