Post Image

HÁZIAS FINOMSÁGOK EGY CSALÁDIAS HANGULATÚ CUKRÁSZDÁBAN

Rúzs & Más / 2019-08-05

Augusztus 4-én megnyílt a harmadik Kemenes Cukrászda és Bisztró Budapesten, ezúttal a Vámház körút 9. alatt. A Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső önálló cukrászdáját. A Kemenes filozófiája, hogy a bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból.

kemenes, cukrászda, üzletnyitás, vámház, budapest, sütemény, rúzs és más

A családias hangulat nem csak a kinézetben és az ízekben jelenik meg, hanem magában a vezetésben is, hiszen Kemenes Edith, a cukrászda alapítója két lánya segítségével vezeti cégét, a sütés, főzés szeretetét pedig már az unokáknak is sikerült átadnia. A cukrászdában az olyan hagyományos sütemények mellett, mint a zserbó és az almáspite, a modern ízek kedvelői is megtalálhatják kedvenceiket macaron, sajttorta vagy akár gyümölcsös mousse formájában. Az édességek mellett meleg étel választékkal is találkozhatnak a vendégek. A könnyű fogások mellett a napi és heti menükben igazi hazai ízek köszönnek vissza a tányérról.

A családi cég csupán 8 éve indult, de 2012 júliusára a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. már a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Emellett önálló márkaépítésbe is fogtak, az első cukrászdájuk Biatorbágyon, 2015 decemberében nyitott meg, alig két évre rá pedig már Budapest I. kerületében indultak a másodikkal. A Vámház körúti cukrászda a cég harmadik egysége, a munkálatokat az év elején kezdték el, a közel 700 négyzetméteres terület belső építészete és berendezése saját erős beruházással valósult meg.

Mint a mesében (majdnem)

A Kemenes márka mesébe illő története a mesékhez hűen egy óriási próbatétellel indult. A gazdasági válság Edith korábbi kereskedelmi vállalkozását sem kímélte, így az asszonynak 50-es évei közepén kellett új utat keresnie magának. Edith mindenképpen olyan dologgal szeretett volna foglalkozni, amiben örömét leli és szenvedéllyel tudja végezni. Mindig nagyon jól sütött-főzött, többen jegyezték meg neki az évek során, hogy ezzel kellene foglalkoznia. „Éveken keresztül érlelődött a gondolat, hogy saját üzletet nyissunk, ahol megvalósulhat édesanyám álma, hogy saját üzletében értékesítse azokat a süteményeket, amiket ő alkotott.” meséli Edith lánya, Noémi. Bár édesanyjának volt cukrász végzettsége, inkább az életben szerzett tapasztalataira támaszkodva álmodta meg a cukrászdában kapható süteményeket.

kemenes, cukrászda, üzletnyitás, vámház, budapest, sütemény, rúzs és más

A legújabb cukrászda belső kialakítás során Edith ragaszkodott ahhoz, hogy a hely úgy valósuljon meg, hogy a Kemenes jegyek, a marasztaló hangulat felismerhető legyen az új egységben is. „Fontos volt számomra, hogy egy családias, békés, meghitt, már-már bensőséges környezetbe érkezzen mindenki, aki egy kellemes zene és virágos asztal mellett jóízűen szeretné elfogyasztani a „nagymamás” sütiket, legyen szó barátnős csacsogásról, családi kávézásról, komoly üzletkötésről, kisebb rendezvényről vagy akár egy izgalmas randevúról.” – meséli a cukrászda stílusáról Edith.

kemenes, cukrászda, üzletnyitás, vámház, budapest, sütemény, rúzs és más

Lányai, az ügyvéd Tímea és a tanítónő Noémi, ha szükség volt rá, akkor bizony beálltak beiglit sütni. Noémi 3 évvel a cukrász manufaktúra megalakulása után, 2014-ben hivatalosan is csatlakozott a céghez. Tímea ügyvédként praktizál jelenleg is, de tapasztalatával fontos támasza a cég sikeres működésének és testvérével közösen végzik a budapesti cukrászdák irányítását, működtetését. A hölgyek gördülékenyen dolgoznak együtt, minden feladatot felosztanak egymás közt, Edithnek pedig mindig támadnak új ötletei, amiket meg is valósít.

2011-ben a legelső süteményeket 3 éves unokái kóstolhatták először, akik jóízűen megették az egészet, így adva áldásukat a cég elindulásához.

A Kemenes család bízik abban, hogy hamarosan a Vámház körúton is kialakul a törzsközönség, és az emberek úgy szeretik az új cukrászdát, mint a korábbiakat. De a család sosem pihen, idén még egy kisebb egységet nyitnának a Böszörményi úton.

Kapcsolódó bejegyzések