A HÚSVÉTI SONKA MÁSODIK ÉLETE
Sziasztok!
Sajnos a húsvéti ünnepek hamar véget értek és gondolom ahogy nálunk is, sok háztartásban megmarad a füstölt sonkából több-kevesebb.
Arra gondoltam, hogy ajánlanék nektek egy-két receptet, amiben ezt az isteni “maradékot” felhasználjuk.
Kezdjük is egy salátával, hogy gyomrunk megpihenhessen az ünnepi trakta után 🙂
Hozzávalók 2 személyre:
1 csomag Riceland Reformköret (kuszkusz-vöröslencse)
1/4 jégsaláta
1/2 zöldpaprika
1/4 kígyóuborka
3 szem retek
1 szál újhagyma
2 vastagabb szelet húsvéti sonka
1/2 citrom leve
1 csipet só
Őrölt feketebors
A reformköretet megfőzzük. Amíg hűl, összekeverjük a citromlével, sóval, borssal. Így jobban magába szívja az ízeket. Vigyázzunk a sózással mert a sonka is sós.
Közben a zöldségeket felaprítjuk, összekeverjük.
Ha a kuszkuszos keverék teljesen kihűlt összekeverjük a zöldségekkel és óvatosan beleforgatjuk az apróra vágott sonkát.
Nagyon egyszerű és kímélő.
Remélem jól fog nektek is esni.
Jó étvágyat!
Fruzsi