Post Image

A PUMA 75. SZÜLETÉSNAPJÁT ITTHON A VALMARRAL ÜNNEPLI

Rúzs & Más / 2023-03-20

A PUMA sportmárka idén, 2023-ban lesz 75 éves, így a sportban, kultúrában és innovációban elért mérföldköveit egy sor eseménnyel ünnepli, amelyek a már jól ismert “Forever Faster” mantrára épülnek.

puma, valmar, evfordulo, ruzs es mas, annyversary, valmar, neimar, pele, dassler

Neimar és Pelé a 75.évforduló kampányában

A PUMA Magyarország a VALMAR duóját, Marics Petit és Valkusz Milánt kérte fel, hogy együtt ünnepeljék a márka történelmét. Az új, Magány Vagány c. számuk február 19-én debütált, és máris a legfelkapottabb zeneszámok közé került.

puma, valmar, evfordulo, ruzs es mas, annyversary, valmar, neimar, pele, dassler

Legyen szó Usain Boltról, a világ leggyorsabb futójáról, a háromszoros világbajnok Merlene Ottey atlétáról, Shericka Jackson sprinterről, aki minden idők második leggyorsabb női futója 200 méteren, vagy a távolugrásban több alkalommal világrekordot felállító Heike Drechslert atlétáról; a PUMA mindig is a világ legsikeresebb sportolói mellett állt. Emlékezzünk vissza továbbá Boris Becker felejthetetlen teniszmeccsére, aki 17 évesen a legfiatalabb játékos volt, aki Wimbledonban győzelmet aratott vagy Diego Maradona és Pelé világbajnok labdarúgókra, akik számos gólt lőttek PUMA cipőkben.

Ami az innovációt illeti; 1952-ben a cég piacra dobta az első ikonikus stoplis cipőjét, amely az “ATOM” fantázianevet viselte, a márka számára pedig ez jelöli a futballörökségének kezdetét. 1968-ban a PUMA TAHOE cipők talpán megjelent a jobb tapadást biztosító “brush spike” innováció, majd 1986-ban az úttörő RS-Computer futócipők nyűgözték le a nagyközönséget, 1991-ben pedig a DISC debütált, az első fűző nélküli cipő. A márka az újító részletekkel és kialakításokkal folyamatosan segítette a sportolókat, hogy a legjobb teljesítményt nyújthassák.

A sporton túl a PUMA a kultúrára is erős befolyást gyakorolt. Az 1980-as években számos breaktáncos és hip-hop művész az ikonikus PUMA SUEDE cipőt választotta. A márka olyan legendás tervezőkkel és művészekkel is együttműködött, mint Rihanna, Jil Sander és Alexander McQueen, hogy olyan merész, sosem látott darabokat alkossanak, amelyek örök időkre a divat és dizájn történelmébe írják magukat.

puma, valmar, evfordulo, ruzs es mas, annyversary, valmar, neimar, pele, dassler

“A PUMA alapítója, Rudolf Dassler szerint a sportolóknak olyan agilitást és teljesítményt nyújtanak, akár egy nagymacska – ezt a nézetet támogatja a híres “Forever Faster” szlogen.” – mesélte Adam Petrick, a PUMA vezérigazgatója. “Rendkívül büszkék vagyunk a 75 éves történelmünkre, amelynek során előremozdítottuk a sportot és a kultúrát, 2023-ban pedig szeretnénk megosztani ezt a csodálatos múltat.”

A 75. évforduló alkalmából az első eseményt a 2023-as Forma-1-es szezon elején tartják Bahreinben, hogy megünnepeljék a PUMA gazdag motorsport történetét.

puma, valmar, evfordulo, ruzs es mas, annyversary, valmar, neimar, pele, dassler

Kapcsolódó bejegyzések