Post Image

AZ ADAKOZÁS NEMCSAK ÉV VÉGÉN FONTOS, VALLJA TOMÁN SZABINA

Rúzs & Más / 2023-01-12

Tavaly decemberben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége immár 23. alkalommal megrendezett üzleti eseményén, a Vállalkozók Napján különleges díjat vehetett át Tomán Szabina, hiszen a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj elismerésében részesült. A kitüntetéseket Varga Mihály pénzügyminiszter, Eppel János és Lits József, a VOSZ ellenőrző bizottságának elnöke adta át. 

toman szabina, dij, tamogatas, tarsadalmi szerepvallalas, jotekonysag, segites, alapitvany, ruzs es mas, tipp

„Sosem volt kérdés számomra az, hogy adni kötelesség. Mindenképpen szeretnék jót tenni, támogatni fontos ügyeket, felkarolni kezdeményezéseket” – kommentálta Szabina.

Szabina TOP 5 tippje, hogyan válasszuk ki az ügyeket, melyek fontosak számunkra

Szelektálj és tervezz!

„A jótékonykodást tekintve is a tudatos tervezés híve vagyok. Nem lehet minden témát felvállalni, nincs véges időnk, ahogy az anyagi kereteink is adottak. Ez mindenkinél így van. Válaszd ki, hogy számodra mi a fontos. Nekem ilyen kiemelt témám például a női vállalkozók segítése vagy a gyerekek támogatása. Mindenki maga tudja eldönteni, hogy számára mely ügy a kiemelt. A Toman mentorprogram nagyon sikeres volt, ezt 2023-ban is folytatjuk. Szakemberek segítik a kiválasztott női vállalkozókat, akiket közben én is mentorálok. Nagyon sok értékes emberrel találkozom ennek kapcsán, akik megérdemlik a támogatást.”

toman szabina, dij, tamogatas, tarsadalmi szerepvallalas, jotekonysag, segites, alapitvany, ruzs es mas, tipp

Legyen a jó a mindennapok része!

„Számomra az első legfontosabb, hogy már önmagában az is, amivel a cégem foglalkozik, ill. a vállalkozások, amikbe fektetek, jobbá tegyék a világot és az emberek életét. Értékalapon működöm. Az egészséges életmód, a környezettudatos szemlélet és a fenntartható megoldások választása alap. 

Bízd a szakemberekre!

„Magánemberként is, és cégeimmel is nagyobb alapítványokat, összefogásokat támogatok, mert így célzottan oda kerül az adott összeg, ahonnan azután minél több érintetthez eljut. Adományunkkal így azoknak a szakembereknek a munkáját segítjük akik pontosan tudják, mire van szükség. Edukációra, vagy tárgyi beszerzésre – ők ezt nálunk jobban tudják. Én a Mosoly Alapítvánnyal, az UNICEF Magyarországgal, a Bátor Táborral, és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével dolgozom együtt. Nem csak pénzt adományozunk nekik, van, hogy jótékony célú futóversenyen indulunk a Toman csapatával, és úgy gyűjtünk számunkra.”

Néha az időd értékesebb, mintha pénzt adnál

„Tavaly év végén látogattam el először a Jó Pásztor Nővérek Anyaotthonba, ahol az ünnepeket ott töltő édesanyáknak és gyermekeiknek kedveskedtem édességekkel és játékokkal. Örömmel értesültem róla, hogy az Anyák az anyákért alapítványon belül már létezik egy olyan mentorprogram, mely tudással segít, így tervezink szerint az alapítvány alapítóival idén is folytatódhat a közös munka, én is vállalom majd a mentorálást. Ez nekem idő, de szívesen adom az időmet nekik. Gondoljuk át, hogy önkéntesként milyen szervezet munkáját segíthetjük. Egy kutyamenhely szívesen veszi, ha sétálni viszik a kutyusokat, egy idős otthon lakóinak a meglátogatása szintén öröm. Ha megvan az ügy és van egy kis időnk, akkor pénz nélkül is sokat tehetünk.”

toman szabina, dij, tamogatas, tarsadalmi szerepvallalas, jotekonysag, segites, alapitvany, ruzs es mas, tipp

Azt hiszed semmit sem tudsz adni? Legyél véradó!

„Évek óta dolgozom az Országos Vérellátó Szolgálattal, véradó vagyok. Nem sok idő, nem teher. Aki egészséges és megteheti adjon vért. A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. A tudomány mai állása szerint a vér semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem előállítható, csak véradáson keresztül lehet hozzájutni. A hazai egészségügyi intézmények ellátása éves szinten nagyságrendileg 390 000 véradással biztosítható, így a folyamatos, biztonságos ellátáshoz – munkanapokra lebontva – napi 1600-1800 véradóra van szükség. Magas szám. Ha semmi mással nem tudsz segíteni 2023-ban, segíts azzal, hogy véradóvá válsz!”

 

Kapcsolódó bejegyzések