Post Image

KIHAGYHATATLAN ÉTTERMET TESZTELTÜNK – KÉPES BESZÁMOLÓ!

Rúzs & Más / 2021-10-06

A Dereszla nevet már jól ismerik a borkedvelők, hiszen a Dereszla Pincészet a tokaji borvidék egyik leggazdagabb történelmi múltjával rendelkező borászata. Idén nyáron, amikor Bodrogkeresztúron jártunk, a pincészettel szemben, a Bodrog partján nagy építkezés folyt. A helyiektől megtudtuk, hogy egy új étterem épül. Akkor  még nem tudtuk, hogy ilyen hamar visszatérünk a szépséges tokaj-hegyaljai faluba élményszüretre és egyúttal az új éttermet, a Dereszla Bisztrót is kipróbáljuk. Már az épület, a berendezés és a környezet szépsége lenyűgözött minket, hát még ami ezután következett…

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

A fine dining étterem azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hagyományos ízeket kortárs köntösben és modern ételeket hagyományos ízekkel, összetevőkkel alkosson a vendégeknek maradandó élményt nyújtva. Természetesen a lokáció meghatározó, itt nincs étkezés a fogáshoz legjobban illő bor ajánkása nélkü – az asztalokba épített borhűtők egyedi koncepciója egyből szemet szúr a szemfüles vendégeknek.

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

Az étlapon tradícionális kedvenc ételeink és újszerű, újragondolt fogások sorakoznak meglepő összetevőkkel, ínyenc ízkombinációkkal. A gyönyörűen kivitelezett, szemet gyönyörködtetően tálalt fogásokban a szaktudás találkozik a fantáziával, kreativitással.

A kacsamáj torchon mogyoróval és sárgabarack variációkkal a fine dining megtestesülése:

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

Nézzétek ezt a pompás, céklával élénkvörösre festett, ízében parmezános-krémes rizottót liofilizált málnával és rántott hegyaljai sajttal tálalva!

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

A marinált mustármaggal, szalvétagombóccal műalkotás szépséggel tálalt marhapofa szétomlik a szádban:

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

Ez a hamburger valódi különlegesség: pulled duck, azaz vajpuha, fűszerezett kacsapecsenye hússal, aszús barbeque szósszal és füge relish-sel készült, körete nem krumpli, hanem édesburgonya:

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

És hát a desszertek… Bodrogkavics (valójában mousse!), csokoládés crumble, furmint sorbet és bodza gél:

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

Ez pedig csokoládé tarte, levendulás áfonyával, málna sorbet-tel és mandulamorzsával:

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

Szinte hihetetlen, hogy itt 59 borászat 78 féle tételéből válogathatunk – már csak emiatt is érdemes idelátogatni: a Bodrogra nyíló panorámában gyönyörködve egy jó pohár bor mellett ellszáll minden feszültség, megnyugszik a lélek.

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

Akár tokaji élményszüret, akár egy dűlőtúra, pincelátogatás vagy az október 8-10 között megrendezésre kerülő MIndszenthavi Mulatság az úticél, Bodrogkeresztúr új gyöngyszeme, a Dereszla Bisztró kihagyhatatlan állomás minden ínyenc számára – a Woman Power Project szeretettel ajánlja!

dereszla, dereszla bisztro, etterem, etteremajanlo, bodrogkeresztur, boretterem, fine dining, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, bor

Kapcsolódó bejegyzések