Post Image

HAMAROSAN INDUL “AZ ÉV MENTES SÉFJE” VERSENY!

Rúzs & Más / 2021-10-28

A jó séf az kincs, ebben biztosak lehetünk. Akkor is, ha otthon főz, de akkor is, ha étteremben alkot.
Amikor valakinél kiderül, hogy mentes étkezésre kell váltania, rögtön jön a kérdés: de mit fogok enni, lesz még finom étel a tányéromon? Erre igennel felelni könnyelműség, lássuk be. Hisz a megszokott ízek eltűnése, helyettesítése nem mindig könnyű, az új utak pedig sokszor göröngyösek. Ám egy igazán jó séf, megfelelő alapanyagokból, akár glutén- és tejmentesen is remek ételeket készíthet. Kérdés, ismerjük-e ezeket a remek séfeket.
Őket felkutatni született meg a Mentes séf verseny, amely az egyetlen ilyen verseny itthon és negyedszerre kerül megrendezésre. Magasabbra kapcsoljuk a tűzhelyen a fokozatot!

A Csak a Mentes fesztiválok már legendásak azok körében, akik máshogy étkeznek, másként élnek. Lassan növekszik ez a szám, hisz annyian küzdenek valamiféle allergiával, ételintoleranciával vagy csak pont annyira érzékenyek, hogy jobban oda kelljen figyelniük magunkra. Herczeg Andrea, aki ennek a mozgalomnak az élharcosa, szószólója és csoda rendezvényszervezője, nagyot álmodott. A már sokadszorra megrendezett fesztivál mellett egy versenyt, ahol a legprofibb szakácsok indulhatnak és mérhetik össze tudásukat. Olyanok, akik kiváló, egészséges alapanyagokból mindenféle mentesen főznek, készítik el az ételeket.

mentes, mentes sef, verseny, csak a mentes, mindenmentes, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia

A kikötés mindenki számára, minden étel legyen glutén-, laktóz-, cukormentes és vegán is. Nem kis kihívás, de a versenyzők állják a sarat és már az elődöntőben csodákat alkottak. Nem profik ők, de nehezített pályán indulva mégis azok. Édesanyák, háziasszonyok, hobbi szakácsok, bloggerek. Van, aki a vegán ételekre esküszik, másnak a cukormentesség a fontos, de olyan is akad, aki a glutént nem viheti be a szervezetébe.

Természetesen, az alapanyagok, amit egy mentes konyhában használunk, másként viselkednek, más feldolgozást, eljárást igényelnek. Tehát ezek a séfek nagy tudással és elszántsággal rendelkeznek. A főztjük pedig….. isteni! Igazi, szívvel-lélekkel készülő fogások ezek. Az idei versenyre igen sokan jelentkeztek, de már a középdöntő kapujában állunk, hisz ez november 3-én került megrendezésre a Gastropolis főzőiskolában, döntő pedig 10-én lesz.

A zsűri pedig nemcsak éhes vendégekből áll, de igazi szakértőkből is. Vágó Piros régóta lelkes tagja a Csak a mentes közösségnek, velük lesz Tanács Attila, Stőhr Gréta, Nyers Séf István is, Posta Reni, Huszár Zsuzsa dietetikus, Kiss Mona gasztroblogger és a vegán hegylakó, Karalyos Gábor is, akit a Barátok közt vagy a Moszkva tér színészeként ismerhet az ország nem vegán része is.

mentes, mentes sef, verseny, csak a mentes, mindenmentes, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia

Természetesen a fődíjas séf nemcsak a szakmai dicsőséggel, de több mint 300 000 forintnyi nyereménnyel térhet haza!
November 3-án kerül megrendezésre a középdöntő, utána a döntőben már csak 4 versenyző igyekszik majd mentesen lefőzni a zsűrit.

Egyedülálló verseny, nincs ilyen az országban!

És hogy hogy lehet mindenféle mentesen igazán finomat alkotni? Ez fog kiderülni néhány napon belül, hiszen vegán és
mentes életet élve is lehet igazán finom falatokat fogyasztani, sőt!

mentes, mentes sef, verseny, csak a mentes, mindenmentes, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia

Kapcsolódó bejegyzések