A rágózás segít a diétában!

Zsolesz / 2014-05-16

A cukormentes rágógumi használata számos előnyös hatással jár: fokozza a nyáltermelést, ezáltal védi a fogakat, hiszen egyfajta átmosó hatása van a szájüregben, és javítja az emésztést is. A diétázók számára például mindez kiemelten fontos, és nagyban segíti a vágyott testsúly elérését, mivel a megfelelő emésztés alapvetően szükséges a súlyvesztéshez” – mondja Dr. Balsai Tamás fogszakorvos. „Az emésztést a fogak állapota is jelentősen befolyásolja, mivel hiányos fogsorral megfelelő rágóerő híján nem tudjuk az ételt alaposan megrágni, és ez gyengíti az emésztés hatásfokát. Sokan nem is tudják, hogy a fogak állapota milyen szoros kapcsolatban van a test általános egészségi állapotával – hogy a lelki tényezőkről ne is beszéljünk” teszi hozzá a szakember.

A diétázók számára mindezek mellett a cukormentes rágógumiknak még egy fontos előnye van: azt az üzenetet küldi az agynak, hogy rágunk (vagyis eszünk), mindezt kalória-bevitel nélkül! Az édes íz megnyugtatja az ízlelőbimbókat, így rágógumival átvészelhetők azok az időszakok, amikor nehezen tartjuk magunkat a fogadalmunkhoz, és nagyon szeretnénk enni valamit. Így tehát a cukormentes rágógumi használata és a bőséges folyadékfogyasztás lehet a fogyókúra két legfőbb mankója: a rágózással tulajdonképpen az ártalmas függőségünket cseréljük le egy hasznos és egészséges szokásra. További információk: www.szajharmonia.hu

Kapcsolódó bejegyzések