Post Image

AZ AJÁNDÉK, MINT ÜZENET – A RANDIGURU TANÁCSAI

Rúzs & Más / 2017-12-18

Ezúttal a karácsonyi ajándékozásra vonatkozó tanácsokkal szolgál egy új kapcsolat, az első közösen töltött karácsony esetén Tóth Kornélia párkapcsolati tanácsadó!

Közeledik a Karácsony, az az ünnep, amikor a szeretet ajándék formájában is megtestesül.
Amikor a kapcsolat a csábításon, az első néhány ismerkedős találkozón túljutott, amikor már biztos abban mind a két fél, hogy folytatást szeretne a másikkal, szeretné elmélyíteni a kapcsolatot, akkor jöhet el az a felvetés, hogy töltsék együtt a karácsonyi ünnepeket.

ajandékozás az első együtt töltött karácsonyon

A közös készülődés még közelebb hozza egymáshoz a két embert. Kiderülhetnek addigi rejtett tulajdonságaik, az ünnep pedig kihozza a jobbik énjüket, a gondoskodót, a figyelmest. Férfiak esetében nem meglepő, ha tanácstalanul tekintenek a „mit vegyek neki” kérdésre. Bátran lehet nekik ötleteket adni, akár konkrét vágy esetén rámutatni a kirakatban a vágyott tárgyra. Ezzel megelőzhető a csalódást okozó ajándék, például a több számmal nagyobb, vagy éppen kisebb ruhával való találkozás. Vannak olyan személyiségek, akik azzal lepik meg a szeretett félt, amit ők maguk kapni szeretnének. Ilyen esetben is bátran meg lehet mondani, mit szeretnénk ajándékba.

Az ajándék kiválasztásánál lehetőleg ne az árcédula legyen a fő szempont. Legyen szerény a választás. Nem éri meg egy túlzott elvárás miatt elveszíteni a szeretett személyt. Persze azért ne egy sajtreszelő, vagy krumplihámozó legyen a választott tárgy. A férfi értékeli, ha praktikus tárgyat ajándékoz a nő. A férfiak jóval gyakorlatiasabbak, mint a nők. A csecsebecsék felesleges tárgyak a szemükben.
Vannak olyan férfiak, akik viszont a finom házi fogások helyett a nő vonzerejét, és szépségét tartják szem előtt. Nyilván ezek a férfiak szóban, azaz udvarlásban, bókokban ennek hangsúlyt is adnak. Nekik lehet olyan ajándékra célozni, ami a nő szépségét emeli. A gyűrű kényes kérés, azt semmiképpen nem ajánlom egy friss kapcsolat esetében. Például a szép fülbevaló, amit az ünnepet követő randevúkon újra és újra viszontlát a férfi a nő fülében, egy jó választás.
Aztán vannak a rendkívül gyakorlatias férfiak. Olyan ajándékot érdemes kérni tőlük, amely például gyakran kerül használatba, és ettől a férfi még inkább szembesül azzal, milyen jót vett!

ajandékozás az első együtt töltött karácsonyon

Néhány jó tanács: az ajándék választás nem mindig tükrözi a férfi érzelmi állapotát! Előfordulhat, hogy gyakorlott a nőknek való ajándékozásban. Vagy a pénztárcája szerint költekezik, „megengedheti magának”, azaz a tehetősebb kategóriába tartozik. A vágyott márkás tárgy vagy ruha ne vakítsa el az ajándékozottat. Az is lehet, hogy van néhány női tanácsadója, vagy egyéb információs forrása, amely által könnyedén képbe kerül, mivel tudja levenni a nőt a lábáról.
A nő ajándéka a férfinek: ha már kiismerte a férfi melyik típusba tartozik, aszerint történjen meg a választása.
Szerencsés, ha őszintén megbeszéli a két fél, mennyi legyen az ajándék értéke. Kellemetlen pillanatoktól mentesíthetik magukat ezzel a rövid kis őszinte beszélgetéssel. Például: én 10 ezer Ft-ért gondoltam az ajándék értékére – kérlek, te se nézz drágább ajándékot nekem! Ha a férfi erősködne, hogy például a pénz nem számít, akkor mondhatod: kérlek, ne hozz kellemetlen helyzetbe, mivel én nem tudom veled a lépést tartani. Így egyikőtök sem kerül abba a szituációba, hogy egyik fél 5 ezer Ft-ért, a másik 20 ezer Ft-ért vásárol.
Kellemes karácsonyi Ünnepeket kívánok, és szerelmet a szívetekbe, és az ünnepi asztalhoz. Tóth Kornélia, RandiGuru

Tóth Kornélia Randiguru

Kapcsolódó bejegyzések