EZ A SZŐLŐHEGY MEGÉR EGY KIRÁNDULÁST!
A badacsonytomaji gyöngyszem híre eljutott Pestre – nem volt mese, mennünk kellett, hogy magunknak is felfedezzük. Badacsonytomaj nincs közel, de az út festői volt, a kilométerek gyorsan fogytak, mi pedig élveztük a ragyogó napsugaraktól aranyló tájak ltáványát. Veszprémben megálltunk egy jegeskávéra majd a Kaáli-medence őrszemeit vettük szemügyre, a Kornyi-tó partján strázsáló szoborcsoportot.
Badacsonytomajra érkezve felkaptattunk a hegyre (kocsival persze!), ahonnan a Balaton elénk táruló látványa percekre elnémított bennünket (ez két szószátyár nőszemély esetében nem kis dolog!).
A Szőlőhegy Bisztró egy csodálatos szőlőlugas ölelésében, árnyas asztallal várt bennünket, ahonnan zavartalanul élvezhettük a lenyűgöző panorámát.
Az étteremről annyit érdemes tudni, hogy a Laposa család új koncepcióval nyitotta újjá idén tavasszal. A cél egy olyan helyi alapanyagokra épülő bisztró kínálat kialakítása volt, ami kortárs ugyanakkor a hagyományos ízekhez hű. Ez nem is volt olyan bonyolult, hiszen a Badacsonyi Borvidéken nemcsak a szőlő terem meg, hanem szinte minden más is, amire egy jó konyhában szükség lehet. Az alapanyagok részben az étterem melletti konyhakertből, a húsok javarészt környékbeli gazdáktól származnak, illetve olyan beszállítókkal dolgoznak, akik a környezetet tisztelő, ökológiai gazdálkodást folytatnak. A hagyományt és a korszerűséget ötvöző fogások kíméletes, modern konyhatechnológiával készülnek. Az ételekhez a Laposa Birtok kiváló borait, pezsgőit ajánlják de a nagy melegben érdemes egy kör limonádéval – például levendulással – kezdeni.
Mivel az úton alaposan megéheztünk jó kiadós ételeket választottunk: Vörösboros marhapofát galuskával és lassan sült omlós, fokhagymás tarját szalonnás krumplipürével. Íme:
Az ebédet mennyei desszertekkel koronáztuk meg, a túrógombóc és a sós-karamellszósszal tálalt csoda csokitorta minden elképzelésünket felülmúlta!
Ha kedvet kaptatok egy emlékezetes gasztronómiai kalandhoz, ne felejtsetek el asztalt foglalni!