Post Image

ALKALMI SMINK ÚJRAGONDOLVA

Rúzs & Más / 2018-12-28

Egy szép smink megkoronázza a megjelenésünket, legyen szó egy meghitt vacsoráról vagy akár egy fényűző szilveszteri buliról. Szabó Doris, az AVON sminkmestere különleges alkalmakra egy visszafogott, finom, mégis ünnepi és elegáns sminket álmodott meg, amelyet az idei karácsony dekorációs trendjei ihlettek.

Első lépésként érdemes arcunk hidratálásával kezdeni, hiszen fontos, hogy arcbőrünket megfelelően felkészítsük a hosszantartó smink viselésére. Tökéletes megoldás lehet erre, az Anew Essential regeneráló fátyolmaszk, amelyet használhatunk heti rendszerességgel vagy akár a fontos események előtt is.

Avon anew fátyolmaszk, rúzs és más

A Luxe alapozó SPF20 segítségével könnyed réteget képezhetünk arcbőrünkön, amely tökéletes fedést biztosít, majd egy leheletnyi bronzosítóval, optikailag formázzuk az arcunkat.

Avon Luxe alapozó, rúzs és más

A járomcsontunk alatti részre vigyünk fel egy keveset, majd finom, halvány rózsaszín árnyalatú pirosítóval kölcsönözzünk enyhe, „hegyi levegő csípte” egészséges pírt az orcánknak.

Avon True arcpirosító, rúzs és más

Ezután célszerű a szemhéjakra egészen a szemöldök vonaláig szemhéjalapozót finoman egy ecset segítségével felvinnünk, hogy üde, kipihent hatást kölcsönözzünk a tekintetünknek.

avon, mark szemfesték alapozó, rúzs és más

Miután a szemhéjunkat előkészítettük, bolondítsuk meg sminkrutinunkat és használjuk az Avon True ajakrúzs Pink Shimmer árnyalatát a szemsminkünk elkészítéséhez is, a mélyítővonalig vigyük fel a szemhéjunkra a rúzst, mellyel, enyhe rózsás árnyalatot érhetünk el.

Avon TRue LIpstick, rúzs és más

Miután a rúzst kellően eldolgoztuk a szemhéjunkon, következzen az Avon True négyes szemhéjpúder Nearly Naked palettájának 2-es árnyalata. Azzal, hogy a szem alsó részét nem sminkeljük ki, tovább fokozhatjuk az összhatás frissességét, így optikailag emeljük a vonásainkat ezzel fiatalítva arcunkat. Kulcsfontosságú lépés a szemceruza használata is, hiszen ezzel még inkább kihangsúlyozhatjuk a tekintetünket, amelyhez nem kell mást tenni, mint a szemceruza hegyével húzzuk meg a felső pillák vonalát, majd tekerjük ki a ceruzát és az oldalával satírozzuk be a mozgó szemhéjat. Egy tiszta ecset segítségével pedig, finomítsunk rajta, dolgozzuk el alaposan az összes krémes árnyalatot.

Következő lépésként használjuk, Szabó Doris egyik személyes kedvencét az Avon True highlightert, amellyel a szemöldökcsontunkra és a belső szemzugba felkenve, igazán különleges hatást érhetünk el.

Avon True Higlighter, rúzs és más

Szemsminkünk megkoronázásához vigyük fel az Avon True SuperShock szempillaspirált, amely rövid sörtéinek köszönhetően minden pillát kiválóan elér. A lágyabb árnyalatok jóvoltából, egy üdébb, visszafogottabb, mégis különleges és elegáns összhatás lesz a végeredmény, a már jól megszokott füstös szemsmink helyett.

Avon True Supershock, szempillaspirál, rúzs és más

Végezetül, már csak az ajkaink árnyalása van hátra, amelyhez érdemes ugyanazt a tónusú rúzst felvinnünk, mint a szemhéjak festésekor, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást.

 

Kapcsolódó bejegyzések