A BRAZIL CAFEZINHO, AVAGY A “KÁVÉCSKA” MEGÉRKEZETT!

Rúzs & Más / 2016-09-12

Brazíliában a kávé a mindennapok szerves részét képezi: egy idegen szívélyes üdvözléséhez, a helyi kávézókban a csevegéshez, vagy éppen az üzleti ügyek megtárgyalásához mind hozzátartozik. A brazil-portugál nyelvben a „cafezinho”, azaz a „kávécska” már-már az „üdvözöljük” szó szinonimája, hiszen ha valaki belép egy brazil otthonba vagy irodába, azonnal megkínálják kávéval – és e csodálatos italba belekortyolva pillanatok alatt közelebb kerülnek egymáshoz az emberek.

Nespresso új, limitált Grand Cru őrleménye a Cafezinho do Brasil

A Nespresso szakértői a gazdag brazil kávékultúra ihletével alkották meg a Cafezinho do Brasil őrleményt, egy egyedi és erőteljes Limited Edition Grand Cru keveréket. A Nespresso csapata helyi lakosok véleményét is kikérte, ahhoz, hogy kialakítsa pontosan milyen ízeket és aromákat is rejt az ideális cafezinho.
Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértője elmondta: “A braziloktól megtudtuk, hogy az általuk kedvelt kávé profilját a kesernyés, pörkölt ízvilág és egy igen jellegzetes aroma határozza meg. Az ehhez szükséges diós, szantálfás és herbális ízeket a Dél-Brazíliában termesztett, gondosan válogatott Arabica kávékban sikerült megtalálnunk. Ezek Espirito Santo tartományban teremnek, közel a tengerhez, ahol a rendkívül páradús levegő miatt ezek az ízjegyek határozottabban alakulnak ki a kávécseresznyében. A Nespresso szorosan együttműködött a farmerekkel, akik kézzel szüretelték le azokat a szemeket, amelyekben érvényesültek e jellegzetes ízek.”

Nespresso új, limitált Grand Cru őrleménye a Cafezinho do Brasil

Mint minden Nespresso Grand Cru esetében, a Cafezinho do Brasil megalkotásánál is alapvető fontosságú volt a származási hely. Ez egy Pure Origin kávé, vagyis az összes felhasznált kávé Brazíliából származik. A farmerek csak az érett szemeket szüretelték le kézzel, megőrizve a Cafezinho do Brasil keverékhez szükséges különleges ízt.

A Dél-Brazíliában termesztett, gondosan válogatott Arabica kávészemekből készült keverék kellemesen kesernyés ízvilágát izgalmasan emeli ki a félszáraz feldolgozású Bourbon fajta karaktere. A bársonyos textúrájú ital kellemes diós és szantálfás ízjegyeket rejt, s mindezt herbális – kakukkfüvet és rozmaringot idéző – aromák egészítik ki. Intenzitás: 9 . Javasolt fogyasztási mennyiség: Espresso (40 ml)

Nespresso új, limitált Grand Cru őrleménye a Cafezinho do Brasil

A Cafezinho do Brasil 2016. augusztus 29-től korlátozott időn át világszerte kapható lesz a Nespresso Boutique-okban, valamint megrendelhető online a www.nespresso.com oldalon és telefonon a Nespresso Club-on keresztül. 10 kapszula ára 1400 Ft.

Most még közelebb a Nespresso élményekhez

Nespresso mini boutique

Szeptemberben három új időszakos Mini Boutique-ot nyit a Nespresso Budapesten. Az iskolakezdéssel és a karácsonyi készülődéssel tarkított őszi-téli időszak során a hazai üzletközpontok megtelnek. A sietős bevásárlás alatt kapóra jöhet, hogy a kedvenc kávékapszulák még kényelmesebben elérhetők az új helyszíneken is. Szeptembertől február végéig a WestEnd City Centerben, január végéig az Örs vezér téri ÁRKÁDBAN és a Pólus Centerben is Időszakos Mini Boutique-ok várják a kávékedvelőket. Az időszakosan működő Boutique-okban is elérhető a teljes Grand Cru kapszulakínálat.

Nespresso mini boutique Árkád

Nespresso mini boutique Árkád

Kapcsolódó bejegyzések