Post Image

MŰANYAG ÚJRAHASZNOSÍTÁS AZ EMBEREKÉRT ÉS A BOLYGÓÉRT

Rúzs & Más / 2019-05-10

Bolygónk fuldoklik a műanyagban. A műanyagszennyezés óceánokra gyakorolt elkeserítő hatása jól ismert. Viszont van egy emberi oldala is a krízisnek, amiről alig lehet hallani. Több, mint 3 milliárd ember él a Földön hivatalos hulladékkezelési rendszer nélkül – ez majdnem az emberiség felét jelenti. Ez adott okot egy informális szemétszedő gazdaság kialakulására, melyben az emberek kezeletlen hulladék gyűjtésével próbálnak megélhetést biztosítani maguknak. A szemétszedők nagy része nő, akik a szegénységi küszöb alatt élnek és borzalmas körülmények között dolgoznak, a társadalomból kitaszítva. Munkájuk mégis kritikus fontosságú a műanyagszemét folyókba és óceánokba jutásának megakadályozása szempontjából.

The Body Shop, műanyag, újrafelhasználás, műanyagszennyezés, szemétszedők, társadalmi felelősségvállalás, rúzs és más

A The Body Shop ezért bővítette ki Közösségi Kereskedelmi programját az újrahasznosított műanyaggal, a Plastics For Change szervezettel közösen.

Anita Roddick öröksége

A cég alapítója, Anita Roddick, aki elsők közt lépett fel márkája élén aktívan az állatkísérletek ellen, büszke lenne, ha látná ma a The Body Shop-ot.

Anita Roddick, the body shop, rúzs és más, állatkísérletek, tiltakozás, aktivista

A The Body Shop útjára indította az újrahasznosított műanyagokkal való méltányos kereskedelmet Bengaluruban, Indiában. A társadalmi érzékenységét fenállása óta folyamatosan bizonyító márka azért hasznosítja újra a műanyagot, hogy ezzel segítsen életek megváltoztatásában. 

The Body Shop, műanyag, újrafelhasználás, műanyagszennyezés, szemétszedők, társadalmi felelősségvállalás, rúzs és más

A márka egyik bestsellerének, a Gyömbéres samponnak a flakonja már most is 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül, de ez még csak a kezdet!

A The Body Shop 2019 júniusától a 60ml-es, 250ml-es és 750ml-es flakonok egy részében 100% PCR (post-consumer recycled vagyis fogyasztók átlal használt majd újra-
hasznosított) műanyagot fog használni. Ebbe beletartozik 49 fajta tusfürdő, 27 fajta testápoló, 20 féle arcápoló, 17 féle sampon és hajbalzsam, valamint 6 féle kézfertőtlenítő. Ez nagyjából 580 tonna új műanyagot spórol meg a The Body Shop évente.

The Body Shop, műanyag, újrafelhasználás, műanyagszennyezés, szemétszedők, társadalmi felelősségvállalás, rúzs és más

Az első évben a The Body Shop 250 tonna Közösségi Kereskedelmi újrahasznosított műanyagot vásárol fel, hogy azt közel 3 millió 250 ml-es hajápoló csomagolásában
használja fel a 2019-es év vége előtt. A cél, hogy három éven belül a The Body Shop minden PET műanyag csomagolásában Közösségi Kereskedelmi újrahasznosított
műanyagot használjon. Ez alatt a három év alatt a The Body Shop körülbelül 900 tonna Közösségi Kereskedelmi újrahasznosított műanyagot fog felvásárolni, ezzel 2500 szemétszedő megélhetését segítve Bengaluruban.

Kapcsolódó bejegyzések