Post Image

EZZEL A ZOKNIVAL A BŐRKEMÉNYEDÉSEKNEK ANNYI!

Rúzs & Más / 2020-08-12

A legcsodálatosabb nyári szandál is csak akkor mutat jól, ha ápolt, bőrkeményedésektől mentes szép lábfejeket bújtatunk bele. Amikor a reggeli rohanásban észrevesszük, hogy lábunk bizony nem szalonképes és már megint zárt cipőben kell végigszenvednünk a napot, legszívesebben azonnal megvennénk az összes létező lábápolási szerkentyűt – pedig a gyönyörű lábfejekhez elég egyetlen dolog is: egy pár bőrhámlasztó zokni.

Kipróbáltuk a zokniban hámlasztást

Mivel hiába “csiszatolom” a lábaimat, ilyenkor nyáron valahogy mindig felvastagszik a bőr a sarkamon, talpamon sőt a nagylábujjam egyik felén is, örömmel vágok bele a Parasoftin bőrhámlasztó zokni kipróbálásába. Lemosom a körömlakkot, leveszem a bokaláncot és kezdődhet a bőrpuhítás!

A csomagolásban két zacskó folyadékot és két nylon-ból formázott zoknit találok. A folyadékot a zokniba töltöm, belebújtatom a lában és végül pamutzoknit húzok rá. Ahogy elkészült a másik lában is, a gép elé ülök és folytatom a munkámat. 60-90 percig javasolják a lábon hagyni – mivel nálam azért nem olyan vészes a helyzet, beirányozom a 75 percet. Közben dolgoznak az AHA és BHA savak, a többi összetevővel együtt a talp bőrébe hatolva felpuhítják az elszarusodott hámréteget. A komplex növényi kivonatok, (méz- és növényi kivonatok: kaktusz, körte, golgotavirág gyümölcse, citrom, szőlő és ananász) valamint a vízmegkötő  urea és az allantoin hidratálják a száraz bőrt, elősegítik a bőr regenerációját és az új bőr felépítését.

parasoftin, bőrkeményedés, lábápolás, bőrhámlasztás, bőrhámlasztó zokni, rúzs és más

Amit érzek: eleinte semmit, majd fél óra elteltével melegérzetet később minimális bizsergést tapasztalok, ami semmiképp sem kellemetlen.

Kíváncsian várom, mit látok majd közvetlenül a kezelést követően. A talp bőrének hámlását ugyanis csak 4 nap múlva várhatom, amikor is a lehámlott bőrréteget, óvatosan, finoman szabad eltávolítani. A bőr teljes regenerációja 7-12 nap után várható.

Amit a kezelés után azonnal tapasztalok: a körömlakktól sárgás körmeim makulátlan fehérek lettek, a felszínük sima, a bőröm selymes. Két nap múlva elkezd hámlani a bőr a lábujjaimon, a negyedik napon a talpamon is. Pár nap alatt megszabadulok a bőrkeményedésektől, a lábfejemen, talpamon, sarkamon új bőr bukkan elő. Annak, aki nem szereti a pedikűrt, a bőrgyalut és hasonló eszközöket, jó megoldás a bőrhámlasztó zokni, még ha kell egy kis türelem is kell a végeredmény eléréséhez.

A hámlasztással meg is tettük az első, legfontosabb lépést a szép lábak érdekében: megszabadultunk a bőrkeményedésektől. De ha szeretnénk egész nyáron szép lábakat villantani, rendszeres karbantartásra lesz szükség. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen egészségesen, frissen és gyönyörűen tarthatjuk lábainkat a legnagyobb melegben is.

parasoftin, bőrkeményedés, lábápolás, bőrhámlasztás, bőrhámlasztó zokni, rúzs és más

A Parasoftin összegyűjtött nekünk 5 tippet az elragadó lábakért.

1. Rendszeres hidratálás: kulcslépés a megfelelő lábápolásban. Mint ahogy testünk többi része, a talpunk bőre is könnyen veszít nedvességtartalmából, ha nem figyelünk a folyamatos pótlásra. A zuhanyzás utáni hidratálással azonban könnyen elkerülhetjük a nem kívánatos bőrszárazságot, mely leginkább a sarkon feltűnő, és határozottan rontja az összképet.

2. Amit a körömlakk sem fed: tudjuk, hogy van az a lakkozott lábköröm, ami az ápolatlanság érzetét nyújtja, és nem azért, mert pattogzik… A fedetlen lábak a nyári melegben gyorsan koszolódnak, könnyen megkeményedik a bőr a körömágyon, és ezek bizony nagyon látványos esztétikai problémák. Szánj gyakrabban időt nyáron a pedikűrre; ha ügyes vagy és vannak erre alkalmas eszközeid, megfelelő bőrpuhítás után megszabadulhatsz a körömágyra ránövő bőrtől.

3. Izzadó talpak: kínos és kellemetlen, de a jelenség létezik, főleg a nagy melegben. Nyáron a hintőporozás nem jó megoldás, mivel látszik, de ha esténként veszünk egy kellemes teafilteres lábfürdőt (3-4 filter egy lavórnyi vízben), viszonylag rövid időn belül orvosolhatjuk a problémát.

4. Lábduzzanat a melegben: aki egyébként is hajlamos az egész napi talpalás után a vizesedésre, annál a nyári melegben ez csak fokozódik. A nap végén mintha ólompáncél lenne a vádlin, a bokán és a lábfejen, és csak reggelre enyhül az érzés. Érdemes napközben többször felpolcolni a lábat, nem túl szorosra csatolni a szandált, és többször tudatosan megmozgatni, nyújtani a lábszárat.

5. Lábfürdő a jó közérzetért: a nyári melegben üdítően hat egy hűvös lábfürdő. A lábáztatás nem csak a bőr felfrissülését és a hőleadást segíti, de el is lazulunk tőle egy hosszú nap végén.

Kapcsolódó bejegyzések