Post Image

NYÁRI ARCÁPOLÁSI RUTIN: ELŐBB A KRÉM AZTÁN A FÉNYVÉDŐ?

Rúzs & Más / 2018-06-14

A legtöbben már kifejlesztettük a saját arcápolási rutinunkat, amely gyors és hatékony, ám van egy dolog, amiről még mindig sokan megfeledkeznek – ez a fényvédő krém. De miért éppen ezt a fontos lépést ugorjuk át? Talán mert a naptejeket a zsíros bőrérzettel hozzuk összefüggésbe? Vagy mert nem tudjuk, hogyan alkalmazzuk együtt a többi termékkel? Biztosan benned is felmerült már a kérdés, hogy a napvédő krémet vagy a nappali arckrémet kell-e először felkenni az arcra? Dr. Dominik Göddertz, a NIVEA SUN laboratóriumának vezetője a megfelelő, nyári arcápolási rutin kialakításához ad praktikus tippeket.

Helyes sorrend – szemmel látható különbség

1. Az ápolt bőr alapja a tisztítás. A mélyre ható arctisztítás nem csupán a szennyeződésektől tisztítja meg a bőrt, de fel is készíti azt az ápoló termékekben lévő hatóanyagok befogadására. Használhatsz például tisztítókefét arctisztító géllel vagy tonikkal átitatott vattakorongot az arcbőröd felfrissítésére.

Nivea arctisztító, rúzs és más

2. A bőr a tisztítás utáni percekben a legfogékonyabb a hatóanyagok felvételére, éppen ezért kell ilyenkor bevetni a szérumokat. A bennük lévő, magas koncentrációjú hatóanyagok gondoskodnak a bőr hidratáltságáról, és kifejtik egyéb jótékony hatásukat is attól függően, hogy milyen problémára valók. A szérumokban lévő összetevők hatékonyabbak, mint a nappali krémekben lévők, mert ezek olajmentesek, hatóanyagai könnyedén képesek felszívódni. A szérum felkészíti a bőrt a következő lépésekre, és köszönhetően a textúrájának, nem nehezíti el a bőrt.

Nivea Q10 plus ránctalanító szérum gyöngyök, rúzs és más, nyári arcápolási rutin

3. A napi arcápolási rutin részeként ajánlatos a szem környékét speciális, erre a területre kifejlesztett krémmel ápolni. Ezen a részen a bőr vékony és sérülékeny, ráadásul a folyamatos izommozgás miatt (pislogás, mosoly, beszéd, arcmimika) állandó igénybevételnek van kitéve. A ráncok megelőzésének szempontjából nagyon fontos, hogy a szemkörnyék bőre mindig megfelelően hidratált legyen.

4. Természetesen nem csak a szemkörnyék, de az arcbőr egésze is igényli a hidratálást, méghozzá rendszeresen, napi szinten. “Hagyjuk, hogy a bőr teljesen beszívja a nappali krémet, mielőtt tovább lépünk. Így az ápoló összetevők teljes erővel képesek hatni, ezáltal a bőr még ápoltabbnak tűnik majd.” magyarázza Dr. Dominik Göddertz.

5. Az arcbőr egész nap ki van téve az UV sugárzásnak, nem csak tiszta, de hidegebb, felhős időben is. Emiatt speciális, megbízható napvédelemre van szüksége az UVA és UVB sugarak ellen. Az arcra való napvédő krémet a nappali krém után tedd fel, így megvédheted az érzékeny arcbőrödet az idő előtti öregedéstől, ráncoktól, pigmentfoltoktól. Az új NIVEA SUN Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50 kifejezetten az arcbőr igényeire lett szabva, és így nem hagy maga után ragadós érzetet sem, tehát rendszeres napi használatra is kiváló. A formulájában lévő Q10 támogatja a bőrt az idő előtti öregedéssel szemben, könnyű textúrája tartósan hidratál. Az arcbőrt selymesen puhává teszi és nem hagy fehér réteget a bőrön.

Nivea Q10 Anti Age Napozó arckrém, rúzs és más, nyári bőrápolási rutin

6. Az utolsó lépés a sminkelés, amely sok nő számára a napi rutin része. Ha a korábbi lépéseket már elvégeztük, jöhet az alapozó, a korrektor, a púder és társai.

Kapcsolódó bejegyzések