Post Image

A BÓDÍTÓ HATÁS NÉLKÜLI SEGÍTSÉG, A CBG

Rúzs & Más / 2023-11-30

A CBD-t és a THC-t már most nagyon sokan ismerik, de egyre nagyobb teret hódítanak az egyéb kannabinoidok is, mint például a kannabigerol, azaz a CBG. A CBG a kannabisznövényekben megtalálható számos vegyi anyag egyike, mely körülbelül 1%-ban van jelen a növényben. A CBG a CBD-hez hasonlóan nem pszichoaktív, nincs kábító hatása és nem lehet „betépni” tőle, így a felhasználásával készült olajat nem tiltják olyan sok helyen, engedélyezett a használata. Azonban fontos megjegyezni, hogy bár nagyon hasznosak, nem helyettesíthetik a gyógyszeres vagy orvosi kezelést!

Mire jó a CBG olaj?

A CBG-vel kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy egyedülálló hatásokat kínál a használóinak. Ilyen előny lehet például, hogy enyhíti a fájdalmat, lassíthatja a daganatok növekedését, csökkenti a gyulladást és a szemnyomást, stimulálja a csontképződést és a csont gyógyulását, valamint gombaellenes és antibakteriális hatása is lehet. Ezenkívül a depresszió és a szorongás kezelésében is szerepet játszhat, növeli az éberséget és valóban nagy segítséget nyújthat a szklerózis multiplex-ben vagy a rákban szenvedőknek is, mert blokkolja a fájdalomérzetben résztvevő pályákat. Továbbá sokak szerint az étvágyat is serkenti, így hasznos lehet az étkezési zavarok kezelése során is.

Hogyan kell használni és adagolni a CBG olajat?

Ahogy a gyógyszerek esetében, úgy a CBG olajnál is egyénenként változik az adagolás mértéke. Ennek az az oka, hogy minden ember fiziológiai rendszere, mely a betegségek kialakulásában és kezelésében játszik szerepet, egymástól eltérő állapotban van. A CBG pontosan ennek a rendszernek az optimális működéséhez járulhat hozzá, fenn tudja tartani a szükséges egyensúlyt. Így tehát a kannabigerol általános, mindenkire kiterjedő adagolásáról nem beszélhetünk, de fontos, hogy a kezdeti időszakban mindig kisebb adaggal kell kezdeni, és meg kell figyelni a szervezetünk reakcióit, valamint az esetleges változásokat, amik felmerülnek a használata során.

cannada, cbg, kannabigerol, cannabigerol, kannabisz, ruzs es mas, fajdalomcsillapito, fajdalomcsokkento, cbg olaj

Mi a különbség a CBD és a CBG olajok között?

Mint azt már említettük, a CBG nem pszichoaktív kannabinoid, így nincs bódító hatása. Ezenkívül mindkettő ígéretes terápiás tulajdonságokkal és hasonló hatásokkal rendelkező készítmény, kombinálásuk kiegészítő előnyöket biztosíthat számunkra.

Különbségük abban rejlik, hogy a kannabisznövényben a CBG sokkal alacsonyabb természetes koncentrációban fordul elő, mint a CBD, ezért az előbbi drágább, valamint ritkább. Ebből kifolyólag az utóbbit vásárolják meg helyette, mely könnyebben beszerezhető. Ezenkívül a kutatások szerint a CBG-nek erősebb az antibakteriális tulajdonsága, célzottabb az idegrendszeri állapotok kezelése során.

Kapcsolódó bejegyzések