Post Image

EGY JOGÁSZ ESETE A SLOW COSMÉTIQUE-KEL: A DENELYS SZTORI

Rúzs & Más / 2018-10-16

Jelenleg a Slow Cosmétique nemzetközi egyesület 180 olyan márkának engedélyezi a Slow Cosmétique embléma használatát, akik elveiket betartják, mintegy 80 kritérium vizsgálata alapján. Az idei évtől a Denelys kozmetikumok is büszkélkedhetnek ezzel az emblémával. De mit is jelent ez pontosan és hogyan jutott el idáig a magyar márka?
Gubányi-Prokec Nelly, a Denelys kozmetikumok megalkotója mesél nekünk a francia szépségről és a „Slow Cosmétique” mozgalomról:

Denelys, slow cosmetique, Gubányi-Prokec Nelly, rúzs és más, natúr termék

A világ egyik legszebb, legelegánsabb városában születtem, Párizsban. 26 évet töltöttem ott. Már kislány koromban imádtam barangolni a város parfümériáiban, ahol végig szagoltam a legújabb parfümöket, magamra kentem a legexkluzívabb kencéket, és ott el is költöttem az összes zsebpénzemet. Így utólag mondhatom, hogy minden akkor kezdődött. Magyarországra költözve megtanultam természetes kozmetikumokat készíteni és beszippantott az illóolajok csodás világa is. Lelkesen készítettem különböző kozmetikumokat, a családom és barátok nagy örömére. Sokszor órákon keresztül, az éjszakába nyúlóan tanulmányoztam a különböző növényi olajok, hatóanyagok és illóolajok hatásait a bőrre.
10 év jogi karrier után, de leginkább a kislányom születését követően, valami újra, autentikusabbra, ember- és természetközelibb dologra vágytam. A Párizsban töltött gyermekkori emlékek, életem új szakasza anyaként és a kozmetikumok iránti szerelem inspirált arra, hogy megalkossam saját kozmetikum márkámat, amelyet egyértelműen Franciaország, és a könnyed, sikkes, természetes francia női szépség ihletett.

S hogy mi a Denelys titka?
A natúrkozmetikumokról sokan a “zöld”, “gyógynövényes” illatra asszociálnak. Számomra egy kozmetikum illata legalább annyira fontos, mint az összetétele, az állaga, vagy az érzete a bőrön. Én sem szeretek használni olyan natúrkozmetikumot, ami hiába nagyon hatékony, de az illata olyan “nyers”. A termékeim fejlesztésekor sem akartam kompromisszumot: hiszem azt, hogy egy natúrkozmetikum lehet egyszerre nagyon hatásos a természet erejével és szexisen illatos is. Mivel már kiskorom óta körbevesznek a francia parfümök, szerettem volna olyan illatokat adni a termékeimnek, amelyek nemcsak természetes anyagokból állnak, hanem visszaidézik azt a francia eleganciát amiben felnőttem. Ezért az illatok megalkotásában egy parfümőrrel dolgoztam együtt. Nem volt könnyű dolgunk, mert nehéz természetes illatanyagokkal olyan kifinomult, elegáns illatot kreálni, mint tisztán szintetikus anyagokkal. De a parfümőr hatalmas tudásának és türelmének köszönhetően, hosszú hónapokig tartó közös munka eredményeként, sikerült fantasztikus illatokat alkotnunk. Célom, hogy a magyar nőknek ne kelljen többé választaniuk egy természetes, de kevésbé illatos és egy illatos, de kevésbé természetes kozmetikum között.

A Denelys másik titka és egyben egyedisége az, hogy minden egyes termék megálmodásakor a „Slow Cosmétique” mozgalom alappilléreit tartom szem előtt. Büszke vagyok rá, hogy hosszú hónapok kemény munkája eredményeként a Denelys termékek elnyerték a Slow Cosmétique magasrangú nemzetközi minősítést! Hiszem, hogy a szépségápolásnak létezik egy tudatosabb, bölcsebb, lassúbb módja, beválthatatlan ígéretek nélkül. Ezt a hitvallást dicséri, hogy mostantól termékeim a Slow Cosmétique logót viselhetik. Jelenleg Magyarországon rajtunk kívül csak egy cég rendelkezik ezzel a minősítéssel.

A „Slow Cosmétique” (= „lassú szépségápolás”) mozgalom 2012-ben jött létre Belgiumban és azóta nemzetközileg is kinőtte magát. Azoknak a fogyasztóknak szól, akik szeretnék megváltoztatni kozmetikum vásárlási szokásaikat, akik kevesebb, de annál minőségibb terméket keresnek. A mozgalom 4 fő értéket közvetít, amelyeket teljes mértékben magunkénak vallunk:

1. Tudatos szépségápolás: a kozmetikum ne tartalmazzon inaktív vagy szükségtelenül feldogozott alapanyagokat. Ennek megfelelően termékeink nem csak kőolaj származéktól, parabéntől mentesek, de ellenben más natúrkozmetikum márkákkal, módosított olajokat sem tartalmaznak, mint pl. finomított, frakcionált vagy hidrogénezett olajokat, mert azokban már nincs vitamin és egyéb hatóanyag. A Denelys termékek kizárólag hidegen sajtolt, bio növényi olajokat tartalmaznak, amelyek 100%-ban aktív hatóanyagok.

2. Tisztességesség: a szépségápolási rutinnak a lehető legkevesebb összetevőt és lépést kell tartalmaznia, a bőr alapvető és valódi szükségleteire kell, hogy választ adjon: tisztítás, hidratálás és védelem. Ezt a legegyszerűbb, legtisztább formulákkal is el lehet érni, a „kevesebb több” elvet követve, hamis vagy megtévesztő üzenetek nélkül a vásárlók felé. A Denelysnél sem a hosszú, bonyolult receptekre törekedtünk, hanem az adott bőrproblémára választ adó legtisztább, leghatásosabb természetes, bio összetevőket válogattuk össze. Minőség a mennyiség helyett, ebben hiszünk.

3. Természetes és öko szépségápolás: a kozmetikai termékek előállítása során minimalizálni kell a környezetre való hatást, tiszteletben kell tartani az állatvilágot, a természetet és az embert. Ennek megfelelően, termékeinkben fenntartható növényi eredetű alapanyagokat használunk, és újrahasznosítható vagy biológiailag lebomló csomagolást alkalmazunk. A Denelys termékek 100%-ban vegánok.

4. Humánus és emberhez méltó szépségápolás: a termékek az ember, a természet és az állatvilág tiszteletben tartásával kerüljenek megalkotásra és eladásra.

A Slow Cosmétique elismeri az ember kényeztetésre való igényét, de azt is, hogy ezt egyszerű és minőségi módon kell tennie, saját magára, mint a természet részére tekintve. A Denelys termékek nem tartalmaznak vizet, csak olajokat.

A színtiszta növényi olajok erejében hiszek. A testolaj és az arcolaj már rég beépült a francia nők szépségápolási rutinjába. Célom, hogy a magyar nők is megismerjék és használják ezeket a fantasztikus anyagokat. A növényi olaj 100%-ban aktív anyag, olyan esszenciális zsírsavakat, antioxidánsokat,
vitaminokat tartalmaz, mint amilyeneket a bőr is, és a szerkezete is hasonlít hozzá, ezért szívódik fel gyorsan és épül be a bőr legmélyebb rétegeibe. A növényi olaj újjá tudja építeni a bőr sejtközti szerkezetét, arra serkenti a bőrt, hogy kollagént termeljen. Persze ettől még lehet szeretni a víz alapú krémeket, ráadásul plusz védelmet is nyújthatnak a külső hatások ellen, mint a hideg, a szél, a napsugárzás, de mindig használjunk alá szérumot, olajat, mert az táplálja és hidratálja igazán a bőrt, nem a víz. A testolajok pedig önmagukban elegendőek és tökéletesek a test ápolására.

 

Kapcsolódó bejegyzések