Post Image

BIZARR TREND: NŐI ARCBOROTVÁLÁS!

Rúzs & Más / 2019-10-23

Fura jelenség ütötte fel a fejét a tengerentúlon, ami a közösségi médiának köszönhetően és villámgyorsan terjed – ez pedig nem más, mint a női borotválkozás. Ezúttal nem a lábszárról, vagy bikinivonalról van szó, hanem az arcbőrről!

A dermaplaning-nek nevezett eljárás során lényegében az arcbőr felszínéről egy speciális ívű steril pengével finoman lekaparják el az elhalt hámsejteket az arc szőrzetével együtt, ami tükörsima bőrfelszínt eredményez. Vagyis egyszerre valósul meg a bőrfelszín megújítás és az ideiglenes szőrtelenítés. A hámlasztás egyúttal új sejtek képzését is serkenti, így frissebb, élettelibb bőrképet, egyenletesebb bőrszínt eredményez, hosszabb távon pedig a mechanikai hatás következtében a bőrfelszín egyenletesebbé, sőt akár feszesebbé is válhat. Az eljárás az akné hegek valamint a pigmentfoltok megjelenését is enyhítheti. A dermaplaninget szakképzett kozmetikus vagy bőrgyógyász végzi, de egyre többen vágnak bele otthoni körülmények közt is.

A dermaplaning hívei szerint a szupersima bőr amellett, hogy látványra ragyogóbb és tapintásra is különleges, a sminknek is kiváló alapot ad, a púder nem gyűlik meg az apró szőrszálakon. A peeling hatásnak köszönhetően az arcápoló hatóanyagai alaposabban felszívódnak a bőrbe.

De mi a helyzet a leborotvált apró szőrszálakkal? Szakértők szerint nem kell attól tartani, hogy a borotválás következtében az arcszőrzet erősebbé válik, ez csupán egy széles körben elterjedt tévhit.

dermaplaning, női arcborotválás, penge, borotva, bőrfelszín megújítás, szőrtelenítés, rúzs és más

Azért még mielőtt rohannál a borotvádért érdemes néhány dolgot fontolóra venni. Az otthon végzett borotválás kockázataival számolni kell: elvághatod a bőröd és fertőzés veszéllyel is számolnod kell, ha az eszközt nem fertőtleníted le megfelelően, illetve az arcbőrödről nem távolítod el a szennyeződéseket/sminket maradéktalanul. A dermaplaning nem neked való, ha a bőröd érzékeny, gyulladt, pattanásos, rozaceás vagy ha valamilyen gyulladással járó betegség zajlik a szervezetedben. Ne vágj bele akkor sem, ha az átlagosnál erősebb arcszőrzettel rendelkezel, mivel a leborotvált arcszőrzet visszanövés közben szúrós lehet.

Ha az esetedben nem szól semmi ellene, fontos, hogy a borotválást lefertőtlenített borotvával vagy speciális, erre a célra kapható pengével megtisztított, száraz bőrön végezd nagyon gyengéd, apró mozdulatokkal. A pengét 45 fokos szögben tartsd a bőrhöz képest és lentről felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozz! Közvetlenül az eljárást követően átmeneti bőrpírt tapasztalhatsz. Kend be a borotvált területet érzékeny bőrre való, illatmentes hidratáló krémmel vagy bőrnyugtató szérummal. Bőrfelszín megújítást követően nappalra kötelező a fényvédő használata, a napozás, szoláriumozás legalább 2 hétig kerülendő! Az eljárást három-négyhetente érdemes megismételni, ennél gyakrabban nem javasolt végezni.

Forrás & további érdekes tartalmak: elle.hu

 

 

Kapcsolódó bejegyzések