Post Image

DÍJMENTES ANYAJEGYSZŰRÉS AZ EUCERIN TÁMOGATÁSÁVAL

Rúzs & Más / 2024-04-09

Az öngondoskodás nemcsak a megfelelően kialakított bőrápolási rutint vagy a beiktatott énidőt jelenti, hanem azt is, hogy egészségünket szűrővizsgálatokkal is óvjuk. Az Eucerin bőrápolási márka a prevención túl a rendszeres anyajegyszűrés fontosságára is szeretné felhívni az emberek figyelmét, hiszen ez sokszor életeket menthet. Ezért 2024. április 2-től 30-ig ingyenes anyajegyszűrő vizsgálatokat tesz elérhetővé. A kezdeményezéshez olyan neves intézmények csatlakoztak, mint az Országos Onkológiai Intézet vagy a SOTE Bőrklinikája. Az akció keretein belül közel 400 vizsgálati időpont nyílik meg 35 budapesti bőrgyógyász közreműködésével bárki számára.

A melanóma sok esetben hasonlít a normál anyajegyekre, azonban ezek 70%-a már eleve rosszindulatú daganatként keletkezik a bőrön. Jól kezelhető, ha időben felismerésre kerül, azonban a kései diagnózis súlyos következményekkel járhat. Magyarországon jelenleg évente 2500 új beteget diagnosztizálnak, köztük sok a fiatal felnőtt is. A szűrővizsgálat teljesen fájdalommentes és csupán néhány percet vesz igénybe. Ezalatt a bőrgyógyász megvizsgálja részletesen az anyajegyeket egy speciális eszközzel, a dermatoszkóppal.

Az Eucerin bőrgyógyászati bőrápolási termékeinél a fókuszban a bőr egészsége áll, ezért a prevenció kiemelt figyelmet kap. A márka hangsúlyozza a fényvédő termékek használatának fontosságát. Napozó termékein túl egyre több mindennapi arcápoló rendelkezik fényvédő tulajdonságokkal. Az Eucerin Sun termékcsalád átfogó védelmet nyújt a napsugárzás bőrkárosító hatásával szemben. Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják a kiemelkedő hatékonyságot és azt, hogy bőrtolerabilitásuknak köszönhetően érzékeny bőrön is alkalmazhatók. Az innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia egyesíti a megbízható UV-védelmet nyújtó, szélessávú, fotostabil UVA- és UVB-szűrőket, valamint a nagy energiájú látható fény ellen védő licochalcone A-t. A glicirretinsav további DNS-védelmet biztosít.

Az Eucerin szorosan együtt dolgozik bőrgyógyászokkal, így amikor megszületett a díjmentes anyajegyszűrő kezdeményezés gondolata, egyértelmű volt, hogy ezen orvosok megkeresésével és összefogásával igazán nagyszerű eredmények érhetők el. Így az Eucerin támogatásával 35 budapesti rendelőben közel 400 ingyenes vizsgálati időpont elérhető április hónapban. Ezekre a rövid szűrési alkalmakra bárki bejelentkezhet és tehet egy lépést egészsége megőrzésének érdekében.

Az Eucerin szeretné, ha a kezdeményezés minél több emberhez eljutna, így népszerűsítésében szerepet vállalt Dobos Evelin színésznő is, aki saját érintettségéről mesélt: „Kiderült, hogy a leszedett anyajegyem melanóma, azaz rosszindulatú elváltozás volt. Ezek után minden szükséges lépést megtettek az orvosok, ilyenkor egy újabb műtét következik és újabb szövettan. Öt év eltelt, gyógyultnak számítok. Ha akkor nem mentem volna el erre a vizsgálatra, akkor ma már lehet, hogy sokkal nagyobb bajban lennék. Azóta a fényvédelem extrém figyelmet kap a mindennapjaimban.”

A bejelentkezés menete
A vizsgálatra való jelentkezés egyszerű és gyors. Április 2-től a  www.eucerin.hu/ingyenes-anyajegyszures oldalon ki kell választani a legszimpatikusabb bőrgyógyászt és felvenni vele a kapcsolatot a megadott elérhetőségen. Mindenképp szükséges jelezni, hogy az Eucerin által szervezett ingyenes anyajegyszűrésre irányul a jelentkezés. Ezt követően a kiválasztott orvos rendelője a megadott elérhetőségen jelez vissza, hogy megerősítse az időpontfoglalást.

Óvd Te is bőröd egészségét és jelentkezz az Eucerin által támogatott ingyenes anyajegyszűrő vizsgálatra!

Kapcsolódó bejegyzések