Post Image

EZÉRT KELLENE MINDENKINEK KOLLAGÉNITALT INNIA

Rúzs & Más / 2020-06-08

Elvben tudjuk, hogy bőrünk rugalmasságának, simaságának kulcsa az alsó rétegeiben keresendő – ha a kötőszövetek épek, rugalmasak, a bőr fiatalos. Arcápolásunk mégis túlnyomórészt a bőr legfelső rétegeire korlátozódik.  Pedig mindannyian szeretnénk sokáig megőrizni arcbőrünk üdeségét, fiatalságát és ezért sok mindent hajlandók is vagyunk megtenni. Beszerezzük a legjobb krémeket, bőrünket maszkokkal, peelingekkel, kozmetikai- és gépi kezelésekkel turbózzuk. Mégis felmerül a kérdés, hogy vajon elég hatékony-e mindez, hiszen a bőr rugalmasságvesztéséért elsősorban a kollagén-vesztést okolhatjuk, ugyanakkor a kollagént nagymolekulájú vegyület lévén, kívülről nem tudjuk bejuttatni a bőrbe.

Tőle rugalmas a bőr, de csak egy ideig

A kollagén egy olyan fehérje, amely tartást, erőt és rugalmasságot biztosít a bőrnek és más szöveteknek a szervezetben. Bőrünk 75%-a kollagénből épül fel és a teljes szervezetünk fehérjéinek 30%-át adja – így a test legfontosabb fehérjéje. A kollagén rostos hálót képez az egész testben, zselatinos anyaga “összeragasztja” a csontvázat a lágy szövetekkel, ezért “a test ragasztójának” is nevezik. A legtöbb kollagént a bőr irharétege (dermis) tartalmazza.

A kollagén termelődése 25 éves kortól fokozatosan csökken: negyvenes éveinkre elveszítjük a kollagén állományunk 30%-át, 50 éves korra a csökkenés már eléri a 45%-ot, a 60-as évekre pedig a kollagén termelése teljesen leáll.  Ezzel párhuzamosan a bőr kevesebb vizet és tápanyagot képes raktározni, veszít tartásából és ráncossá válik, a hajunk és körmünk felépítése is megváltozik valamint csontjaink szerkezetére is nagymértékben hatással van. A kollagén hiánya következtében olyan betegségek léphetnek fel, mint a fogágy betegség vagy ízületi bántalmak és az esztétikailag zavaró narancsbőr megjelenésében is szerepet játszik.

yobogu, kollagénital, collagen luxe, kollagénpótlás, bőrszépítés, anti-aging, bőröregedés, táplálékkiegészítő, 10000 mg, prémium, halkollagén, rúzs és más

Így csökken a kollagén évtizedről-évtizedre

Szerencsére pótolható

Be kell tehát látnunk, ahhoz, hogy a bőr idő előtti öregedését megakadályozzuk, fiatalságát meghosszabbítsuk vagy a kor jeleit enyhítsük belülről is építenünk kell bőrünket. A kollagénvesztést a táplálkozással lehetne kompenzálni: a szárnyasok bőre és porcai valamint halak bőre például nagy mennyiségű kollagént tartalmaz.  Ha azonban nem sikerül megvalósítani a csirkeláb, csirkebőr és halbőr napi szintű fogyasztását, akkor nem marad más hátra, mint a táplálék kiegészítő. A szájon át szedett kollagén bizonyítottan képes lassítani a kollagénvesztés ütemét, drasztikusan javítja az ízületek állapotát, felgyorsítja a sportsérülések gyógyulását (II-es típusú), helyreállítja a gyomor roncsolódott nyálkahártyáját, csökkenti a ráncok képződését, és javítja a bőr textúráját (I-es és III-as típusú). Erősíti és rugalmassá teszi a hajat és a körmöket is.

Kapszula vagy folyadék?

Az ajánlott napi kollagénpótlás 10 000 mg, azonban a kapszulák mindössze 200-1000 mg kollagént tartalmaznak, ráadásul kevésbé hatékonyan tudnak felszívódni, mint a folyékony kollagén. A porból készíthető vagy eleve folyékony kollagénitalok tartalmazzák a legkönnyebben beépülő kollagént a legnagyobb koncentrációban (a kapszulékának akár 50-szeres mennyiségét), hidrolizátum formájában. Fontos, hogy a kiválasztott készítmény tartalmazzon C-vitamint is, mivel ez elősegíti a kollagén felszívódását.

Az én választásom: YOBOGU Collagen Luxe

yobogu, kollagénital, collagen luxe, kollagénpótlás, bőrszépítés, anti-aging, bőröregedés, táplálékkiegészítő, 10000 mg, prémium, halkollagén, rúzs és más

Én magam kozmetikusként, szépségszerkesztőként régóta a kollagénpótlás híve vagyok. Az elmúlt évek során kapszulákat, porokat és italokat is kipróbáltam. A Yobogu kollagén ital az általam kipróbált kollagének közül a legjobb: amellett, hogy kivételesen magas mennyiségű, napi 10 000 mg tiszta hal kollagént juttathatunk a szervezetünkbe, kifejezetten kellemes, bogyós gyümölcs íze van, minden mellékíztől mentes! Első osztályú minőséget kínál kiváló ár-érték arányban! A Yobogu kollagén rendszeres fogyasztásával nem csak bőrünk lesz szebb és feszesebb, hanem a hajunk és a körmünk is erősödik és a cellulit megjelenését is csökkenti! Nézzük, mi mindenre hat jótékonyan:

– Ráncfeltöltő, bőrtápláló, lassítja a bőröregedés folyamatát
– Hegek és striák halványítása
– Javítja a kötőszövet minőségét, feszesít (comb, fenék, has, felkar)
– Hajerősítő, hajdúsító, hajszerkezet javító, javítja a köröm egészségét
– Növeli az izomzat teljesítményét
– Porcépítő, ízületi gyulladást csökkentő
– Csonterősítő, rugalmasan tartja az érfalakat

Folyékony formulája természetes összetevőket,  vitaminokat (C, B5, B6, B7, B12) és hyaluronsavat tartalmaz, melyek teljessé teszik a belső kollagén kezelést, és még a napi vitaminbevitelt is biztosítja. A legtisztább, prémium minőségű halkollagént tartalmazza, amit a gyártó a kristálytiszta víz és speciális hidrolízis technológiával állít elő. Az egyéb kollagénpeptidektől eltér a halkollagén peptidjeinek aránya/szerkezete, ennek lehet köszönhetően hatékonyabban tud beépülni, a C-vitamin tartalom pedig segíti a felszívódását. A hialuronsav együtt a kollagénnel, antioxidánsokkal és vitaminokkal hozzájárul egy egészséges, fiatalos megjelenéshez kívül és belül. A termék GMO-mentes, búzamentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes, diómentes, laktózmentes, 100% természetes színezőanyagokkal és ízesítőkkel. Nem tartalmaz szukralózt! Az EU által tesztelt és igazolt folyékony étrend kiegészítő.

Így fogyaszd: A legoptimálisabb este lefekvés előtt fél órával fogyasztani, hiszen szervezetünk ilyenkor tudja a legjobban feldolgozni a kollagént, illetve a pihentetőbb alvásban és a frissebb ébredésben is segítségünkre lehet.

A Rúzs és Más olvasói és követői számára most 10% kedvezmény jár!  Ha június 8 és 22. között  szeretnéd 10%-kal olcsóbban megrendelni a kollagénitalt, használd a yobogulife10 kuponkódot ITT!

Kapcsolódó bejegyzések