Post Image

A SCHWARZKOPF MÁR NEMCSAK HAJAKAT, DE JÖVŐKET IS FORMÁL!

Rúzs & Más / 2018-07-02

Megható pillanatoknak lehettünk részesei június 22-én, amikor a Schwarzkopf Professional ASK Akadémia Budapesten is bemutatta legújabb edukációs programját, a világban már sikerrel futó Shaping Futurest. A márka példaértékű edukációs program keretében világszerte – immár hazánkban is – zászlajára tűzte a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását.

A sajtótájékoztató első előadójaként Havasi Krisztián, a Henkel Beauty Care Professional üzletágának vezetője mutatta be a 120 éves világmárka történetét és a Schwarzkopf Professional filozófiát, amelynek szerves része az edukáció. Megtudtuk, hogy a Schwarzkopf Professional jelenleg több mint 90 oktatási központtal rendelkezik, és ezekben a központokban évente kb. 650.000 fodrászt oktat.

Shaping Futures: értékteremetés egy jobb életért

A Schwarzkopf Professional elvei között nem csak a haj iránti szenvedély tűnik fel, de a szakmabeliek összekötése, immáron pedig a tanulni vágyó hátrányos helyzetű fiatalok támogatása is. A Shaping Futures nemzetközi szintű szociális kezdeményezés 2010 novemberében indult, hogy aztán idén eljusson Magyarországra is. A program keretében a Schwarzkopf Professional munkatársai olyan hátrányos helyzetű diákokat kerestek fel, akiknek a fodrászszakma volt az álma, azonban szociális és gazdasági helyzetük miatt nem engedhették meg maguknak saját képzésüket.

Schwarzkopf Professional Shaping Futures, edukációs támogatási program, rúzs és más

Az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány és Stúdió D fodrászlánc képviselőinek köszönhetően kilenc iskola kilencven diákjának figyelmét hívták fel személyesen a kedvező lehetőségre, amelyben nemcsak a szakmai támogatás, illetve a bizonyítvány megszerzése biztosított, de a későbbi állásinterjúk és gyakornoki elhelyezkedések egyaránt. A munka világába való integrálásban és a szakma különböző lehetőségeinek kipróbálásában – például szalonvezető, vagy colorist munkakör – a Studio D munkatársai és szalonjai segítenek tapasztalatot szerezni.

A tudás nem elég, piacképes tudás kell

Az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány támogatása mellett a program lelki mozgatórugói a Shaping Futures önkéntes oktatói – Zsekov Katalin, Hegedűs Zoltán, Marity Péter -, akik szakmai tudásukkal támogatják a tanulni vágyó diákok életét. A sajtótájékoztató keretében Hegedűs Zoltán fodrászmester számolt be élményeiről, aki a program részeseként 20 év szakmai tapasztalat után úgy érzi, hogy ő maga is rengeteget tanul a jótékony munka keretében.

Schwarzkopf Professional Shaping Futures, edukációs támogatási program, rúzs és más

A Shaping Futures üzenete: a fiatal, tanulni és dolgozni vágyó diákok életének megváltoztatása, a szakmai tudás, illetve identitás átruházása. Mindezek mellett jelentős hangsúlyt fektetnek a piacképes tudás átadására is, ugyanis a tapasztalatok szerint a frissen végzett fodrászok úgy kerülnek a munka világába, hogy a legújabb technológiákat nem ismerik, valós szakmai kapcsolatokkal pedig nem rendelkeznek. A Schwarzkopf Professional biztosítja az elszánt szakembereket, a képzési eszközök és termékek beszerzését, a képzési létesítmények szervezését, a nonprofit szervezetek pedig – mint az INNOVA –, az elszánt fiatalok kiválasztásában, az önkéntesek elszállásolásában, és nem utolsó sorban a munkába állás előtti tanácsadásban és a kommunikációs készség kialakításában játszanak fontos szerepet.

Egy jobb élet biztosítása

A Shaping Futures 2010-ben csupán 110 diákot ért el, azonban az évek múlásával jelentős növekedés vette kezdetét. Jelenleg 30 országban tartanak fodrászképzéseket, amelyben 360 önkéntes vesz részt. A program mára 1932 diákot képzett, akikből 50% végérvényesen főállású fodrásszá vált. A Schwarzkopf Professional az eredmények növelésével hazai viszonylatban is a köztudatba szeretné építeni a Shaping Futurest.

Schwarzkopf Professional Shaping Futures, edukációs támogatási program, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések