Post Image

APRÓ VARÁZSLATOK: PROFIK SMINKTITKAI

Rúzs & Más / 2018-08-13

Bőrünk az idő múlására és az általunk elkövetett galádságokra (pl.dohányzás, napozás, helytelen táplálkozás) pigmetfoltokkal, egyenetlen felszínnel, fakó színnel reagál. Ha jobban megfigyeljük, elsősorban nem is a ráncok öregítenek, sokkal inkább az elszíneződések, egyenetlenségek. Éppen emiatt a smink által visszakapott makulátlan arcbőr csodát tehet, legalább tíz év mínuszt jelenthet. Azonban sok esetben az alapozó önmagában nem bizonyul elegendőnek. Nézzük mi lehet a celebek, TV-sek és úgy általában, a nálunk ránézésre szebb bőrrel rendelkezők titka:

profi tippek, alapozás, rúzs és más

Alapozzunk az alapozáshoz

A különféle sminkalapok azt a célt szolgálják, hogy egy adott bőrproblémát a lehető legtökéletesebben kasírozzanak. A zöld sminkalap például a rosaceás, gyulladt, értágulatos bőr vöröses tónusát semlegesíti elősegítve a tökéletes alapozást. Tág pórusú bőröknél az alapozást megelőző lépés a pórusfinomítás olyan kozmetikumokkal melyek összetevői összehúzzák, illetve feltöltik a pórusokat miközben nem akadályozzák a bőr légzését, tisztulását. A pórusfinomítók általában a bőrre való felvitel után finom, púderes állagot nyernek, mely elősegíti a krémpúder egyenletes eloszlását a bőrfelszínen. Létezik bőrtónus-javító sminkalap zsíros bőrre, amely azon túl, hogy finomítja az apró ráncokat felszívja faggyúfölösleget is.

profi tippek, alapozás, rúzs és más

Hogyan használjuk? A megtisztított, bőrtípusnak megfelelő krémmel bekrémezett arcbőrre vékony rétegben, egyenletesen vigyük fel. Vegyes bőr esetén – azaz, ha a pirosas szín, a tág pórusok vagy az egyenetlenségek csak az orron és annak környékén vannak jelen, elég a terméket csupán erre a területre felvinni.

Az univerzum titkos fegyvere

Bobbi Brown, a professzionális sminkmárka névadója, világszerte elismert amerikai sminkmester szerint a korrektor az univerzum titkos fegyvere. Egy jó korrektor valóban éveket fiatalíthat rajtunk, már amennyiben eltaláljuk a megfelelő színárnyalatot és állagot. Fontos, hogy a szemkörnyéken, orrtőnél, gyulladt pattanásokon alkalmazott sminkszer vékony és rugalmas állag mellett nagyfokú fedést biztosítson és lehetőleg egész nap tartson. Az ideális korrektor csupán egy-két árnyalattal világosabb a sötét karikáinknál és a bőr megfeszítése-húzása nélkül könnyen eldolgozható. Kedvenceink az ecsetes korrektorok, amelyek egészen könnyű állag és egyszerű felvitel mellett világosítják ki a szemkörnyéket.

Profi trükkök, alapozás, rúzs és más

TIPP – Így válasszunk: A természetes bőrtónusunk az esetek többségében sárga alapszínű, de akad, akinek rózsaszínes. Fontos, hogy a korrektor alapszíne megegyezzen a bőr tónusával. Ha a korrektor sárgásnak tűnik a felvitelt követően, az azt jelenti, hogy túl sötét! Ez esetben próbáljunk ki egy árnyalattal világosabbat.

Éteri ragyogás

Az arcfények évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a kifutókon és a divatfotózások során. Az apró csillámló részecskék ugyanis ezerfelé szórják a fényt, amitől a bőr egyenletesebbnek, ránctalanabbnak tűnik és egészséges, fiatalos ragyogást nyer.

Profi trükkök, alapozás, rúzs és más

Hogyan használjuk? A folyékony arcfényekből néhány cseppet belekeverhetünk hidratáló krémünkbe, az alapozónkba vagy pedig az alapozó fölé vigyünk egy keveset az arc magas pontjaira (járomcsontokra, szemöldökcsontra, homlokra, állcsúcsra). A csillámos púdereket is az alapozóval,-korrektorral előkészített arcbőrön ugyanide vigyük fel  egy kifejezetten erre a célra fenntartott ecsettel. A száj közepére felvitt fény dúsabbnak és simábbnak láttatja az ajkakat.

Tartson sokáig!

A szemsmink tartóssá tételére alapozzuk le vékonyan a szemhéjat szemhéj alappal majd vigyünk fel rá kevés bézs vagy elefántcsont színű matt szemhéjpúdert. Ezzel megakadályozzuk a szemfesték csomósodását. Az arc T-zónájában alapozás előtt úgynevezett blotter lapocskákkal itassuk fel a zsírt: a lapok akkor is felszívnak némi olajat finomabb bőrképet biztosítva, amikor a bőr még szemmel láthatóan nem is csillog, az alapozás pedig hosszabb ideig marad tökéletes.

Profi trükkök, alapozás, rúzs és más

Kell a púder

A púder nem csupán mattításra és a smink tartósabbá tételére szolgál, de bőrhibákat illetve az arc formáját is lehet vele korrigálni. Kapható például a bőrpír semlegesítésére szolgáló púder, mely a gyulladásokra, pattanásokra hajlamos bőrön optikailag sokat javíthat. A csillámrészecskéket tartalmazó púderek a bőr textúráját láttatják egyenletesebbnek, míg a bronzosító púderek az arcforma harmonikusabbá tételére alkalmasak.

profi tippek, alapozás, rúzs és más

TIPP – Így válasszunk: Gondoljuk át, mi a legfontosabb elvárásunk a termékkel szemben! Az áttetsző porpúderek – a sminkesek kedvencei – elsősorban a smink tartósabbá tételére alkalmasak. A mattító púderek megakadályozzák a kifényesedést. Az ásványi alapú (mineral) púderek kíméletesek a bőrhöz, felszívják a verejtéket, minden bőrtípusra alkalmasak. Csillámló púdert pattanásos bőrön ne alkalmazzunk.

Ecseteljem?

Igen! Egy kiváló sminkecset megkönnyíti a felvitelt legyen szó alapozóról, korrektorról vagy púderről. A megfelelő eszközzel egyenletesebben, vékonyabban tudjuk felvinni a készítményt és a mélyedésekben – mint például a szemgödör – is alaposan eldolgozhatjuk.

Nu Colour Professzionális Ecsetkészlet

TIPP – Így használjuk: Van, akinek a ferdén vágott, másnak az egyenes végű ecset áll jobban kézre. A korrektor ecset jellemzően kisebb méretű, ellaposodó végű, szálai rugalmasak. Az alapozó ecset lehet elvékonyodó, lapos fejű vagy éppen kör keresztmetszetű, sűrű – az elsőt az arcbőrrel párhuzamosan, utóbbit a bőrre merőlegesen kell használni. A nagy fejű púderecsetnél fontos, hogy puha de tartós szőrszálakból készüljön, és ne hullassa a szálakat – azaz legyen kiváló minőségű. A pirosító ecset általában a púderecset „kistestvére” vagyis hasonló a formája, csak kisebb annál. Ha ecseteinket minden használat után alaposan, de kíméletesen megtisztítjuk (speciális ecsettisztító folyadékkal vagy sminklemosóval és vízzel), sokáig fognak jó szolgálatot tenni.

Kapcsolódó bejegyzések