Post Image

FORRADALMI MEGOLDÁS: ADOMÁNYOZÁS APPLIKÁCIÓN KERESZTÜL

Rúzs & Más / 2023-02-27

Saját fejlesztésű, környezetkímélő megoldásokkal lépett piacra a Cleanme.life nevű, vegyipari-kozmetikai  termékcsalád. Megalkotója a rendkívül fogyasztóbarát árú termékekhez kapcsolódóan kidolgozott egy ugyancsak forradalmian új, állandó adományozási metódust, valamint egy támogatási applikációt, az utóbbiakat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével.  Azzal, hogy kéz a kézben jár a környezeti és szociális elkötelezettség a fogyasztóközpontúsággal, egy új kategória született: a humanitárius termék-modell.

Magyar környezetbarát tisztítószerek és kozmetikumok

A Márkus Zsolt vezette vállalatcsoport alig néhány év alatt a hazai, magyar tulajdonú vállalkozások top százába emelkedett. Ebben kiemelkedő szerepet játszottak a sikeres technológiai innovációk, a vegyipari-kozmetikai termékcsaládot illetően például azzal, hogy a korábbi megoldásokhoz képest 85 százalékkal tudták csökkenteni a környezet műanyag terhelését. A Cleanme.life termékek  azonban nemcsak környezetkímélőbben, hanem a fogyasztók által elvárt minőségükből mit sem vesztve, árban is igen kedvezően kerülnek a polcokra. Az pedig nemzetközileg is egyedülálló, hogy szünetmentes adományozást is megvalósítanak értékesítésükkor, mégpedig az egész életpályájuk során.

cleanme.life, till attila, dardai blanka,helpme.life, adomanyozas, app, adomanyozo app, maltai szeretetszolgalat, dobos evelin, adomany, ruzsesmas, segitseg, ruzs es mas

Egy új, ehhez az úgynevezett humanitárius termék-modellhez kapcsolódó fejlesztés is valósággá vált: a Helpme.life applikáció a nagyközönséget motiválja az adományozásra.

„Három év kisérletei, kreativitása, fejlesztési eredményei, mérhetetlenül sok munkája van benne a Cleanme.life környezettudatos termékcsalád és a köré fonódó többszintű támogatási rendszer kialakításában. Szerénytelenség nélkül mondhatom,  hogy ez utóbbi forradalmian új perspektíva az adományozás terén. Nem kampányjellegű, hanem a termékek egész életpályájára vállalt kötelezettség, hogy minden egyes darab értékesítési bevételéből egy soha nem csökkenő százalékot utalunk adományozásra. A Cleanme.life biodegradábilis, azaz gyorsan lebomló termékei, a világon elsőként kaptak műanyag helyett papírdobozos, „Higipack” csomagolást, és azon már ott van  egy  QR kód, ami a Helpme.life applikációhoz vezet. Ezt szintén mi fejlesztettük ki, hogy a magánadományozók több szervezet – legelőször a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – programját tudják támogatni” – ismerteti az eredményeket Márkus Zsolt, a Cleanme.life humanitárius termékcsalád megalkotója.

cleanme.life, till attila, dardai blanka,helpme.life, adomanyozas, app, adomanyozo app, maltai szeretetszolgalat, dobos evelin, adomany, ruzsesmas, segitseg, ruzs es mas

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb keresztény karitatív szervezete, mely országszerte évente több százezer embernek nyújt segítséget. Mindennapos tevékenysége során élelemmel és meleg ruhával gondoskodik a bajba jutott emberekről, szállást ad a fedél nélkülieknek, ügyet intéz az arra képtelenek helyett, és a legfejlettebb technológiák alkalmazásával segíti a legszegényebb családokat a felzárkózásban. Programjai súlyos társadalmi kérdésekre keresnek gyakorlatias válaszokat. A máltai szervezet elsőként csatlakozott a Cleanme.life programhoz, és a Helpme.life applikáción keresztül is elérhető minden jóérzésű, támogató szándékú ember számára.

„Máltai küldetésünk része, hogy megszólítsuk a társadalmat, hiszen az elmúlt időkben megélt nagy katasztrófák is megmutatták, hogy a segítségnyújtás nem lehet a karitatív szervezetek magánügye. Csak akkor tudunk valóban tenni a bajba jutott emberekért, ha minél többen fontosnak érzik bekapcsolódni a segítő programokba. Az új applikáció sikerét ezért számunkra elsősorban nem is az fogja jelenteni, hogy mennyi pénzadomány gyűlik össze általa, hanem hogy mennyi emberben ébred fel a vágy, hogy odaforduljon a rászorulókhoz. Bízunk benne, hogy sokaknak tudunk így lehetőséget adni a segítségnyújtásra” – mondja Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető elnöke.

cleanme.life, till attila, dardai blanka,helpme.life, adomanyozas, app, adomanyozo app, maltai szeretetszolgalat, dobos evelin, adomany, ruzsesmas, segitseg, ruzs es mas

Márkus Zsolt, Dárdai Blanka, Till Attila, Dobos Evelin, Győri-Dani Lajos

A Helpme.life donációs alkalmazás ingyenesen telepíthető a mobiltelefonokra. A Cleanme.life termékeken szereplő QR-kód segítségével könnyen elérhető az applikáció felülete. A támogatni kívánók így tetszésük szerint adakozhatnak a programban szereplő szervezeteken keresztül a rászorulók javára.

Fontos, hogy a Helpme.life-ban a támogatások felhasználását is nyomon lehet követni! Az alkalmazás továbbá képes adománygyűjtő versenyek kezelésére, és össze van kötve a közösségi média felületekkel is. Így akár meghívót is küldhetünk az ismerőseinknek, vagy megoszthatjuk adományozói státuszunkat a közösségünkkel.

A humanitárius termékcsalád modellje és az új applikáció egyaránt újdonságot, szemléleti és technológiai hungarikumot hoztak a környezettudatosság és a szociális érzékenység világába.

cleanme.life, till attila, dardai blanka,helpme.life, adomanyozas, app, adomanyozo app, maltai szeretetszolgalat, dobos evelin, adomany, ruzsesmas, segitseg, ruzs es mas

Dobos Evelin a helpme.life applikáció első nagyköveteinek egyike

A jótékonysági kezdeményezéshez több ismert ember is csatlakozott:

„Nagyon tetszik ebben a programban, hogy összefonódik a környezetvédelem és az adományozás, hiszen az én életemben is fontos szerepet játszik ez a két terület. A Helpme.life applikáció egy jó megoldás a fiatalok megszólítására, ugyanis ahhoz, hogy az adományozási kultúra fejlődjön, elengedhetetlen a jövő generációjához technikailag is elérnünk” – vallja a TV2 műsorvezetője, Till Attila, aki házigazdai szerepet is vállalt a humanitárius modell bemutatásakor.

„Szociálisan érzékeny környezetben nőttem fel, így már akkor magamba szívtam, hogy segíteni öröm. A szüleim fogyatékkal élő emberekkel és idősgondozással foglalkoztak, mindig is hivatásuk volt, hogy felkarolják a rászorulókat. Jó érzés, hogy ezt a szemléletet hozom otthonról, most is boldogan álltam a Helpme.life adománygyűjtő kezdeményezése mellé. Bízom benne, hogy közös erővel minél több támogatást gyűjthetünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és később más szervezeteknek is” – hangsúlyozza Dobos Evelin, színésznő, aki saját küldetésének is tartja a társadalom érzékenyítését.

„Számomra gyerekkorom óta fontos a környezetem védelme, ahogy tudok, spórolok és odafigyelek arra is, hogy minél kevesebb szemetet termeljek, pláne károsat. Ezt is támogatja a márka egyedülálló papírdobozos termékcsaládja. A Cleanme.life kiválóan kapcsolja össze a környezetvédelem és az adományozás fontosságát. A teljesen magyar fejlesztésű Helpme.life applikációval együtt korszakalkotó megoldás jött létre a jótékonykodás területén, ugyanis egy helyen, néhány kattintással akár több szervezet útján is segíthetünk a rászorulóknak" – osztja meg gondolatait Dárdai Blanka énekesnő.

Kapcsolódó bejegyzések