Post Image

A HÚSVÉTI SONKA HARMADIK ÉLETE

Rúzs & Más / 2020-04-18

Sziasztok kedves Olvasók!
Most a húsvéti sonka maradék hasznosítására egy gyors és egészséges ebédet dobtam össze 10 perc alatt.
Zöldséges sonkás ázsiai üvegtésztát készítettem a maradék húsveti sonka felhasználásával.
Hozzávalók 3 személyre:
100g üvegtészta
400g fagyasztott wok zöldségkeverék
3 vastagabb szelet sonka
3 ek olaj
2 tk wok fűszerkeverék
1/2 tk fokhagymapor
1 szál újhagyma zöld levele
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rádobjuk a még fagyos zöldségkeveréket. Óvatosan kevergetve megpirítjuk, rászórjuk a fokhagymaport és a wok fűszert. 5-6 percig pirítjuk majd levesszük a tűzről.
Felforralunk egy lábosban kb 1 liter vizet, és 3 perc alatt az üvegtésztát megfőzzük. Miután leszűrtük beledobjuk a zöldséges keverékbe.
A 3 szelet húsvéti sonkát apróra vágjuk és összekeverjük a zöldséges tésztával.
Megszórjuk a finomra vágott újhagyma szárával és már ehetjük is!
Jó étvágyat 😘
Fruzsi

Kapcsolódó bejegyzések