Post Image

EZ A SZŐLŐHEGY MEGÉR EGY KIRÁNDULÁST!

Rúzs & Más / 2020-08-07

A badacsonytomaji gyöngyszem híre eljutott Pestre – nem volt mese, mennünk kellett, hogy magunknak is felfedezzük. Badacsonytomaj nincs közel, de az út festői volt, a kilométerek gyorsan fogytak, mi pedig élveztük a ragyogó napsugaraktól aranyló tájak ltáványát. Veszprémben megálltunk egy jegeskávéra majd a Kaáli-medence őrszemeit vettük szemügyre, a Kornyi-tó partján strázsáló szoborcsoportot.

Badacsonytomajra érkezve felkaptattunk a hegyre (kocsival persze!), ahonnan a Balaton elénk táruló látványa percekre elnémított bennünket (ez két szószátyár nőszemély esetében nem kis dolog!).

szőlőhegy bisztró, laposa, badacsonytomaj, gasztronómia, étterem, balaton, rúzs és más, bor, borászat

A Szőlőhegy Bisztró egy csodálatos szőlőlugas ölelésében, árnyas asztallal várt bennünket, ahonnan zavartalanul élvezhettük a lenyűgöző panorámát.

szőlőhegy bisztró, laposa, badacsonytomaj, gasztronómia, étterem, balaton, rúzs és más, bor, borászat

Az étteremről annyit érdemes tudni, hogy a Laposa család új koncepcióval nyitotta újjá idén tavasszal. A cél egy olyan helyi alapanyagokra épülő bisztró kínálat kialakítása volt, ami kortárs ugyanakkor a hagyományos ízekhez hű. Ez nem is volt olyan bonyolult, hiszen a Badacsonyi Borvidéken nemcsak a szőlő terem meg, hanem szinte minden más is, amire egy jó konyhában szükség lehet. Az alapanyagok részben az étterem melletti konyhakertből, a húsok javarészt környékbeli gazdáktól származnak, illetve olyan beszállítókkal dolgoznak, akik a környezetet tisztelő, ökológiai gazdálkodást folytatnak. A hagyományt és a korszerűséget ötvöző fogások kíméletes, modern konyhatechnológiával készülnek. Az ételekhez a Laposa Birtok kiváló borait, pezsgőit ajánlják de a nagy melegben érdemes egy kör limonádéval – például levendulással – kezdeni.

szőlőhegy bisztró, laposa, badacsonytomaj, gasztronómia, étterem, balaton, rúzs és más, bor, borászat

Mivel az úton alaposan megéheztünk jó kiadós ételeket választottunk: Vörösboros marhapofát galuskával és lassan sült omlós, fokhagymás tarját szalonnás krumplipürével. Íme:

szőlőhegy bisztró, laposa, badacsonytomaj, gasztronómia, étterem, balaton, rúzs és más, bor, borászat

szőlőhegy bisztró, laposa, badacsonytomaj, gasztronómia, étterem, balaton, rúzs és más, bor, borászat

Az ebédet mennyei desszertekkel koronáztuk meg, a túrógombóc és a sós-karamellszósszal tálalt csoda csokitorta minden elképzelésünket felülmúlta!

szőlőhegy bisztró, laposa, badacsonytomaj, gasztronómia, étterem, balaton, rúzs és más, bor, borászat

Ha kedvet kaptatok egy emlékezetes gasztronómiai kalandhoz, ne felejtsetek el asztalt foglalni!

szőlőhegy bisztró, laposa, badacsonytomaj, gasztronómia, étterem, balaton, rúzs és más, bor, borászat

Kapcsolódó bejegyzések