Post Image

A SZELÍD VÁLTOZÓKOR TITKA

Rúzs & Más / 2021-08-04

Hadd meséljek Neked valamiről, amiről senkinek nem meséltem még. Ha régebb óta olvasol, talán már tudod rólam, hogy vészesen közeledem az ötödik X-hez, idén töltöm a 49-et. A korom sosem zavart, mert meggyőződésem, hogy olyan fiatalok vagyunk, amennyire fiatalnak érezzük magunkat. Van azonban valami, ami sajnos emlékezteti az embert az idő múlására, ez pedig a változó kor, illetve az azt megelőző perimenopauza időszaka. Ilyenkor felborul a havi vérzés rendszeressége és hossza, “ok nélkül” válunk feszültté, idegessé, fáradttá és jön az éjszakai izzadás, alvászavar és hőhullámok, a has köré felszaladó kilók és hajhullás … Mindez általában 40 és 50 közt köszönt be és hosszú évekig elhúzódhat. Ám még mielőtt nagyon elkezdenénk sajnálni magunkat, előrebocsátom: mindezt nem muszáj bevárnunk és megélnünk, mert létezik természetes megoldás!

Változókor másképp

De vissza a sztorimhoz: mivel anno gyulladások következtében elzáródtak a petevezetőim csak lombikkal születhetett babám. Sajnos ez sem ment egyből, az ötödik beavatkozás zárult végül sikerrel. Ám addig annyi petesejtet érleltek és szívtak le a petefészkeimből, hogy sejteni lehetett: hamar ki fognak merülni. Ehhez képest szerencsére csak 3 hónapja jelentkezett a cikluszavar. Mivel korábban olvastam róla, hogy a távol-keleti nők szinte észrevétlenül esnek át a menopauzán, ezen a nyomon indultam el, és találtam rá a Carnium Botanicals Menowell kapszulájára. A kapszulák fejlesztője ugyanis pontosan ebből indult ki és kezdte el kutatni, vajon mi lehet az oka annak, hogy a nyugati nők változó kori szenvedéseit a japán nők hírből sem ismerik. A válaszokat pedig életmódbeli különbségek mellet a szervezetükbe bevitt fitohormonokban találta meg, melyeket a tradícionális keleti konyha ételeivel vesznek magukhoz. Célja volt, hogy egy olyan hatóanyagkoktélt valósítson meg, amely minden oldalról támogatja a szervezetet a menopauzában fellépő folyamatok ellensúlyozásában: serkentse az anyagcserét, oldja a stresszt, segítsen a hormonrendszer szabályozásában, csökkentse a káros koleszterin szintjét – azaz növelje a mentális jóllétet, csillapítsa a hőhullámokat, segítsen a fogyásban vagy az optimális testsúly megőrzésben.

carnium botanicals, menowell, menopauza, perimenopauza, fitoösztrogén, fitohormon, valtozo kor, termeszetes, ruzs es mas

A természet segítő ereje

A Menowell kapszulában egyszerre találhatunk meg minden olyan összetevőt, mely a problémára bizonyítottan bevált fitohormon, azaz a saját, hiányzó hormonjainkat pótolja tiszta növényi hatóanyagokkal, adaptív módon (vagyis csak annyi hasznosul belőlük, amennyire a szervezetünknek szüksége van). S hogy pontosan mik ezek? Szója, angelika, málnalevél, cimicifuga, fekete lóhere, kender, édesgyökér, gyömbér, afrikai feketebab – csupa természetes összetevő, amelyek serkentik az ösztrogén termelését, támogatják a máj működésétés jótékonyan hatnak a keringési rendszerre.

Kipróbáltam: ajánlom!

Akárhogy is legyen, természetesen mielőtt ajánlanám Neked, kedves Olvasóm, próbának vetettem alá a kapszulákat. Még csak második hónapja szedem, de rendeződött a menstruációm, megszűnt a puffadt “ösztrogénhasam”és búcsút intettem az éjszakai izzadásnak is. Csak annyit mondok: ne várj addig, hogy elhatalmasodjanak rajtad a kellemetlen tünetek, ha a természet tiszta hatóanyagaival, mellékhatások nélkül tudsz segíteni magadon!

Kapcsolódó bejegyzések