Post Image

BUDAPEST LEGESLEGJOBB MENTES ÉS EGÉSZSÉGES FOGÁSAI

Rúzs & Más / 2018-11-27

Amikor valami nagyon jóra bukkanunk, szeretnénk az élményt azonnal megosztani másokkal, világgá kürtölni a felfedezésünket. Így voltam ezzel néhány napja, amikor alkalmam adódott megkóstolni a 36 Bisztró főztjét. Azt kívántam, bárcsak itt lenne velem a kisfiam – a zöldségek esküdt ellensége – és megtapasztalná, mennyire mennyei íze lehet egy zellerkrémlevesnek (még soha nem ettem ennyire finomat!) vagy milyen ízletes a cékla, ha mesterien készítik el.

36 Bisztró, tudatos táplálkozás, egészséges ételek, rúzs és más, étteremajánló

Annyira ízletes volt minden, hogy közben teljesen meg is feledkeztem az ételek rendkívül egészséges és allergénektől mentes mivoltáról. Be kell vallanom, hogy előítéletes vagyok a “mentes” ételekkel szemben, mert minden ilyen, amit eddig kóstoltam furcsa ízű vagy állagú volt, vagy csak egyszerűen nem hasonlított az általam megszokott és kedvelt ízekhez. Azonban a 36 Bisztró ételei valóban hozzák a legmagasabb fokú ízélményt! Mindezt úgy, hogy a kíméletesen hőkezelt összetevők, élő zöldségek minden fontos hatóanyagukat megőrzik és megajándékozzák velük a szervezetünket.

36 Bisztró, tudatos táplálkozás, egészséges ételek, rúzs és más, étteremajánló

Az októberben megnyitott  36 Bisztró azt a célt tűzte zászlajára hogy egészséges és természetes alapanyagokból friss és elképesztően finom ételeket készítsen, egyszerre kínáljon kompromisszummentes és pénztárcabarát fogásokat az ételallergiával vagy érzékenységgel élő és egészségtudatos vendégei számára, s így legyen egy olyan budapesti étterem, ahol senkinek nem kell úgy éreznie, hogy egy egészségügyi probléma, diéta vagy akár csak személyes elvei miatt „kilóg“ a társaságból.

Az étlap megálmodója Mattheisen Mária, táplálkozási szakértő és Magyarország első juice terapeutája, aki hisz benne, az ínycsiklandó ételkínálattal pedig be is bizonyítja, hogy az egészséges összetevők nem válogatnak: a „nem mentes“ igényű vendégeknek is rendkívüli ízélvezeteket tartogatnak a Mária által megalkotott receptek, melyeket az étterem séfjei, Horváth Ferenc és Lólé Márió emeltek éttermi színvonalúvá.

A kínálat „kiegyensúlyozott ételei“ a főbb összetevők, köztük a szénhidrát vagy a fehérje bevitelét ideális egyensúlyban tartják, ezen kívül mellőzik az tejtermékeket, a glutént, a szóját, a főzőolajat, a kukoricát, a cukrot és természetesen a tartósítószereket is. Akik pedig napközben mégis a hagyományos fogásokból álló ebéd mellett tennék le a voksukat, választhatják napi business menüt is, amely ugyancsak egészséges alapanyagokból születik.

36 Bisztró, tudatos táplálkozás, egészséges ételek, rúzs és más, étteremajánló

Az étteremben található cukrászda és kávézó széles kínálatának köszönhetően a különféle ételallergiával, érzékenységgel rendelkező vagy diétázó vendégek az édes csábításoknak is engedhetnek: itt a cukor-, glutén-, laktóz-, tej- és tojásmentes, vegán és paleo igények kielégítése mellett, felejthetetlen desszertálmok is valóra válnak, nem beszélve a friss juice-okról, amelyek a nap bármely szakát képesek bünetlenül megédesíteni.

Az eszményi reggeli, ebéd-, vacsora-, desszert-, bor- és kávékínálat melett a bisztró másik erősségét a kulturális és szórakoztató programok jelentik, köztük például a zenés estek vagy borkóstolók. Az étterem és cukrászdája, minden táplálkozási igénynek eleget tevő személyre szabottságával és persze letisztult, modern eleganciájú enteriőrjével, üzleti megbeszéléseknek vagy rendezvényeknek is tökéletes és sikert megelőlegező helyszínéül szolgálhat.

36 Bisztró, tudatos táplálkozás, egészséges ételek, rúzs és más, étteremajánló

A 36 Bisztró hangulatával eseménnyé teszi a hétköznapokat, ízeivel ünneppé az étkezéseket – ez az a hely, ahol sem az életmódváltóknak, sem a mennyei ízek rajongóinak nem kell megalkudniuk.

36 Bisztró, tudatos táplálkozás, egészséges ételek, rúzs és más, étteremajánló

BUDAPEST LEGESLEGJOBB MENTES ÉS EGÉSZSÉGES FOGÁSAI
5 (100%) 2 votes

Kapcsolódó bejegyzések