Post Image

ARANY DZSEMMEL BARNULTAM, DE TÉNYLEG!

Rúzs & Más / 2018-07-27

Ha azt kérdezné valaki, melyik a legfurcsább kozmetikai termék, amivel valaha is találkoztam, valószínűleg a Szuperbarnító Arany Napozódzsemet nevezném meg! A Biobaza 100%-ban természetes összetételű készítménye minden szempontból több, mint érdekes. Először is az illata kísértetiesen hasonlít a hecsedli lekvárhoz (a tájnyelvben kevésbé jártasak kedvéért: csipkebogyó). Ránézésre egy gyönyörűen csillogó, bronzbarna fényes, krém, állagra és tapintásra azonban valóban sűrű dzsemhez hasonlatos, bár azt hiszem igazából még sosem nyúlkáltam dzsemben, magamra meg végképp nem kentem – legalábbis nem szándékosan.

Lady Marmelade

Régebbi Olvasóim ezek után biztosan nem csodálkoznak azon, hogy ellenállhatatlan kísértést éreztem e furcsa szerzet kipróbálására. Különösen miután elolvastam az összetételét:

A BIOBAZA napozó dzsemben kiváló minőségű természetes összetevők találhatók: sárgarépa, dió, olíva és körömvirág. A karotinoidokban gazdag sárgarépa-kivonat enyhíti az UV-sugárzás káros hatásait. A sárgarépaolaj emellett serkenti a barnulást. A dió-kivonat nyugtatóan hat, az olívaolaj mélyreható hidratálást biztosít, a körömvirág-olaj pedig nyugtatja az irritált bőrt. Öregedésgátló immortelle kivonatot is tartalmaz! A dzsemet ajánlott már enyhén barna bőrön alkalmazni.

A BIOBAZA Golden Sun dzsem formulájában található olíva- és körömvirág-olaj jótékonyan hat a száraz bőrre és gátolja annak kiszáradását. A kakaópornak és sárgarépaolajnak köszönhetően a bőr egyenletes barna színt kap, amelyet kihangsúlyoznak az apró aranyló csillámok. A rózsafa értékes olaja kellemes illatot ad a bőrnek és védi az öregedéstől. Parabén-, parfüm- és mesterséges színezékmentes.

Biobaza aranyló szupernapozó dzsem, rúzs és más

A puding próbája az evés, pontosabban a dzsem próbája a kenés

A bőr melegétől olvadó összetétel vékony réteget vont a bőröm felszínére, azonnal életet lehelve a fakó, klór vagy nap által kiszáradt bőrömbe. Az illata fenséges egyúttal olyan megnyugtatóan természetes. Valóban látványossá vált tőle a barna bőrszín és szépen le tudtam sülni vele – de vigyázat fényvédelmet nem nyújt. Akkor érdemes tehát használni, ha már szereztünk egy komolyabb alapszínt! Könnyű volt magamat túltenni a nehezebb összetétel okozta zsírosabb bőrérzeten, mivel valóban megőrizte a bőröm puhaságát, megakadályozza a kiszáradását és közben  ellenállhatatlan csillogást és hosszan tartó napbarnított színt adott. Engem meggyőzött, jön velem Balatonra!

 

 

Kapcsolódó bejegyzések