Post Image

DALLMAYR ÉLMÉNYAJÁNDÉKOK: ADVENTI TEA NAPTÁR ÉS MINŐSÉGI KÁVÉK

Rúzs & Más / 2020-11-26

Az idei karácsony várhatóan más lesz, mint az eddigiek, az otthoni kényeztetés jegyében fog zajlani. A karácsonyi ünnepek meghittségét megélhetjük a családunkkal, otthonainkban, meleg takaróba bújva, kávés- vagy teáscsészével a kezünkben. Ehhez az élményhez kínál a Dallmayr olyan kiváló minőségű termékeket, amelyeket ajándékba is adhatunk, akár eleve a megajándékozotthoz rendelve a kávéval, teával megrakott csomagot. (Ajándék tippjeinket a cikk végén találod!)

A több mint 300 éves Dallmayr termékei már hosszú évek óta elérhetők Magyarországon is a nagyobb áruházakban és boltokban és online. A www.dallmayrkave.hu a teljes kínálattal várja a vásárlókat, ahol – a cég központjához, a müncheni Dallmayr csemegeüzlet múltjához méltóan – a szemes kávétól a kapszulás változatig, a különböző keverékektől, a termőterület szelektált single origin kávékig, a világostól a sötétebb pörkölésű kávéig minden formában megtalálhatóak a – német megbízhatóságot és igényességet garantáló – Dallmayr kávék, valamint különleges teák.

A Dallmayr sztori

A cég gyökerei 1700-ig nyúlnak vissza, amikor egy Christian Reitter nevű müncheni kereskedő megnyitotta üzletét, amelyet 1870-ben átvett a névadó Alois Dallmayr. A céget (az épületet és benne az üzletet) Alois 25 év után eladta Anton Randlkofernek, akinek korai halála után annak özvegye, Therese vett át, és irányított nagy sikerrel. Üzleti érzékének és a társadalmi kapcsolatok kialakításában mutatott tehetségének köszönhetően a Dallmayr csemegeüzlet Európa egyik legjobb csemegeüzletévé vált, amivel elnyerte annak lehetőségét, hogy a bajor királyi házon kívül még további 14 európai uralkodói udvarnak szállíthasson.

dallmayr, kávé, tae, kaffee, single origin, lebomló kapszula, karácsony, adventi naptár, filteres tea, szálas tea, kapszulás, rúzs és más, alois dallmayr

A müncheni üzlet megállíthatatlanul fejlődött és egyre impozánsabb lett. Therese számos szokatlan innovációt hajtott végre: ő volt az első, aki banánt importált Németországba, valamint mangót és licsit rendelt Kínából. 1912-re az eredeti üzlet duplája nőtt, fényreklámok hirdették a Dallmayr márkát és a cég közel 70 alkalmazottat foglalkoztatott.

dallmayr, kávé, tae, kaffee, single origin, lebomló kapszula, karácsony, adventi naptár, filteres tea, szálas tea, kapszulás, rúzs és más, alois dallmayr

A sikert azonban beárnyékolta a világháború és az azt követő világégés, a luxuscikkek piaca összezsugorodott. Éppen ezért Randlkoferék újabb irányba nyitottak, Hermann Randlkofer döntése alapján a kávékereskedelem mellett döntöttek.
1933-ban, az akkor még csak 19 éves Kornad Werner Wille brémai kávészakértő teremtette meg az alapokat, létrehozta a kávéra szakosodott részleget a Dallmayr-en belül, amely először csupán a csemegeüzlet egy külön részlegének indult. Wille maga vásárolta meg a nyers kávét, amit az ő felügyelete alatt pörköltek. Megszületett a Dallmayr Kaffee.
A háború utáni lesújtó állapotokból Wille és Randlkofer együttesen húzták ki a céget, az 50-es évekre nem csak az üzlet portálja újult meg, hanem újra szárnyalni kezdett a csemegeüzlet és a kávéértékesítés is. A fejlesztések azonban nem álltak le, a Dallmayr a német piacon elsőként reagált a piaci igényekre, beszállítójává vált a BMW-nek, amely Amerikából behozott kávéautomatákat helyezett el alkalmazottai kiszolgálására. Ma már több mint 40 000 Dallmayr automata található Németországban, Svájcban, Ausztriában és Kelet-Európában.
A vállalat fejlődése azóta is töretlen. A Randlkofer és Wille leszármazottak által közösen vezetett cég a fejlesztések mellett a bővítésre is gondolt. 2006-ban az egykori csemegeüzlet rekonstrukciója idején létrehozták a Dallmayr éttermet, valamint megnyitott a Café-Bistro Dallmayr, amit 2014-ben a Dallmayr Akadémia követett.

dallmayr, kávé, tae, kaffee, single origin, lebomló kapszula, karácsony, adventi naptár, filteres tea, szálas tea, kapszulás, rúzs és más, alois dallmayr

Dallmayr-kávé

A családi vállalkozásként üzemelő Dallmayr hisz a kiváló minőségű alapanyagban. Ebben rejlik a Dallmayr-kávé titka is: a legjobb termőterületekről származó kávékat vásárolják fel, amelyeket a saját pörkölőüzemükben, a München melletti giesingi létesítményükben pörkölnek meg.
A világ számos pontjáról származó nyerskávék esetében a Dallmayr nem csupán a minőségre törekszik, hanem olyan családi vállalkozásokat keres partneréül, akikkel szorosan együttműködve tudja alakítani a kávékínálatát. A farmerekkel a Dallmayr szakemberei folyamatosan tartják a kapcsolatot, szakértőik rendszeresen ellátogatnak a termőterületekre, ellenőrzik a minőséget és valós támogatást nyújtanak a Dallmayr-rel együttműködő partnereiknek.
Az érett, gondosan válogatott kávészemről a kávécseresznyét mosással távolítják el, a fermentáció így nem az erjedő gyümölcshússal együtt történik, azaz a kávé ízjegyei is teljesen mások lesznek. Az eljárás pénz- és időigényes, ellenben a kávét így érik a legkevésbé negatív hatások az előkészítési fázis során. A Dallmayr blendjeinek összeállítása ezek után kezdődik. A bevált és megszeretett ízprofilt kell az adott év terméséből kihozni, ez a Dallmayr szakértőinek a dolga. Az egyszerűnek tűnő feladat azonban hatalmas szakértelmet, türelmet és rengeteg kóstolást igényel, hogy a végén – az eltérő évjáratokból – a megszokott minőségű és ízprofilú Prodomo vagy Crema d’Oro blend megszülethessen.

Ajándék tippek: 

Dallmayr Capsa Gran Verde Lungo Classico Bio kávékapszula

Dallmayr Capsa Gran Verde Lungo Classico Bio

Az aluminimumtól mentes, komposztálható alapanyagokból készülő, kapszulákban a perui hegyvidékről származó, BIO és Fairtrade kereskedelem által tanúsított, 100% Arabica kávé található. A közepes pörkölésnek köszönhetően kivehetők a kávé gyümölcsös ízjegyei és enyhe savassága.

Dallmayr Espresso Monaco őrölt kávé

100% Arabica kávé, amely kitűnő ötvözete az olasz eszpresszónak és a tipikus német kávénak. A kiegyensúlyozott ízvilágú kávé magában hordozza a tökéletes Dallmayr aromát, miközben a legjobb olasz kávékat idézi meg. Presszógéppel, vagy „kotyogós” kávéfőzővel készítve ideális.

Dallmayr Adventi teapiramis válogatás kalendárium

dallmayr, kávé, tae, kaffee, single origin, lebomló kapszula, karácsony, adventi naptár, filteres tea, szálas tea, kapszulás, rúzs és más, alois dallmayr

A Dallmayr kitűnő teáiból készített igényes válogatás, az adventi időszakban tökéletes ajándék. A cég kedvelt teáit felvonultató kalendárium 24 napon keresztül ajándékoz meg a Dallmayr teák nyújtotta minőséggel. A teapiramis ötvözi a kiemelkedő minőségű szálas teák és a praktikus filteres változatok legjobb tulajdonságait.

Dallmayr Crema d’Oro szemes kávé

A Dallmayr 100% Arabica kávékból készített blendje, harmonikusan lágy ízjegyeit nem csak a minőségi alapanyagoknak, hanem a szakértő pörkölésnek köszönheti. Eszpresszóként, cappuccino-ként, vagy latte macchiato-ként egyaránt tökéletes. Automata kávéfőzőkhöz ideális választás.

 

Kapcsolódó bejegyzések