KIHAGYHATATLAN ÉTTERMET TESZTELTÜNK – KÉPES BESZÁMOLÓ!
A Dereszla nevet már jól ismerik a borkedvelők, hiszen a Dereszla Pincészet a tokaji borvidék egyik leggazdagabb történelmi múltjával rendelkező borászata. Idén nyáron, amikor Bodrogkeresztúron jártunk, a pincészettel szemben, a Bodrog partján nagy építkezés folyt. A helyiektől megtudtuk, hogy egy új étterem épül. Akkor még nem tudtuk, hogy ilyen hamar visszatérünk a szépséges tokaj-hegyaljai faluba élményszüretre és egyúttal az új éttermet, a Dereszla Bisztrót is kipróbáljuk. Már az épület, a berendezés és a környezet szépsége lenyűgözött minket, hát még ami ezután következett…


A fine dining étterem azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hagyományos ízeket kortárs köntösben és modern ételeket hagyományos ízekkel, összetevőkkel alkosson a vendégeknek maradandó élményt nyújtva. Természetesen a lokáció meghatározó, itt nincs étkezés a fogáshoz legjobban illő bor ajánkása nélkü – az asztalokba épített borhűtők egyedi koncepciója egyből szemet szúr a szemfüles vendégeknek.

Az étlapon tradícionális kedvenc ételeink és újszerű, újragondolt fogások sorakoznak meglepő összetevőkkel, ínyenc ízkombinációkkal. A gyönyörűen kivitelezett, szemet gyönyörködtetően tálalt fogásokban a szaktudás találkozik a fantáziával, kreativitással.
A kacsamáj torchon mogyoróval és sárgabarack variációkkal a fine dining megtestesülése:

Nézzétek ezt a pompás, céklával élénkvörösre festett, ízében parmezános-krémes rizottót liofilizált málnával és rántott hegyaljai sajttal tálalva!

A marinált mustármaggal, szalvétagombóccal műalkotás szépséggel tálalt marhapofa szétomlik a szádban:

Ez a hamburger valódi különlegesség: pulled duck, azaz vajpuha, fűszerezett kacsapecsenye hússal, aszús barbeque szósszal és füge relish-sel készült, körete nem krumpli, hanem édesburgonya:

És hát a desszertek… Bodrogkavics (valójában mousse!), csokoládés crumble, furmint sorbet és bodza gél:

Ez pedig csokoládé tarte, levendulás áfonyával, málna sorbet-tel és mandulamorzsával:

Szinte hihetetlen, hogy itt 59 borászat 78 féle tételéből válogathatunk – már csak emiatt is érdemes idelátogatni: a Bodrogra nyíló panorámában gyönyörködve egy jó pohár bor mellett ellszáll minden feszültség, megnyugszik a lélek.

Akár tokaji élményszüret, akár egy dűlőtúra, pincelátogatás vagy az október 8-10 között megrendezésre kerülő MIndszenthavi Mulatság az úticél, Bodrogkeresztúr új gyöngyszeme, a Dereszla Bisztró kihagyhatatlan állomás minden ínyenc számára – a Woman Power Project szeretettel ajánlja!

