Post Image

ÍGY LEHELJÜNK ÉLETET A TÉL ÁLTAL MEGVISELT BŐRÜNKBE!

Rúzs & Más / 2018-02-26

 

A téli hónapok a szervezet anyagcseréjét lelassítják, aminek eredményeként felhalmozódnak a méreganyagok, előfordulhat vízvisszatartás, és a nyirok pangása. A vérkeringés fokozásával a felszínhez közeli hajszálerek is bekapcsolhatók a keringésbe, ettől a sápadt, fáradt bőr is felfrissül. A vérpezsdítő hatóanyagokkal készült pakolások hatására (zsálya-, levendula-, rozmaring- illóolajok, csalán, csípős paprika) a bőr erősen felmelegszik, kipirosodik. A fokozott vér- és nyirokáramlás szinte kimossa az erekben és a szövetekben lerakódott salakanyagokat, amitől a bőr gyorsabban regenerálódik, teltebbé, feszesebbé válik.

Radírozzunk rendszeresen!

Az arc és a test bőrradírozása serkenti az anyagcserét, elősegíti a bőr megújítási folyamatait, az új bőrsejtek képzését. A felszíni hámréteg koptatása, hámlasztása azonban nem csupán a bőr megújítási folyamatait serkenti, de elősegíti a bőrápoló hatóanyagok könnyebb és alaposabb felszívódását. A bőrradír természetes (barackmag, bambusz) vagy a mesterséges alapanyagú szemcséi (szintetikus mikrokristály, polimer) dörzsöléssel távolítják el a száraz felszíni hámsejteket. A dörzsölést végezhetjük az ujjainkkal, körkörös mozdulatokkal, frottírkesztyű vagy puha szőrű, nedves arckefe segítségével. A jó bőrradír apró, finomszemcséjű, könnyen eloszlik a bőrön, hordozóanyaga nem vizes hanem zsíros alapú, nem sérti fel karcolással a bőrt. Vizesen, könnyű, körkörös mozdulatokkal dolgozzuk el, majd alaposan öblítsük le, lehetőleg heti egy-két alkalommal. Figyelem: a bőrradír használata nem ajánlott gyulladt, érzékeny, hajszálér-tágulatos bőr esetén! Érzékeny bőrre az enzimes peelingek ajánlottak, melyek kíméletesen oldják a kötést a bőrfelszín hámsejtjei között, helyet biztosítva a mélyebb rétegekből feltörő új sejteknek.

Bőrradír, bőrfelszín-megújítás, peeling, rúzs és más

 

Az úgynevezett bőrfelszín-megújító készítmények – enyhe savtartalmú vagy enzimatikus szérumok – felpörgetik a hámsejtek osztódását, ezáltal a pigmentfoltok, felszíni ráncok, sebhelyek láthatósága csökken, szebb, egyenletesebb bőrfelszínt kapunk. A drasztikus kozmetikai hámlasztási eljárásokkal szemben a házi használatra szánt termékekkel mindennapi használat mellett igen kíméletesen érhetünk el hasonló hatást, irritáció, allergia jelentkezése nélkül. A legújabb készítmények már nem is savak, hanem korszerűbb, kevesebb kockázattal ható összetevők (cukorszármazékok, növényi kivonatok) segítségével távolítják el az élettelen, fakó hámsejteket.

Vichy Idéalia éjszakai peeling

A kémiai hatáson alapuló bőrradírok esetében a hatóanyag oldja a kötést a bőrfelszín hámsejtjei között, helyet biztosítva a mélyebb rétegekből feltörő új sejteknek. Ezekhez a leggyakrabban gyümölcsből, cukornádból, borból és aludttejből kivont savakat használnak, de kitűnő hatásuk van egyes fehérjeoldó enzimeknek, mint például a papayából származó papainnak. Az otthoni használatra szánt termékeknek alacsony, csupán néhány százalékos savtartalmuk van – ezek napi használatával sem tehetünk kárt az arcbőrünkben.

Guinot enzimatikus peeling, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések