Post Image

HÓBAN TURBÉKOLÁS, ÍNYENCKEDÉS, NA MEG SÍELÉS!

Rúzs & Más / 2016-12-14

Hagyja maga mögött a várost, és látogasson el a Semmering, Mariazell, a Hochschwab és az Eisenerzi-Alpoktól határolt csodálatos vidékre! Felső-Stájerország igazi téli paradicsom, ahol az első hópelyhek lehullásával szívet melengető időszak kezdődik. Igazi kikapcsolódás, feledhetetlen kulináris „csúcstalálkozók“, a zergék birodalmát keresztülszelő, lélegzetelállító sí- és téli túrák várják. Felső-Stájerországban a család minden tagja megtalálja a neki való szórakozást! A legkisebbek játékos csúszkálással kóstolhatnak bele a havon siklás csodálatos élményébe.

Felső-Stájerország téli paradicsom

Hüttéről hüttére
A hegyi kunyhók (hütték) ínycsiklandó finomságai még a leglustább otthonülőket is a felső-stájer csúcsok meghódítására csábítják. A Hohe Veitsch, a Stuhleck, a Mariazell-i Bürgeralpe hüttéi, vagy a Mitterbach-i Balzplatzerl mind finom ételek komótos elfogyasztására invitálnak. Kényelmesen, nézelődve, romantikus ösvényeken sétálva, hótalpon, sílifttel, vagy „hótaxival“ juthatunk fel a hegyre, ahol a kulináris élvezetek, téli illatok mellet csodálatos panoráma és friss hegyi levegő vár. Ha pedig mindez még nem elég, a regionális hüttetúrák a tömegeket elkerülő, nyugodt ösvényeken haladnak.

Felső-Stájerország téli paradicsom

TIPP: 2017. január 9-31-ig az egy vendégéjszakától érvényes felső-stájer vendégkártya (HOCHsteirische Gästekarte) a Stuhleck-i síterep, a Mariazell-i Bürgeralpe, valamint hétvégeken az az Aflenz-i Bürgeralm felvonóinak egyszeri használatára (hegy- és völgymenet) jogosít. Csak gyalogosoknak!

Felső-Stájerország téli paradicsom

Új túrasíközpont kezdőknek a természetes hóval borított Aflenz-i Bürgeralmon
A tapasztalatlan sítúrázók profik segítségével hagyhatják első nyomukat a szűz hóban. Idilli környezetben, Európa zergékben leggazdagabb területén, a fenséges Hochschwab látványától kísérve a félős kezdők rövid időn belül átlépik saját határaikat, és igazi „bajnokokká“ válnak. A hozzáértő tanácsokon túl igény szerint felszerelés – túrasí és túrabakancs – is rendelkezésre áll, a kimerült túrázót pedig – ha kéri – „hótaxi“ viszi a szállásra. Lustaságát legyőzve a túrasíoktató kíséretében az Almraushütte érintésével az 1810 méteren fekvő Schönleitenhaus-ig is felkapaszkodhatunk, ahol bebocsájtást nyerünk a felső-stájer télisport paradicsomba. Az itt elfogyasztott finomságok is mennyei élménnyel gazdagítanak.

Felső-Stájerország téli paradicsom

TIPP: Sítúra-próbacsomag (Skitouren-Schnupper-Package) az Aflenz-i Bürgeralmon 49 Euró/fő/nap
Ingyenes felvonó és sítaxi használat, felszerelésbérlés és az Almrauschgüttében és a Schönleitenhausban kedvezményre jogosító utalvány. A 0664 – 3701165 számon képzett sítúravezetőt is rendelhet.

Felső-Stájerország a családi síterep
A Felső-Stájerországba érkező családokat az elrugaszkodott árak és túlzsúfolt pályák helyett igazi téli szórakozás várja. Präbichl, Stuhleck, Brunnalm-Hohe Veitsch, Mariazell-i Bürgeralpe, Niederalpl vagy a Turnau-i Schwabenbergarena pályái kicsinek és a nagyoknak nyugodt környezetben biztosítanak feledhetetlen, síléceken szerzett élményeket. Miközben a sífutók a romantikus hangulatú Krumpenloipe-n falják a kilométereket, a legkisebbeket is számtalan játékos, vidám program várja, hogy megismerkedhessenek a csúszás élményével.
December 17-én Családi Síünnep (FamilienSkiFest) vár Felső-Stájerországban.

Felső-Stájerország téli paradicsom

Kapcsolódó bejegyzések