EGY HÉT MÚLVA KÜRTŐSKALÁCS VIGALOM AZ ÁLLATKERTBEN!
Május 16-tól újra Kürtőskalács Vigalom az Állatkertben – immár az 5. alkalommal ünnepelhetjük az igazi, faszénen sült, hagyományos süteményt!
Molnár Andi, táncművész amellett, hogy édesszájú, gyerekkora óta nagy kürtőskalács rajongó. Nem hiába az egyik kedvenc gasztroeseménye a Kürtőskalács Fesztivál és „tavaszi kistestvére”, a Kürtőskalács Vigalom, ahol mindig a nagy favorit, a pisztáciás kürtőskalács varázsolja el a legjobban. Május 16-18. között újra kürtőskalács illattal telik meg a Fővárosi Állat- és Növénykert, ugyanis érkezik az 5. Kürtőskalács Vigalom.
„Gyerekkoromban a nagypapám tanított meg úszni, és mindig, amikor kijöttünk a strandról, kaptam egy frissen sült, eredeti erdélyi kürtőskalácsot. Ez az emlék örökre belém égett. Azóta is rajongok ezért az édességért – de csak a hagyományos, faszénparázson készült kürtőskalácsért, ami mára már igazi hungarikum. A minőség számomra rendkívül fontos, amióta megismertem a Vitéz Kürtőst, már csak őket keresem, a pisztáciás kürtőskalácsukkal egyszerűen levettek a lábamról. A csapat remekül megtalálja az egyensúlyt a hagyományok ápolása és az új trendek beépítése között, ami nagyon inspiráló” – mondja Molnár Andi.
„Tavaly még a kürtőskalács hazájába, Erdélybe is ellátogathattam, ahol testközelből ismerkedhettem meg a kürtőskalács készítés rejtelmeivel és a kulisszatitkokat is megtudhattam. Azóta még inkább hiszek abban, hogy a hagyományokat őrizni és az eredeti értékeket továbbadni egy igazi küldetés, amiben a Vitéz Kürtős élen jár. Egyébként nemcsak én vagyok édesszájú, a kutyám, Borisz is rendszeresen kinézi a számból, amikor kürtőskalácsot eszem!” – meséli nevetve Andi.

Csak a faszénparázson sült kürtőskalács az igazi!

Az Állatkert valamint a Vitéz Kürtős alapítói
Az 5. Kürtőskalács Vigalom három fő témára épül: itt lesznek a klasszikus, a különleges ízesítésű változatok, a már jól ismert glutén- tej- és tojásmentes verziók, valamint a népszerű Csináld Magad Műhely, ahol bárki elkészítheti saját kedvenc kürtőskalácsát.
A második nagy kedvenc a KÜRTŐSBON – az „új formát öltött” kürtőskalács –, amelynél a tésztába krémek kerülnek, mégis hagyományos formában készül. Minden darab sorszámozott, már több mint 50 ezret adtak el belőle az évek során, sőt most minden 50. vásárlót ajándék is vár.
A harmadik vonal a Kürtős Fondü, ahol a kürtőskalácsot szeletelve, különféle mártogatósokkal és toppingokkal tálalják – kulturált, élményszerű fogyasztásra hangolva. Ezeket az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda és a Kürtős Fondülde kínálja.

Hagyományos édesség is követhet modern trendeket, anélkül, hogy elveszítené az eredeti jellegét.
A Vigalom idei meglepetése a japán ihletésű omakase-élmény: minden stand készít egy „zsákbamacska” kürtőskalácsot, amit nem a vendég választ, hanem a készítők alkotnak személyre szabottan. Igazi kaland azoknak, akik a Vitéz Kürtősre bízzák magukat.

Az én meglepetés kürtőskalácsom egy diós-csokikrémes Kürtősbon
Az 5. Kürtőskalács Vigalmon a kürtőskalács-élmény mellett most is a családi programok kerülnek fókuszba: mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások, arcfestés várja majd a kisebbeket, de lesznek érdekes állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programok és változatos zenei kínálat szórakoztatja majd a kürtőskalács-kedvelőket.
A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Körhinta melletti kapuján ajánljuk!
További részletek:
www.vitezkurtos.hu/magazin/jön-az-5.-kürtőskalács-vigalom-az-állatkertben
2025. május 16-18.
5. Kürtőskalács Vigalom
Fővárosi Állat- és Növénykert, Körhinta melletti kapu