SÜSSÜNK GOFRIT UZSONNÁRA! – 1 RECEPT, 3 ÖTLET
Szinte biztos, hogy minden kisgyerekesnek van egy gofri receptje. Ettől függetlenül szívesen kipróbáljuk másét, egymásét! Íme Fruzsi recepje, ami azért jó, mert egyszerű – nem kell például külön felverni a tojásfehérjét – csak összekeverjük a hozzávalókat, és mehet is a gofrisütőbe! Akinek nincs ilyen alkalmatossága, az is nyugodtan kipróbálhatja serpenyőben kis adagokban kisütve, úgy, mint az amerikai palacsintát!
Sziasztok kedves Rúzs és Más olvasók!
Sokszor dilemma nálam, hogy mi legyen hétvégén az uzsonna. Mert gyümölcs, keksz általában van, de az már néha unalmas.
Van viszont egy állandó bevethető kedvenc, ami Dancinak jutott az eszébe: csináljunk gofrit! Milyen jó kis ötletei vannak 🙂
Az alap gofri tészta 6 darabra a következő:
12.5 dkg liszt
1 ek cukor
1 csipet só
1.5 dl tej
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 késhegynyi sütőpor
Ezeket egy habverővel csomómentesre kikeverjük. Ha picit sűrűnek ítéljük, 1-2 evőkanál tejet tehetünk még bele.
Ha a gofri megsült, kínálhatjuk sokféleképpen: az egyiket baracklekvárral, tejszínhabbal és friss barackkal ettük, a másikra hideg mogyoró pudingot, tejszínhabot és apróra vágott mogyorót tettünk.
Nagy kedvencem az eperlekvár-tejszínhab-friss málna / áfonya verzió is.
A lehetőségek végtelenek és biztos siker a család minden tagjánál.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Fruzsi (Frufoodart)